Börsipäev 26. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 501 tehingut ning käive oli 642 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 594 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 188 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 318 ning 150.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Eften Real Estate Fund III AS-i esimese kvartali müügitulu kasvas aastavõrdluses 16% 2,3 miljoni euroni ning puhaskasum 9% ligi 1,4 miljoni euroni. Konsolideeritud brutokasumi marginaal oli 2019. aasta esimeses kvartalis 97%, seega moodustasid kinnistute haldamisega otseselt seotud kulud, sealhulgas maamaks, kindlustus, hooldus- ja parenduskulud 3% müügitulust. Kontserni kinnistutega seotud kulud, turustuskulud, üldkulud ning muud tulud ja -kulud moodustasid kvartali jooksul müügitulust kokku 19,5%, teatas fond börsile.Tänavu kevadel viib Efteni kolmas fond läbi täiendava aktsiaemissiooni ligikaudu 16 miljoni euro väärtuses. Emissioon on kavandatud tulevikus plaanitavate uute objektide omandamise rahastamiseks.

    Täna:
    Tallinna Vesi (TVEAT) esimese kvartali majandustulemused
    Apranga (APG1L) esimese kvartali majandustulemused
  • Kui S&P 500 indeks lõpetas päeva marginaalse muutusega, siis Nasdaq ning Dow Jones tundsid tugevamalt ettevõtete tulemuste mõju. Esimesel õnnestus tänu Facebooki ning Microsofti arvatust parematele numbritele tõusta 0,2%. Dow Jones pidi aga peaasjalikult 3M kasumihoiatuse tõttu leppima 0,5% langusega.

    Euroopas sulgus Stoxx 600 -0,2% kaotusega, kui tulemuste rindel valmistasid Barclays ning Nokia pettumuse ja kaks suuremat ühinemist kukkusid läbi (konkurentsiamet blokeeris Sainsbury soovi osta Walmartile kuuluv Asda ning Deutsche Bank ja Commerzbank ei jõudnud ühinemisläbirääkimistes kokkuleppele).

    Ühendriikide esmased töötu abiraha taotlused hüppasid läinud nädalal 37 tuhande võrra 230 tuhandele, ületades konsensuse 200 tuhande suurust ootust. Ülemäära tõsiseid järeldusi sellest siiski ei tehta, kuna ka varasematel aastatel on lihavõtete eel täheldatud sarnaseid ajutisi tõuse, liikudes järgnevatel nädalatel uuesti alla.

    USA kestuskaupade tellimused suurenesid märtsis kaitse- ja lennutööstust arvestamata 1,3% võrreldes veebruariga, ületades analüütikute 0,2% ootust. Tegemist oli kolmanda järjestikuse tõusukuuga, viidates ettevõtete kapitalikulutuste arvestatavale kasvule. Kestuskaupade tarne oli nõrgem, kahanedes kuu baasil -0,2% (oodati 0,1), mis näitab seda, et täitmata tellimused kasvavad.

    USA kestuskaupade tellimused ilma kaitse- ja lennutööstuseta (mln dollarit)


    Kansas City FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks alanes aprillis viie punkti võrra 5 punktile (oodati 8 punkti), andes osaliselt tagasi märtsi 9punktisest hüppest. Tootmise indeks langes viie punkti jagu 12 punktile ja tööhõive taandus 12 punkti 2 punkti peale, kuid uute tellimuste indeks kerkis kuue punkti võrra 10 punktile.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel kolmandat päeva järjest madalamale. Jaapanis jahutas investorite meeleolu (Nikkei -0,2%) ootamatult suur langus märtsikuu tööstustoodangus. Mullusega kiirenes langustempo eelmisel kuul -1,1% pealt -4,6%le, samas kui analüütikud ootasid -3,8% taandumist. Kuna Jaapanis algab homsest 10päevane riiklik püha, millega tähistatakse uue keiserliku ajastu algust, siis võib tööstustoodang pärast võimalikku aprilli taastumist mais uuesti alaneda. Statistika polnud siiski üdini negatiivne, sest Jaapani märtsikuu jaemüügi kasvutempo kiirenes 0,6% pealt 1,0%le, ületades konsensuse 0,8% ootust ning samuti kujunes märtsis alustatud elamuehituste 10,0% kasv arvatust pea kaks korda kiiremaks.

    Täna selgub kui kiiresti Ühendriikide majandus kasvas esimeses kvartalis. Kui aastat alustati valitsuse töö osalise seisaku, halbade ilmade ja globaalse majanduse jahtumise tõttu nullilähedase kasvuootusega, siis tänu arvatust tugevamale tarbimisele on SKP kvartaalse annualiseeritud kasvutempo prognoos liikunud 2,3% peale ning see märgiks marginaalset kiirenemist neljandas kvartalis saavutatud 2,2% järel.

    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (aprill)
    13.30 Venemaa keskpanga intressimäära otsus
    15.30 USA esimese kvartali SKP
    17.00 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (aprilli lõplik)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete naftapuurtornide arv (26. aprill)
  • Erko, oskad Sa öelda, kas Nokia target price'i on suuremate majade poolt juba veelgi langetatud tulemuste tõttu?
  • Stacey
    Erko, oskad Sa öelda, kas Nokia target price'i on suuremate majade poolt juba veelgi langetatud tulemuste tõttu?

    JPM overweight PT jäi 6.5 eurole
    SEB sell PT toodi 5.1 pealt 4,5 eurole
    Credit Suisse outperform PT 6.2 pealt 5,4 eurole
    Kepler Cheuvreux buy PT 6,0 pealt 5.8 eurole
    Barclays overweight PT jäi 6.0 eurole
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks jäi aprillis 96 punktile, osutudes oodatust punkti võrra madalamaks
  • Atlanta FEDi 2,7% oli lähemal kui konsensus ning NY FED oma 1,4%ga

    US GDP Annualised (Q/Q) Q1 A: 3.2% (exp 2.3%; prev 2.2%)
    Consumption 1.2% vs 1.0% exp. Prior 2.5%.


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon