Börsipäev: 12. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 12. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 462 tehingut ning käive oli 986 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 733 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 158 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 269 ning 160.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:

    LHV Group LHV1T teatas teisipäeva hommikul, et ettevõtete grupp teenis jaanuaris 2,3 miljonit eurot konsolideeritud puhaskasumit: LHV Pank teenis 1,6 miljonit eurot puhaskasumit ja LHV Varahaldus 0,9 miljonit eurot. „Jaanuar oli ootuspärane ja finantsplaanile vastav kuu. Intressitulud, klientide arv ja klientide aktiivsus on heas tempos kasvamas,“ kommenteeris LHV Group’i juhataja Madis Toomsalu. LHV Pangas lisandus kuuga ligi 2600 uut klienti.

    Vilkyškių pieninė VLP1L avaldas esmaspäeva hommikul enda jaanuarikuu müügitulemused. Ettevõtte müügitulu oli 9,9 miljonit eurot, mis kasvas aastavõrdluses +34,0%.

    Täna:
    12.02. LHV Group’i LHV1T finantsprognoos

    Sel nädalal:
    11.02.-17.02. PRFoods’i PRF1T jaanuarikuu müügitulemused
    13.02. SAF Tehnika SAF1R kvartaliaruanne
    14.02. Arco Vara ARC1T kvartaliaruanne
    14.02. EfTEN Real Estate Fund III EFT1T kvartaliaruanne
    14.02. Grigeo GRG1L kvartaliaruanne
    14.02. Merko Ehituse MRK1T kvartaliaruanne
    15.02. Novaturase NTU1L jaanuarikuu müügitulemused
  • Dollar jätkas eile valuutakorvi suhtes kallinemist kaheksandat päeva järjest, mis on pikim järjestikune tõus viimase kolme aasta jooksul (1,8%) ning tähendas EUR/USDi jaoks vajumist alla 1,1300 dollari piiri. Osa sellest võis olla motiveeritud uudisest, et väidetavalt arutasid Donald Trumpi nõunikud Hiina presidendi Xi Jinpingiga kohtumise määramist märtsi keskpaigaks, suurendades taas kaubandusleppe sõlmimise lootust. Aktsiaturu unist meeleolu aga see ei turgutanud ning S&P 500 sulgus kitsas vahemikus liikudes lõpuks 0,1% kõrgemal. Euroopas kosus Stoxx 600 0,9%, kui investorid ei lasknud ennast häirida Suurbritannia oodatust nõrgemast detsembri tööstustoodangust ning neljanda kvartali SKPst, mis kasvas aastatagusega võrreldes oodatud 1,4% asemel 1,3%.

    NY FEDi majapidamiste küsitlus peegeldas jaanuaris madalamat optimismi nii tarbijate enda finantsseisu hinnangus kui ka majanduse järgmise aasta väljavaate osas. Oma majandusliku olukorra paranemist uskus jaanuaris 38,6% vastajatest, märkides langust detsembri 40,7% pealt, mis oli madalaim tase alates 2016.a novembrist. Selle taga oli ootus, et palgakasv aeglustub ning sestap tuli viimases küsitluses allapoole ka kulutuste kasvuootus (detsembri 3,5% pealt 3,0%le). Sellele vaatamata püsisid aga tarbijate inflatsiooniootused võrdlemisi stabiilsena nii ühe kui ka kolme aasta perspektiivis 3% peal, kus need on olnud eelmise aasta aprillist alates.



    Aasia aktsiaturud liikusid öösel valdavalt plusspoolel eesotsas Nikkeiga, mis rallis 2,6% osalt tänu jeeni odavnemisele (USD/JPY +0,2% @ 110,59). Shanghai Composite jätkas eilset tõusu, kerkides 0,5%. USA aktsiaindeksite futuurid kauplesid poole protsendi jagu kõrgemal, leides tuge uudisest, et senati ja esindajatekoja esindajad on jõudnud valitsuse töö finantseerimise läbirääkimistes esialgsele kokkuleppele ja töö seisukumist võidakse sellga vältida. Mehhiko piiri tarastamiseks ette nähtud 1,375 miljardit dollarit jääb alla Trumpi küsitud 5,7 miljardile dollarile, kuid vabariiklaste esindaja Richard Shelby sõnul võiks president sellega leppida.

    Tänane majandusuudiste valik kuigi palju enamat eilsega võrreldes ei paku. Laual on vaid Ühendriikide väikefirmade jaanuarikuu kindlustunde küsitlus ning detsembris USA tööjõu liikumist kajastav JOLTS küsitlus.

    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (jaanuar)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (detsember)
    18.00 FEDi Jerome Powell esineb Mississippis õpilastele
  • USA väikefirmade kindlustunde indeks avaldati ettenähtust varem ning näitas, et optimism alanes jaanuaris -3,2 punkti võrra 101,2 punktile (oodati 103,0). Ajaloolisest keskmisest jääb tase kõrgemaks (98), kuid osa Trumpiga seotud optimismist on nüüdseks kadunud ja tagasi ollakse 2016.a valimiste tasandil. Osaliselt on selle taga ajaloo pikim valitsuse tööseisak, mis muutis firmad tuleviku osas ebakindlamaks.

    “Business operations are still very strong, but small business owners’ expectations about the future are shaky,” said NFIB President and CEO Juanita D. Duggan. “One thing small businesses make clear to us is their dislike for uncertainty, and while they are continuing to create jobs and increase compensation at a frenetic pace, the political climate is affecting how they view the future."
    “Although January’s index showed some positive developments among current business conditions, the return to divided government in Washington created an inability to agree on basic policy measures,” said NFIB Chief Economist Bill Dunkelberg. “This produced the longest partial government shutdown in history, elevating the level of uncertainty, which is damaging to economic activity.”


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon