Börsipäev 22. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ühendriikides pani S&P 500 indeks pühadega lühendatud nädalale punkti 0,2% tõusuga, jäädes nelja päeva lõikes -0,1% miinuspoolele (eurodes +0,5%). Euroopas päädis neljapäevane sessioon Stoxx 600 indeksi 0,2% võiduga, mis kergitas nädala saagi 0,8% peale.

    Liikumised olid võrdlemisi vaoshoitud osaliselt tõenäoliselt seetõttu, et majandusnäitajad nii USAs kui ka mujal maailmas pakkusid eelmisel nädalal midagi nii optimistidele kui ka pessimistidele. Pettumuse valmistasid neljapäeval erasektori aprillikuu aktiivsusnäitajad nii eurotsoonis (töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI alanes -0,3 punkti 51,3 punktile oodatud 51,8 punkti asemel) kui ka Ühendriikides (ühine PMI taandus -1,8 punkti 52,8 punktile, mis oli madalaim alates 2016.a sügisest). Lisaks jäid arvatust nõrgemaks pühade ajal avaldatud USA kinnisvaraturu näitajad, kui märtsis alustatud elamuehitused kahanesid annualiseeritult -0,3% 1,1139 miljonile (oodati 1,225 miljonit) ning väljastatud ehitusload -1,7% 1,269 miljonile (prognoositi 1,30 mln).



    Teisalt näitas USA töötu abiraha taotluste edasine langus madalaimale tasemele alates 1969.a sügisest, et soodsad trendid tööturul jätkuvad, julgustades omakorda tarbimist. Viimase tugevusele viitas Ühendriikide märtsikuu jaemüük, mis kasvas autosid ja kütust arvestamata 0,9% võrreldes veebruariga, üllatades analüütikuid, kes ootasid 0,4% kasvu. Atlanta FED liigutas USA esimese kvartali SKP prognoosi selle tulemusel 2,4% pealt 2,8%le. NY FED jääb seevastu oma ootuses märksa konservatiivsemaks, hinnates annualiseeritud kasvutempoks 1,4%.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel valdavalt madalamal, kui jõulisemalt võeti kasumit Hiinas, kus Shanghai Composite alanes -1,4%. Tugeva tõusu tegi nafta (Brent +2,6% 73,8 dollarile) pärast uudist, et Ühendriigid ei kavatse pikendada kaheksale riigile 2. maini antud õigust importida naftat sanktsioonide alla seatud Iraanist, survestades sellega toornafta pakkumist, mis on niigi juba Venezuela, Liibüa ja Nigeeria probleemide tõttu vähenenud.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta vaid USA olemasolevate majade märtsi müügi. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused enne USA turu avanemist Halliburton, Kimberly-Clark ja Steel Dynamics. Järelkauplemise ajal raporteerivad teiste seas Celanese ja Whirlpool.

    17.00 USA olemasolevate majade müük (märts)
  • Seoses pühadega euroopa turgudel on LHV maaklerid täna tööl alates 15.00-st.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon