Börsipäev 17. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 804 tehingut ning käive oli 1,81 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 684 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 113 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 406 ning 118.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:



    Suuremad tõusjad ja langejad olid:



    Uudised:
    Olainfarm avaldas enda esimese kvartali müügitulemused ning käibe ulatus 34,7 miljoni euroni, mis on 14% kasv võrreldes 2018. aasta esimese kvartaliga. Märtsikuu käive kasvas 3% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

    Baltic Horizon Fund’i täiendavalt emiteeritud 15 699 366 osakut võetakse kauplemisele Börsi fondinimekirjas. Baltic Horizon Fund’i ülalnimetatud osakute esimeseks kauplemispäevaks on kolmapäev, 17. aprill 2019 a. Juhul, kui peaks ilmnema ettenägematuid takistavaid asjaolusid, siis sellele lähedane kuupäev. Seega kaubeldakse alates 17. aprillist 2019 a. või sellele lähedasest kuupäevast nimetuse NHCBHFFT all kokku 94 196 197 Baltic Horizon Fund’i osakuga (ISIN: EE3500110244).

    Täna:
    17.04. Eften Real Estate Fund III aktsionäride korraline koosolek

    Sel nädalal:
    18.04. Baltika BLT1T esimese kvartali majandustulemused
    19.04. Kauplemispüha kõigil Balti börsidel

  • Paljude turuosaliste mõtted on ilmselt liikunud juba pikemale nädalavahetusele ning käibed aktsiaturgudel jäävad võrdlemisi tagasihoidlikuks. Väikeste edasi-tagasi liikumistega jätkatakse tõusukursil, mis viis eile S&P 500 indeksi 0,1% ning Dow Jonesi ja Nasdaqi 0,3% kõrgemale. Dow Jonesi ja Nasdaqit jääb tipust lahutama 1,4%, S&P 500 peaks rekordiks kosuma veel 0,8%. Väikeste võitudega päädis ka päev Euroopas, kus Stoxx 600 indeksil õnnestus sulguda 0,3 plusspoolel.

    Aasia börsidel säilis positiivne meeleolu pärast Hiina märtsikuu statistikat. Jaemüügi kasv kiirenes aasta esimese kahe kuu 8,2% pealt märtsis 8,7%le (oodati 8,4%), tööstustoodangu kasv paranes 5,3% pealt 8,5%le (oodati 5,9%) ning investeeringud fikseeritud varadesse suurenesid kolme kuuga 11,8% vs 11,6% esimesel kahel kuul. Kokkuvõttes tõlgendus see Hiina SKP esimese kvartali 6,4% kasvuks, mis ühtis läinud aastat neljanda kvartali muutusega ning osutus veidi paremaks oodatud 6,3%st.



    Suurt reaktsiooni aga Shanghai Composite ei näidanud (+0,3%), mis võis olla tingitud asjaolust, et aasta algusest on indeks rallinud 34% ning seega on osa majanduse taastumisest tõenäoliselt hindadesse sisse hinnatud. Lisaks võib tugevam makro tähendada seda, et valitsus ja keskpank võivad majanduse stimuleerimisel jalga gaasipedaalil veidi kergitada.

    Väga olulisi majandusuudiseid täna tulemas pole, piirdudes Euroopas Suurbritannia ja eurotsooni märtsikuu inflatsiooninumbrite ja USAs FEDi majandusliku ülevaatega. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas Abbott Labs, ASML, Ericsson, Morgan Stanley, PepsiCo, U.S.Bancorp ja järelkauplemise ajal Alcoa, Kinder Morgan, Las Vegas Sands.

    11.30 Suurbritannia inflatsioon (märts)
    12.00 Eurotsooni inflatsioon (märtsi lõplik)
    21.00 USA Beige Book
    17.30 USA toornafta varude raport (12. aprill)
  • Kui aasta algus näitas, et uute autode müük Euroopa Liidus on pärast emissioonitestide probleeme taastumas, siis märtsi registreerimised kujunesid võib-olla kergeks pettumuseks, näidates languse kiirenemist -3,9%le (veebruaris -1,0%). Brexit on ilmselt üks tegureid, kui Suurbritannia märtsi müük oli halvim viimase kuue aasta jooksul (YoY -3,4%).
  • Saksamaa valitsus alandas SKP tänavuse SKP ootuse 0,5% peale, ent tuleval aastal nähakse taas hoogustumist

    -German Economy Ministry: Expects Economy To Rebound With GDP Growth Of 1.5Pct In 2020
    -Trade Disputes, Brexit Weighing On German Growth, Domestic Factors Include Wltp Car Regulation, Low Rhine Water Level
    -German Econ Min Altmaier: Reiterates The Economy Does Not Need A Stimulus Package
    -Economy Needs Tax And Bureaucracy Cuts
  • CS tõstab aktsiate soovituse tagasi overweight peale

    "We raise our tactical weighting in equities back to overweight (having reduced equities to benchmark in mid-February). Our new year-end target of 637 for MSCI AC World implies nearly 5% potential upside from current levels. There has been low investor participation in the equity market year-to-date, PMIs are at a trough.global earnings revisions are improving, Fed appears willing to allow the US economy to 'run hot'."
  • Arabica hind on 13a põhjas, mis sunnib põllumehi hülgama oma istandusi

    Traders wake up to cost of coffee volatility as farmers down tools
    Farmers were joining migration caravans while elsewhere younger generations were opting out of coffee production in many countries. The low prices have led to coffee growers abandoning their farms in Guatemala while Colombian farmers turned to coca, which is processed into cocaine.
  • Poolteist kuud veel pealkirju progressist kaubandusalastes läbirääkimistes

    TRADE REPRESENTAIVE LIGHTHIZER EXPECTED TO TRAVEL TO BEIJING WEEK OF APRIL 29
    CHINESE ENVOY EXPECTED TO RETURN TO WASHINGTON WEEK OF MAY 5
    U.S., CHINA TENTATIVELY AIM TO SIGN TRADE DEAL AS SOON AS LATE MAY

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon