Börsipäev: 27. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 27. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Facebooki tulemused ning aktsia -19% kukkumine jätsid jälje tervele tehnoloogiasektorile, mis omakorda tiris S&P 500 indeksit eile -0,3% punasesse. Nasdaq pidi leppima -1% langusega. Euroopas lõpetasid kaubanduses leevenenud pingete tõttu aktsiaturud kõrgemal (Stoxx 600 +0,9%).

    Euro kaotas dollari suhtes väärtust -0,7% (EUR/USD 1,1643) pärast seda, kui Mario Draghi kinnitas varasemat lubadust jätkata intressimäära hoidmist praegusel madalal tasemel 2019.a suve lõpuni. Turuosalised soovisid saada lisainfot ka aeguvatest võlakirjadest laekuvate vahendite reinvesteerimise detailide kohta, ent seda Draghi sõnul ei arutatud. Inflatsiooni osas on endiselt vara kuulutada võitu, kuid Draghi tõi välja, et tööjõu puudus, piiratud tootmisvõimsus ning palkade läbirääkimised vähendavad inflatsiooni ümber valitsevat määramatust ning annavad keskpangale kindlustunnet kiirema inflatsiooni jätkusuutlikkuses.

    USA esmased töötu abiraha taotlused kerkisid läinud nädalal 9 tuhande võrra 217 tuhandele, jäädes konsensuse 215 tuhande suurusele ootusele üsna lähedale ning saates signaali väga tugevast tööturust ja madalast vallandamiste tasemest. Kestuskaupade juuni tellimused ilma kaitse- ja lennutööstuseta kerkisid 0,6% võrreldes maiga, ületades konsensuse 0,5% ootust ning seda tugevamaks revideeritud baasi pealt (mai 0,3% kasv korrigeeriti 0,7% peale), mis viitab ettevõtete aktiivsele investeerimisele.

    USA kestuskaupade tellimused ilma kaitse- ja lennutööstuseta (mln USD)


    Tänase päeva keskmes saavad olema Prantsusmaa ja USA teise kvartali SKP kasvu esmased hinnangud. Esimese puhul prognoositakse kvartaalse kasvu väikest kiirenemist 0,2% pealt 0,3% peale, Ühendriikides peaks kvartaalne annualiseeritud kasvutempo kerkima 2,0% pealt 4,2%le. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas AbbVie, Chevron, Colgate-Palmolive, Exxon Mobil, Goodyear Tire, Merck, Philips 66, Tenneco ja Twitter.

    08.30 Prantsusmaa teise kvartali SKP
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kulutused (juuni)
    10.00 Hispaania jaemüük (juuni)
    13.30 Venemaa keskpanga intressimäära otsus
    15.30 USA teise kvartali SKP
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (juuli lõplik)
  • Prantsusmaa teise kvartali SKP pisut nõrgem kui oodati: QoQ 0,2% vs prog 0,3% ning aasta baasil aeglustus kasv 2,2% pealt 1,7% peale (oodati 1,9%)
  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 220 tehingut ning käive oli 440 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 292 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 94 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 130 ning 59. Tallinna ja Riia indeksid sulgusid miinuspoolel: vastavalt -0,15% ja -0,36%. Vilniuse indeks sulgus plusspoolel +0,02%.

    Kõige enam kaubeldi LHV Groupi aktsiatega (+0,45%), millega toimus 19 tehingut ning käive oli 84 tuhat eurot. Tehingute seas oli ka üks plokktehing (EUR 11,200 x 5000). Järgnes Merko Ehitus, mille aktsiaga (+0,51%) tehti 7 tehingut ning käibeks kujunes 52 tuhat eurot. Olainfarmi aktsiaga (+1,38%) toimus 22 tehingut ning käibeks jäi 49 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid Ekspress Grupp (+3,23%, käive EUR 12), millele järgnesid SAF Tehnika (+2,87%, käive EUR 5k) ning Novaturas (+1,4%, käive EUR 15k). Suurimad langejad olid Harju Elekter (-2,65%, käive EUR 30k), Baltika (-1,8%, käive EUR 109) ning Tallink Grupp (-0,95%, käive EUR 24k).

    Täna:
    27.07. Tallinna Vee poolaasta tulemused – kell 11 algab webinar, kus tutvustatakse poolaasta tulemusi ja vastatakse investorite küsimustele. Registreerida saab siin kuni kella kümneni.
    27.07. Apranga poolaasta tulemused
  • Üks võimalik põhjus Prantsusmaa oodatust nõrgemas SKPs võis olla majapidamiste kulutused, mis juunis näitasid prognoositud 0,6% asemel 0,1% kuist kasvu (mullusega võrreldes 0,3% vs prog 0,7%).
  • RUSSIAN CENTRAL BANK LEAVES KEY RATE AT 7.25%; EST 7.25%
  • Twitteri aktsia eelturul Facebooki jälgedes

    Twitter prelim Q2 $0.17 vs $0.16 Capital IQ Consensus Estimate; revs $710.54 mln vs $697.35 mln Capital IQ Consensus Estimate
    TWITTER SEES 3Q ADJ. EBITDA $215M-$235M, EST. $268.1M
  • USA skp üsna ootusesse aga tarbimine oli tugevam

    US Q2 advance GDP +4.1% vs +4.2% expected
    Personal consumption +4.0% vs +3.0% expected
  • Üks huvitav juhtum, mis toimub pump and dump scenel.



    Terve nädal vaikselt ltõusnud aktsiale tuli reedel aftekal üks Sec Form 3: Link

    Selles kinos reaalselt osalemine ei ole tervislik, küll aga õpetlik. Esmaspäeva hommikul paras popcorni varuda.
  • ymeramees
    Üks huvitav juhtum, mis toimub pump and dump scenel.



    Terve nädal vaikselt ltõusnud aktsiale tuli reedel aftekal üks Sec Form 3: Link

    Selles kinos reaalselt osalemine ei ole tervislik, küll aga õpetlik. Esmaspäeva hommikul paras popcorni varuda.


    See ju tuntud Suretrader, kes pakub ilma Pattern Day Trading reeglita tehinguid kirve komisjonitasuga(aitab kiiresti rahast vabaneda), omandas siis rohkem aktsiaid kui oli käibel.
  • Didn't know that. 6:1 leverage, no PTD rules, min account $500.
    Margin call $50.
    Lahe pood labidate müügiks.
  • Modern_Rock @modern_rock
    I’ll give u the playbook for $AWX :

    1. Buy entire float
    2. Loan your shares to be shorted (even day 3 had ~million shares available)
    3. Now entire float is shorted (+more naked)
    4. Own a brokerage/clearing which tells u when broker buy ins occur
    5. Force buy in Short squeeze


  • Täna hommikul oli esimene ask $16. Nüüd on bid $33.
  • Anna teada ka seda, kui selle rämpsu shortimiseks aktsiad tekivad ;)
  • Visahing
    Anna teada ka seda, kui selle rämpsu shortimiseks aktsiad tekivad ;)


    Juba kukub kolinal sodiks...

  • Ühe juraga mida ymera kommenteeris, kukkus 24 pealt 15 peale ja siis oli alles saada, asi kukkunud nüüd 4 peale ehk kui neid ka lõpuks saada, võib endiselt müüa, õhku ka hetke hinna pealt.
  • Käisin end peegli ees keerutamas. Jah, nii ongi, takjas jälle tagumikus.

  • Käisin vastu ust prõmmimas, aga taas ei tehtud lahti

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon