Börsipäev 16. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Müüjate korduvatest katsetest hoolimata suutsid USA aktsiaturud eelmisel nädalal survele kenasti vastu panna, kuid pärast jõulist tõusu novembri põhjadest on tekkinud raskusi uute katalüsaatorite leidmisel, mida ei leitud ka suuremate USA pankade neljanda kvartali majandustulemustest. Nädala lõpetas S&P 500 -0,1% madalamal, Euroopas aitas reedene 1% kosumine Stoxx 600 indeksil jõuda viie tööpäeva lõikes 0,1% plussi.



    Ühendriikide detsembrikuu jaemüük kasvas detsembris 0,6% võrreldes novembriga (oodati 0,7%), mida aitasid vedada autode müügi 2,4% kasv, kütuse müügi 2,0% suurenemine ning kodu sisustustoodete müügi 0,5% paranemine. Kui jätta eelnevad kategooriad välja, siis kasvas kogutarbimist paremini peegeldav osa jaemüügist 0,2% võrreldes novembriga, jäädes konsensuse 0,4% ootusele alla. SKP mudelites see siiski olulisi korrektuure kaasa ei toonud, kui Atlanta FEDi hinnangul võis USA majandus kasvada neljandas kvartalis annualiseeritult 2,8% (eelnevalt prognoositi 2,9%).



    Uus nädal algab ilma olulisemate majandusuudisteta ning käibe osas võib päeva muuta vaiksemaks veel seik, et Ühendriikides nauditakse Martin Luther King Jr päeva tõttu pikemat nädalavahetust. Vaadates aga otsa eesseisvale nädalale, siis makrost vääriks mainimist USA detsembri inflatsioon (kolmapäeval), USA alustatud elamuehitused ja EKP nõukogu istung (neljapäeval), Hiina detsembri tööstustoodang ja jaemüük (reedel).

    Kolmapäeval kõneleb Janet Yellen majandusest ning tähelepanu all saab olema ka Donald Trumpi ametisse vannutamise kõne 20. jaanuaril. Ettevõtete majandustulemuste hooaeg kogub tuure, kui sel nädalal avaldab oma numbrid 33 S&P 500 firmat ning üksjagu tähelepanu pälvib ka 17-20. jaanuaril Davosises toimuv majanduskonverents.
  • Kuna USA aktsiaturud on täna pühade tõttu suletud, siis õhtust maaklerit tööl pole ja Kanada orderid võetakse vastu kuni kella 18.30ni ning kõik täidetud orderid ilmuvad kontole homme hommikul.
  • Bloombergi allikate kohaselt on Hiina suuresti säilitamas tänavu oma majanduskasvu prognoosi (mullu 6,5-7,0%)

    EXCLUSIVE-CHINA SET TO TARGET AROUND 6.5 PCT GROWTH IN 2017 -POLICY SOURCES
    CHINA SET TO MAINTAIN A 3 PERCENT INFLATION TARGET THIS YEAR -SOURCES

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon