Börsipäev 6. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uut nädalat alustasid Riia +0.88% ja Vilniuse +0.07% turud plusspoolel ning Tallinn -0.56% sulgus miinuspoolel. Põhinimekirja käive 469 tuhat eurot moodustati 322 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 210 tehinguga 382 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 84 tehinguga 65 tuhat eurot.

    Suurimas mahus tehti tehinguid Tallink Grupp (-0.81%) aktsiaga – käive 83 tuhat eurot ning tehingute arv oli 22 (üks plokktehing EUR 1.230 x 42779). Merko Ehitus (-0.93%) järgnes käibega 70 tuhat eurot ning tehingute arv oli 23. Tallinna Kaubamaja Grupp ((-1.19%)) aktsiaga tehti 52 tehingut kogumahus 69 tuhat eurot.

    Kõige enam tõusid Ekspress Grupp (+3.94%, käive EUR 6k), Skano Group (+3.33%, käive EUR 900), SAF Tehnika (+2.04%, käive EUR 6k). Suurimad langejad olid Baltika (-2.96%, käive EUR 6k), Lietuvos energijos gamyba (-1.67%, käive EUR 4k), Grindeks (-1.60%, käive EUR 8k).

    Täna
    Energijos Skirstymo Operatorius auditeeritud majandusaasta aruande avalikustamine
  • USA aktsiaturgudel tagurdati teist päeva järjest välja hommikustest kaotustest, mille tulemusel lõpetas S&P 500 indeks 1,1% kõrgemal. Donald Trump jäi eilegi kindlaks plaanile kehtestada terase ja alumiiniumi imporditariife, kuid kongressi vabariiklased hakkasid koonduma esindajatekoja spiikri Paul Ryani selja taha, kes pelgab kaubandussõja negatiivseid tagajärgi ning kutsub Valget Maja üles loobuma tariifide plaanist. Ka Euroopa aktsiaturud trotsisid võimalikke kaubanduspingeid USAga ning Itaalia valimistulemusi, lõpetades Stoxx 600 indeksi näol 1% tõusuga.

    Kui töötlevas tööstuses võis ülemaailmselt täheldada veebruaris kasvu aeglustumist, siis teenindussektori hoogustunud kasv kergitas globaalse majanduse aktiivsusnäitaja 54,6 punkti pealt 54,8 punktile, saavutades sellega ligi kolme ja poole aasta kõrgeima taseme. Kuna uute tellimuste indeks kerkis kümnendiku võrra 55,3 punktile, saadab see signaali, et globaalse majanduse kasv peaks jääma lähikuudel tugevaks.



    Aasia aktsiaturud pöörasid pärast viiepäevast langust samuti ülespoole, kui tõusu vedasid Hongkongi Hang Seng, mis kerkis 2,2% ning Nikkei 1,8% ralliga. Jaapani keskpanga president Haruhiko Kuroda on võrreldes läinud nädala esinemisega muutnud tänases ettekandes oma hoiakut mõnevõrra pehmemaks, nentides et keskpank annab 2% inflatsiooni saavutamiseks endast kõik ning enne eesmärgini jõudmist ei tule rahapoliitilise stiimuli vähendamine kõne alla. Kui läinud nädalal käis Kuroda välja 2019. fiskaalaasta, mil keskpank võib kaaluda kvantitatiivsetest programmidest väljumist, siis täna naasis ta tagasi oma varasema seisukoha juurde ja ütles, et sellest on liiga vara veel rääkida, kuna vastav arutelu võib finantsturgusid mõjutada.

    Majandusuudiste valik on täna võrdlemisi tagasihoidlik. Esile võiks tõsta vaid USA jaanuarikuu tehaste tellimuste muutust ning tähelepanu võib pälvida ka New York FEDi presidendi William Dudley kõne, olles eelmisel nädalal öelnud, et tema meelest võib ka intressimäära tõstmist neljal korral 25 baaspunkti võrra hinnata järkjärguliseks ning aeglaseks.

    14.00 Brasiilia tööstustoodang (jaanuar)
    14.30 FEDi Dudley esineb
    17.00 USA tehaste tellimused (jaanuar)
    17.00 USA kestuskaupade tellimused (jaanuari lõplik)
  • Positiivsed geopoliitilised arengud, kui uudised paika peavad

    NKOREA OPEN TO DENUCLEARIZE IF REGIME SAFETY GUARANTEED: SKOREA
  • Brasiilia tööstustoodang kahanes jaanuaris MoM -2,4% vs oodatud -2,1% aga seda tugevamaks revideeritud detsembri baasil (2,8% asemel 3,1%). Mullusega võrreldes kiirenes kasv 4,5% pealt 5,7%le.
  • Olematu MCap, teeb täna võimsa käibe, aktsia peaks vist selle pealt üle võetama momentumi poolt. Hetkel $3.

    AMDA

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon