Börsipäev 2. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oodatust parem konjunktuur ning Apple’i aktsia majandustulemuste järgne 6,1% ralli aitasid toetada eile Ühendriikides aktsiaturgude indekseid, kuid esialgne entusiasm kustus üsna kiiresti ning juba esimese tunni möödudes oli S&P 500 tagasi eelmise päeva sulgumistasemel, liikudes sealt külgsuunas edasi. Euroopas tõukasid ettevõtete positiivsed majandustulemused Stoxx 600 indeksit 0,9% kõrgemale.

    Detsembris pea kolme aasta kõrgeimasse punkti jõudnud globaalse töötleva tööstuse aktiivsus püsis samal tasemel ka jaanuaris, kui JPMorgani ja Markiti koostatud PMI indeksi väärtuseks kujunes 52,7 punkti, ületades pikaajalist 51,4punktilist keskmist. Töötleva tööstuse aktiivsuse kasvu kiirenemist või detsembriga sarnast hoogu võis täheldada eurotsoonis, Suurbritannias ja Ühendriikides, kus seda aitas vedada uute tellimuste näol suurenenud nõudlus.



    Föderaalreservi rahapoliitikat koordineeriv komitee otsustas jätta eile intressimäära ootuspäraselt 0,5-0,75% peale. Sarnaselt detsembri pressiteatele toodi välja, et majanduse kasv jätkub mõõdukas tempos, töötuse määr püsib madalana ja inflatsioon jääb alla keskpanga poolt sihiks seatud 2%. Erinevalt detsembrist, juhiti seekord tähelepanu ka ettevõtete ja tarbijate kindlustunde indeksite paranemisele, kuid nõnda marginaalne kommunikatsiooni muutmine ei näita, et FED sooviks turu intressimäära tõstmise ootust lähemale tuua. Kui jaanuari lõpus hindasid investorid FEDi märtsi istungil intressimäära tõstmise tõenäosust 31,2%liseks, mais 46,4% ja juunis 70,4%liseks, siis tänase seisuga on märtsi tõenäosus vähenenud 30,0%le ja mai istungi oma kerkinud 48,6%le.

    Turu intressimäära ootuse tõenäosused FEDi märtsi istungil


    Neljapäeva staariks saab olema Inglise keskpank, mille nõukogu avalikustab lisaks tavapärasele intressimäära otsusele ka värsked inflatsiooniprognoosid. Inflatsioonilise surve tekkimisest hoolimata võidakse argumenteerida intressimäära hoidmist madalal tasemel edasi, selleks et pehmendada Brexitist tulenevaid võimalikke tagasilööke riigi majandusele.

    10.00 Hispaania töötute arvu muutus (jaanuar)
    14.00 Inglise keskpanga istung
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Aeg näitab, kas USA neljanda kvartali 1,9% SKP kasv korrigeeritakse lõpuks Atlanta FEDi 2,9% ootusele lähemale ning mudel osutub sama täpseks nagu varasemalt või hakkavad turuosalised edaspidi sellesse ootusesse suhtuma veidi skeptilisemalt. Üsna drastiliselt erineb konsensusest ka Atlanta FEDi esimese kvartali SKP prognoos, mis näeb tänu viimase nädala jooksul avaldatud konjunktuurile ette nüüd 3,4% annualiseeritud kasvu (konsensus jääb 2,2% juurde).
  • USA väikeinvestorite seas kasvas sel nädalal pullide osakaal viimase kolme kuu põhjast 33%le, neutraalse hoiakuga investorite arvelt suurenes ka karude osakaal protsendipunkti võrra 34%le.
  • BANK OF ENGLAND KEEPS KEY INTEREST RATE AT 0.25%; VOTE 9-0
    BOE RAISES 2017 GDP FORECAST TO 2% V 1.4%, 2018 TO 1.6% V 1.5%
    BOE CPI OUTLOOK BROADLY UNCHANGED 2.7% IN 2017, 2.6% IN 2018
    BOE EXPECTS `MARKED' CPI PICKUP, SEES 2.8% PEAK IN 2Q 2018
    BOE SEES INFLATION AT 2.4% AT 3-YEAR POLICY HORIZON
    BOE: STRONGER GDP MAKES IT HARDER TO TOLERATE ABOVE-TARGET CPI
    BOE: SOME MPC MEMBERS SIGNAL INCREASED CONCERN ABOUT INFLATION
  • USA esmased töötu abiraha taotlused osutusid mõnevõrra madalamaks pärast eelneva nädala hüpet

    Initial Jobless Claims for Jan 27 246.0K vs 250.0K Est; Prior 259.0K

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon