Börsipäev: 19. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 19. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 498 tehingut ning käive oli 999 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 410 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 567 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 230 ning 242.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TSM1T tehingute seas oli ka üks plokktehing (EUR 2,12 x 11 800).

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:

    Baltika BLT1T teatas esmaspäeva hommikul täpsemad detailid tegevusplaani kohta aastatel 2019-2020. Mainstream-segmendis liidetakse alates 2020. aasta kevadhooajast Monton, Mosaic ja Bastion ühe brändi alla. Mainstream-segmendi juhtivaks brändiks saab Monton. Turgude vaates keskendutakse jae- ja e-kanalile Baltikumis, mis võimaldab efektiivistada tootearendusprotsessi. Poodide võrgustikku korrastatakse vastavalt uuele brändiportfellile ning keskendutakse parimate keskuste parimatele asukohtadele. Ühtlasi lõpetatakse 2019. aasta jooksul leping Venemaa frantsiisipartneriga OÜ Ellipse Group. Ettevõtte teatel on Baltika tänane ärimudel kallis ja püsikulude osatähtsus suur, mis teeb reageerimise väliskeskkonna mõjudele ja nõudlusele raskeks. Seega on kriitilise tähtsusega vajadus leida lahendus kõrgetele püsikuludele ja vähendada oluliselt tegevuskulusid. Sellega seoses lõpetatakse tootmine Baltika Eesti tootmisüksustes 2019. aasta jooksul. Õmblusteenust hakatakse sisse ostma peamiselt Euroopa regiooni partneritelt. Tootearendust, disaini ja kvaliteedikontrolli teostatakse endiselt Baltika vastavates üksustes. Üleminekuga optimeeritud brändiportfellile, äriprotsesside olulise lihtsustamise ning Eesti tootmisüksustes tootmise lõpetamisega plaanitakse Baltika püsikulusid vähendada ligi kahe miljoni euro võrra järgmise 12 kuu jooksul. 2019–2020 tegevusplaani elluviimiseks on alates 22. märtsist 2019 Baltika juhatuse kolmandaks liikmeks Mae Hansen.

    Tallinna Vesi TVEAT andis esmaspäeval teada, et rahvusvaheline vahekohus ICSID kavatseb teha otsuse Tallinna Vee, United Utilities (Tallinn) B.V. ja Eesti Vabariigi vahelises arbitraažimenetluses hiljemalt 3. maiks 2019. 2014. aasta oktoobris alustasid Tallinna Vesi ja Hollandi Kuningriigis registreeritud aktsionär United Utilities (Tallinn) B.V. Eesti Vabariigi vastu rahvusvahelist arbitraažimenetlust Hollandi Kuningriigi ja Eesti Vabariigi vahel sõlmitud investeeringute soodustamise ja vastastikuse kaitse lepingu rikkumise tõttu, selgitas ettevõte.

    Homme:
    20.03. Baltika BLT1T auditeeritud majandustulemused

    Sel nädalal:
    21.03. Tallinna Kaubamaja Grupi TKM1T aktsionäride korraline üldkoosolek
  • Kuigi päevasisene kiire kasumivõtt USA aktsiaturgudel viitas võimalikule hingetõmbe vajadusele pärast läinud nädala tõusu, siis sessiooni teises pooles kosusid indeksid energia-, tarbekaupade ning finantssektori eestvedamisel tagasi tippu, mis tähendas S&P 500 indeksi jaoks 0,4% võitu.

    Dollar kaotas maad pea kõigi olulisemate valuutade vastu, välja arvatud naela suhtes, tingituna Briti esindajatekoja spiikri John Bercowi vastuseisust lasta peaministril tuua Brexiti lepe kolmandat korda parlamendihääletusele, juhul kui seda pole oluliselt muudetud. See suurendas tõenäosust, et Theresa May peab Euroopa Liidult paluma liikmelisuse hülgamisel ajapikendust. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,3% kõrgemal, näidates sellega parimat taset alates eelmise aasta 3. oktoobrist.

    Ühendriikide majade ehitajate kindlustunde indeks jäi märtsis püsima 62 punkti peale, valmistades kerge pettumuse analüütikutele, kes lootsid näha punktist paranemist. Ehitajate sõnul on kinnisvaraturg stabiliseerumas pärast 2018.a lõpus aset leidnud jahtumist ning kevadel oodatakse edukat müügihooaega.



    Aasia aktsiaturud võtsid öösel suuna alla pärast kahepäevast tõusu, ent liikumised olid väga tagasihoidlikud ning ka USA ja Euroopa aktsiaindeksite futuurid kauplesid marginaalsete muutustega. Brent jätkas nelja kuu tippudel pärast eilset 0,6% tõusu, kuld on taastunud veebruari lõpus ning märtsi alguses aset leidnud korrektsiooni järel tagasi üle 1300 dollari ning pallaadium jätkab rekordtasemete purustamist, lisades läinud nädala 2,4% tõusule otsa eile veel 1,7%.

    Sentimendi mõttes kuigi olulisi majandusuudiseid täna pole, kui esile võiks tõsta vaid Saksamaa investorite ning analüütikute märtsikuu kindlustundeindeksid ning USA jaanuari tehaste tellimused. Pärast USA turgude sulgumist avaldab oma majandustulemused FedEx

    11.30 Suurbritannia töötute arvu muutus (veebruar)
    12.00 Saksamaa investorite ja analüütikute kindlustunde indeksid (märts)
    16.00 USA tehaste tellimused (jaanuar)
  • Suurbritannia töötute arv kasvas veebruaris 27,0 tuhande võrra (jaanuaris 15,7 tuhat), kolme kuu keskmine töötuse määr alanes jaanuaris -0,1pp võrra 3,9%le ning boonuseid arvestamata püsis keskmise nädalapalga kolme kuu kasv jaanuaris 3,4% peal.

  • Natuke närvikõdi ka. Pressure on asendunud ostjatega-kui kauaks seda jätkub..ple õrna aimugi.
  • ...aaaaand der it is
    SOME U.S. OFFICIALS SAID TO SEE CHINA WALKING BACK TRADE OFFERS -BBG
  • Selliseid numbreid pole pikalt näinud. Eilse puhul ilmselt oli see dip down põhjuseks.
    Bounce ajal paar päeva oli positiivne, aga siis ka marginaalselt.
  • Pool müüdud +320%
    FED capitulation...
  • Oi mitu korda ma olen kunagi mõelnud, et fk. that trading! Leave me alone and just forget me. Et see jääb igaveseks lahendamata müsteeriumiks, ükskõik mis trikke või indikaatoreid ei püüa leida – ükski neist ei tööta konstantselt. Aga siis tuleb midagi turul tagasi, mis ütleb, et näed, vaata siin on sulle taas üks võimalus ja vbl. peaksid ikkagi proovima. Ja nii jälle...ja jälle...iga korraga kaotad 1x ja teenid tagasi 0.9x. Panemata tähele, et turg tegelikult on sulle juba aastaid rääkinud – sa tahad minuga võidelda ja sõda pidada, lähenedes oma peas välja mõeldud taktika ning arvamusega kujunenud olukorras, millest minu puhul on samapalju kasu kui rääkida seinale – et hakka nüüd laulma. Hetkeni, kuni sa ei võta mind sellisena nagu ma olen ja ei lahenda enda peas igasugu segadust tekitavaid „tahtmisi“ ja arvamusi - ma sinuga sõbraks ei saa.



    Selle tradega kummardus oma kunagisele mentorile floridasse...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon