Börsipäev 8. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kergendustunne jäi üsna üürikeseks, kui selgus, et Ühendriikidel on tariifide tõstmisega tõsi taga. S&P 500 indeks taastus päeva lõpus küll põhjadest, ent pidi siiski leppima 1,6% kukkumisega. Euroopas sulgus Stoxx 600 teist päeva järjest madalamal (-1,4%), taganedes eesotsas energia- ja pangandussektori ettevõtetega (vastavalt -2,5% ja -2,4%).

    Tariifisõjale lisaks jõudsid uudistesse ka Euroopa Komisjoni värsked majandusprognoosid, milles kärbiti eurotsooni tänavust majanduskasvu ootust veebruariga võrreldes 1,3% pealt 1,2%le. Märkimisväärseim korrigeerimine tehti Saksamaa SKP prognoosis, lihvides selle 1,1% pealt 0,5%le. Komisjoni sõnul on Saksamaa majandus tunnetamas globaalse majanduse jahtumise ja lahendamata kaubandusalaste vaidluste mõju, jättes sügava jälje riigi töötlevale tööstusele.

    Täitmata töökohtade arv Ühendriikides suurenes märtsis 346 tuhande võrra 7,488 miljonile, millega näitaja taastus veebruari 483 tuhande suurusest langusest ning on liikunud tagasi rekordtasemete lähedale (7,6 miljonit mullu novembris).

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel Wall Streeti järel madalamale eesotsas Nikkeiga, mis kauples kirjutamise hetkel -1,7% punases ning olles osaliselt tingitud jeeni tugevnemisest dollari vastu (USD/JPY on alates eilsest alanenud 0,7% 109,9 jeenile). Hiinas olid langused tagasihoidlikumad (Shanghai Composite -0,6%) vaatamata ootustele alla jäänud aprillikuu ekspordile. Viimane kahanes mullusega võrreldes 2,7%, samas kui analüütikud prognoosisid 3,0% kasvu. Import seevastu ületas ootust, kerkides aastaga 4,0% (prognoositi -2,1%). Eraldiseisvalt usub People's Daily ajalehe kohaselt Hiina valitsus kõrge enesekindluse juures, et läbirääkimistes USAga suudetakse takistustest üle saada ning et erimeelsuste lahendamiseks tuleks kasutada dialoogi.



    Tänastest majandusuudistest väärib mainimist vaid Saksamaa märtsikuu tööstustoodang. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas Bunge, CB Richard Ellis, Marathon Petroleum, McKesson, Office Depot, Energy Transfer ja Walt Disney.

    09.00 Saksamaa tööstustoodang (märts)
    15.30 FEDi Brainard esineb
    17.30 USA toornafta varude muutus (3. mai)
  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 799 tehingut ning käive oli 2,66 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 638 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1,87 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 309 ning 407.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:


    Šiaulių bankas kuulutas välja aktsiate tagasiostuprogrammi, mis algab 09.05.2019 ning lõppeb 22.05.2019. Tagasiost viiakse läbi oksjoni formaadis, kus ettevõtte ostab kokku 1 176 485 aktsiat maksimaalse hinnaga 0,525 eurot. Mida suurem on müügisoov oksjonil, seda madalamaks kujuneb lõplik tehinguhind nii ettevõtte kui ka müüa jaoks. Tagasiostu eesmärk on ostetud aktsiad jagada laiali ettevõtte töötajatele vastavalt 28.03.2019 üldkoosoleku otsustele. Vilniuse Börs otsustas SAB1L tellimusteraamatus täna kõik orderid tühistada seoses oma aktsiate ostuprogrammiga.

    MADARA Cosmetics nõukogu esinaine Zane Tamane teatas börsile, et ta on müünud 515,000 euro eest ettevõtte aktsiaid.

    Täna:
    08.05. Merko Ehitus aktsionäride korraline üldkoosolek

    Sel nädalal:
    09.05. LHV Group aprilli müügitulemused
    09.05. Tallink Grupp esimese kvartali finantstulemused
    09.05. Merko Ehitus esimese kvartali finantstulemused
    09.05. Arco Vara esimese kvartali finantstulemused
    09.05. Nordecon esimese kvartali finantstulemused
    02.05.2019 - 08.05.2019 Klaipėdos nafta aprilli müügitulemused
  • Saksamaa tööstustoodang suurenes märtsis 0,5% võrreldes veebruariga ning ületas sellega tublisti analüütikute -0,5% ootust (veebruari kasv revideeriti 0,7% pealt 0,4%le). Eelmise aasta baasil langes toodang -0,9% oodatud -2,6% asemel.
  • UBS analyst Andreas Bokkenheuser, the same troll aka analyst, who upgraded United States Steel Corporation (X) 4 months ago to buy with PT $28.00, now says PT is $10.00
  • Visahing
    UBS analyst Andreas Bokkenheuser, the same troll aka analyst, who upgraded United States Steel Corporation (X) 4 months ago to buy with PT $28.00, now says PT is $10.00


    Meh? What? Ta vaid rääkis asjadest, mis ei tohiks kellelegi üllatuseks tulla.
  • Hiina väidetavalt kustutas eelmisel nädalal lepingust kõik olulisemad tingimused, mille pärast USA üldse kaubandussõda alustas

    Exclusive: China backtracked on almost all aspects of U.S. trade deal - sources
  • ymeramees
    Visahing
    UBS analyst Andreas Bokkenheuser, the same troll aka analyst, who upgraded United States Steel Corporation (X) 4 months ago to buy with PT $28.00, now says PT is $10.00


    Meh? What? Ta vaid rääkis asjadest, mis ei tohiks kellelegi üllatuseks tulla.


    See oli yahoost kopitud ja mõte oli selles, et kui kiiresti võib meelsus muutuda.Harju Elektri teema all avaldasin juba mitu päeva tagasi, et downgrade-i sadu peaks tulema, kuna eps tuleb poole väiksem kui "hetkel" analüütikud ootavad.
  • Aga ära postita igasugust jura yahoost, mis tegelikkuses ei vasta tõelegi. Ja need p/e arvutused jms. Yahoo message boardid olid isegi vanasti hirmsad kohad, tänapäeval ei sooviks ka kummikinnastega sinna klikkida. Hoiaksid need siit eemal ehk?
  • ymeramees
    Aga ära postita igasugust jura yahoost, mis tegelikkuses ei vasta tõelegi. Ja need p/e arvutused jms. Yahoo message boardid olid isegi vanasti hirmsad kohad, tänapäeval ei sooviks ka kummikinnastega sinna klikkida. Hoiaksid need siit eemal ehk?


    Sul jälle tapletid võtmata, point oli ju õige, et analüütik peaks andma nägemuse 12 kuu kohta. Järelikult oled "tainas", kui üks kvartal paned mõttetult osta ja järgmine hetk müü- nagu lõhestunud isiksus.
  • Puust ja punaseks:
    Aprill 2018: sell, PT 30$
    Mai 2018: sell, PT 30$ -> 28$
    Detsember 2018: neutral, PT 28$ -> 22$
    Mai 2019: sell, PT 22$ -> 10$

    "4 kuud tagasi andis ostusoovituse, PT 28$" = jura yahoost.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon