Börsipäev 31. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 30.05 oli Balti börs suletud.


    Uudised:

    Tallinna Vesi TVEAT korralisel üldkoosolekul otsustati maksta dividendi 0,75 eurot (tootlus 6,5% sulgemishinnaga 11,55 eurot) A-aktsia kohta ehk ligikaudu 15 miljonit eurot. B-aktsia omanikele makstakse dividendi 600 eurot aktsia kohta. Dividendid makstakse välja 25. juunil, ex-kuupäev on 13. juuni.

    Grindeks GRD1R avaldas 2019. aasta esimese kolme kuu aruande, mille kohaselt kahanes ettevõtte viimase kvartali käive 30,2 miljonit euroni (-13% aastavõrdluses), kuid kasumit suudeti aastavõrdluses kasvatada 5% võrra 3,37 miljoni euroni. Ettevõtte eksport vähenes aastavõrdluses 14% 27,9 miljoni euroni.

    Merko Ehitus MRK1T sõlmis maanteeametiga lepingu Tallinn-Narva maanteel oleva Aaspere-Haljala teelõigu ümberehituseks. Lepingu maksumus on ligikaudu 12,8 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd algavad 2019. aasta juunis ja objekt valmib 2020. aasta oktoobriks.

    Täna:
    31.05 Olainfarm OLF1R vahearuanne
    31.05 AUGA group AUG1L vahearuanne
    31.05 HansaMatrix HMX1R dividendi väljamakse
  • Ühendriikide aktsiaindeksid sulgusid küll plusspoolel (S&P 500 +0,2%), kuid jõudu edasiseks taastumiseks näib praegu nappivat, kui vaadata valitsuse võlakirjaturgu, kus 10-aastase tulusus alanes eile 2,21% peale ning jätkas kukkumist öösel (2,18%) pärast seda, kui Donald Trump avas kaubandussõjas uue rinde. 10. juunist hakkab USA maksustama kõiki Mehhiko kaupasid 10% määraga ning see kerkib järk-järgult 25% peale oktoobriks juhul kui Mehhiko pole peatanud illegaalsete immigrantide liikumise Ühendriikidesse. USA aktsiaindeksite futuurid kauplesid kirjutamise hetkel 0,8% punases.

    USA töötu abiraha taotlused üllatust ei pakkunud, kerkides eelmisel nädalal kolme tuhande võrra 215 tuhandele ning peegeldades jätkuvalt tugevat tööturgu. USA esimese kvartali annualiseeritud SKP kasv korrigeeriti 0,1pp võrra madalamaks 3,1% peale, kui ettevõtete investeeringute kasv revideeriti 2,7% pealt 2,3%le ning arvatust veidi suurem osakaal kasvust tuli tänu tarbimisele (1,3% vs varasemalt raporteeritud 1,2%). Alusinflatsiooni aastapõhine kasv, mis jookseb niigi juba allpool FEDi 2% eesmärki, korrigeeriti esimeses kvartalis 1,68% pealt 1,62%le ning täna selgub, millised olid arengud aprillis.

    FEDi asepresident Richard Clarida nentis eile, et USA majanduse seis on praegu väga hea, kuid väljavaate halvenemisel on nad valmis rahapoliitikat taas lõdvemaks muutma. Tema sõnul ei pea intressimäära ennetavaks kärpimiseks ainult majandusnäitajad ootustele alla jääma, vaid piisab kasvavatest riskidest.

    Aasia aktsiaturud suundusid Jaapanis, Hongkongis ja Hiinas madalamale, kuid plussi näidati mitmel pool mujal. Tugevama löögi all oli Nikkei (-1,7%), kuna mitmed Jaapani autotootjad omavad tehaseid Mehhikos, mille toodangut imporditakse Ühendriikidesse. Hiina töötleva tööstuse aktiivsusindeks kahanes mais 0,6 punkti 49,4 punktile, jäädes alla konsensuse oodatud 49,9 punktile ning jõudes tagasi veebruari põhjade lähedale. Teenindus- ja ehitussektor, mis on tariifisõjast vähem mõjutatud, peegeldas stabiilset kasvu, kui vastav PMI püsis ootuspäraselt 54,3 punktil.



    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta USA inflatsiooni, mis peaks energiat ja toitu arvestamata püsima aprillis 1,6% peal. FEDi sõnul on hinnatõusu allajäämine ootustele olnud tingitud peamiselt ajutistest teguritest, ent kui olukord peaks jääma nõnda pikemaks ajaks, siis tuleks seda mitmete FEDi ametnike sõnul rahapoliitika sobivuse hindamisel arvesse võtta.

    12.00 Itaalia inflatsioon (mai)
    15.00 Saksamaa inflatsioon (mai)
    15.30 USA isiklikud sissetulekud ja kulutused (aprill)
    15.30 USA inflatsioon PCE mõõdiku järgi (aprill)
    15.30 Kanada esimese kvartali SKP
    16.15 FEDi Bostic esineb
    16.45 USA Chicago PMI (mai)
    17.00 USA Michigani tarbijate kindlustunde indeks (mai lõplik)
    19.00 FEDi Williams esineb
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete naftapuurtornide arv (31. mai)
  • Kapitali liikumise järgi on investorid muutunud riskikartlikumaks, kuid BofAMLi indikaator veel päris põhja pole kukkunud

    *U.S. stock funds had large outflows of $8.4b in the week through May 29, according to BofA, citing EPFR
    Global data.
    * Japanese stock funds had modest inflows at $2b while Europe carried on with outflows, losing $1.8b; EM stock funds had 6th week of redemptions with $1.9b
    * IG bond fund inflows were $6.1b, 19th week straight; HY bond funds recorded 4th week of outflows with $3b and EM debt outflows reached 3rd week with $0.5b
    * By sectors, utilities was the only one to see inflows
    * “Investors getting bearish but not bearish enough to trigger contrarian buy signals,” say BofA strategists led by Michael Hartnett
  • Põgenemine võlakirjadesse on viinud Saksamaa valitsuse 10a võlakirja tulususe uuele rekordmadalale tasemele -0,207%le

  • Suht bear market liikumine on see mai tipust - rahulik, kontrollitud müük.
    Ajutise põrke momenti hirmus raske ära tabada. Eilne keskmine tugevus tuligi osalt 280P mahalaadimisest, ca 20k. Aga tundub, et see oligi ainus, mis turgu nõks toetas. "Päris" ostjaid pole, bidi pole.
  • Saksamaa inflatsioon tagasihoidlikum kui arvati, aeglustudes mais 0,6pp võrra 1,4%le vs prognoositud 1,6%
  • India esimese kvartali SKP kasvas YoY 5,8% vs oodatud 6,3%
  • USA isiklikud kulutused kasvasid aprillis 0,3% võrreldes märtsiga, ületades konsensuse 0,2% ootust ning lisaks korrigeeriti märtsi kasv 0,2pp võrra kõrgemaks 1,1%le. Isiklikud sissetulekud suurenesid 0,5% vs oodatud 0,3%. Alusinflatsioon oli aprillis ootuspäraselt 1,6%, märts korrigeeriti 0,1pp võrra madalamaks 1,5%le.
  • Flush on puudu. Pole täna datat vaadanud mida opt market tegi aga see pilt ütleb palju. Vaata müügi käibeid. Vahepealsed peatused on greenis olnud vaid protsessi normaalne osa. Ei osta veel seda. Me võiks olla suht lähedal ajutisele bouncile. See müügitaktika on omane ainult ja ainult bear market dünaamikale - do not shake the tree too much. Aga no long term no ei osta seda. Kurguni short high pe ja momo asjades...eeldusel et asjaomased korrigeerivad oma mõtteviisi ja hindavad lootused ümber + turu signaalid müügi agressiivsusest.


    Short hetkel
    NFLX
    ADBE
    ROKU
    UBER
    SHOP
    MA
    MELI

    ainuke long
    TSLA stopp 183

    Do you wanna kill me...kill me then! I am here..do it now.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon