Börsipäev: 9. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 9. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 509 tehingut ning käive oli 617 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 348 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 241 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 292 ning 193.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:

    Apranga APG1L andis esmaspäeval teada, et ettevõtte üldkoosolek toimub 30. aprillil 2019. Lisaks tulemuste kinnitamisele tuleb arutelule ka kasumijaotamise ettepanek. Juhtkond on teinud ettepaneku maksta dividendideks kokku 7,19 miljonit eurot, mis teeb aktsia kohta 0,13 eurot. Reedese APG1L sulgemishinna pealt 1,73 eurot teeb see dividenditootluseks 7,5%.

    AUGA group AUG1L teatas esmaspäeval, et ettevõtte korraline aktsionäride üldkoosolek leiab aset 30. aprillil 2019. Kavas on lisaks majandustulemuste kinnitamisele ka ettevõtte põhikirja muudatused, mis näeksid ette nõukogu laialisaatmist ja juhatusele järelevalvefunktsioonide andmist (vastavalt Leedu ettevõtete seadusele).

    Homme:
    10.04. Vilkyškių pieninė VLP1L märtsikuu tulemused
    10.04. Siauliu Bankase SAB1L dividendi ex-päev. Siauliu Bankas maksab dividendi 0,029 eurot aktsia kohta.
    10.04. Merko Ehituse MRK1T auditeeritud tulemused

    Sel nädalal:
    08.04.-14.04. PRFoodsi PRF1T märtsikuu tulemused
    08.04.-12.04. Tallinna Sadama TSM1T esimese kvartali müügitulemused
    11.04. Tallinna Kaubamaja Grupi TKM1T kvartaliaruanne
    11.04. Linda Nektari LINDA üldkoosolek
    12.04. Baltika BLT1T üldkoosolek
    12.04. Tallinna Kaubamaja Grupi TKM1T dividendi maksepäev
  • Kuna uudiseid, millest kinni haarata, eile väga polnud ning samuti on globaalne aktsiaturg detsembri põhjadest juba ligi 20% rallinud, kujunes päev Ühendriikide aktsiaturul vaikseks. S&P 500 kosus 0,1%, Dow Jones pidi aga 737 Max lennuki tootmise ajutisest vähendamisest teatanud Boeingu aktsia -4,4% languse tõttu leppima -0,3% taandumisega. Euroopas sulgus Stoxx 600 -0,2% madalamal.

    WTI naftabarrel kerkis 2,1% 64,4 dollarile ning Brent 1,1% 71,1 dollarile, mis märkis viie kuu kõrgeimat taset. Tõusu tagant leiab ühest küljest teiste olulisemate valuutade suhtes nõrgenenud dollari ning ägestunud sõjategevuse Liibüas, kus riigi idaosa kontrolliv välimarssal Khalifa Haftari alustas oma vägedega pealinna Tripoli rünnakut eesmärgiga kukutada ÜRO toetatav valitsus.

    Aasia aktsiaturud liikusid energiafirmade eestvedamisel kõrgemale, kosudes Jaapanis 0,1%, Hongkongis 0,2%, kuid kaubeldes Hiinas pärast keskpäevast tõusu kirjutamise hetkel -0,4% punases. Meeleolu ei näivat oluliselt mõjutavat uudis, et Trumpi administratsioon on teinud ettepanku panna tariifide alla 11 miljardi dollari väärtuses Euroopa Liidu importkaupasid, mille seast leiab näiteks helikoptereid, teatud mootorrattaid, juustu, veini ja teisi kaupasid. Põhjusena tuuakse ELi subsiidiumeid Airbusile, mis on negatiivselt mõjutanud Ühendriike.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta USA väikefirmade märtsikuu kindlustunde indeksi, mis võis analüütikute ootuste kohaselt näidata teist kuud järjest väikest taastumist jaanuaris saavutatud ligi kahe aasta madalaimalt tasemelt. Theresa May kohtub Saksamaa ja Prantsusmaa riigipeadega, leidmaks toetust Brexiti lühiajalise edasilükkamise plaanile.

    11.00 Itaalia jaemüük (veebruar)
    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (märts)
    15.00 Brasiilia jaemüük (veebruar)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (veebruar)
  • Draghi mõte mitmetasandilisest deposiidiintressimäärast pole veel väga suurt toetust EKPs leidnud

    ECB Is Said to Respond Only Slowly on Negative Rate Review
  • Itaalia jaemüük kasvas veebruaris MoM 0,1%, ületades konsensuse -0,2% ootust. Mullusega võrreldes aeglustus kasv 1,3% pealt 0,9%le
  • Euroopa Liit on valmis Ühendriikidele samaga vastama

    EU SAYS U.S. RETALIATION TARGET IS `GREATLY EXAGGERATED'
    EU SAYS WTO UNLIKELY TO ALLOW U.S. TARIFFS ON $11B OF IMPORTS
    EU WOULD ACT IN ITS TIT-FOR-TAT WTO CASE OVER AIRCRAFT AID
    EU SAYS IT'S PREPARING OWN POSSIBLE RETALIATION OVER BOEING AID

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon