Börsipäev 6. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 716 tehingut ning käive oli 2316 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 318 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1953 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 269 ning 409.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Šiaulių bankas SAB1L avaldas eile oma 2019. aasta esimese poolaasta finantstulemused. Ettevõtte intressitulu kasvas II kvartalis aastavõrdluses 13,1% 17,4 miljoni euroni (I poolaasta: +14,9% 34,0 miljoni euroni). Siauliu kogu varade maht on kasvanud aastavõrdluses 9,9% 2394 miljoni euroni. Käesoleva aasta II kvartali kasum langes aastavõrdluses 23,9% 13,1 miljoni euroni (I poolaasta: +2,8% 27,8 miljoni euroni).

    Sel nädalal:
    08.08 Nordecon NCN1T vahearuanne
    08.08 Merko Ehitus MRK1T vahearuanne
    08.08 Arco Vara ARC1T vahearuanne
    08.08 Tallinki TAL1T vahearuanne
  • Ägestunud kaubandussõda juhtis turuosalised turvalisemate instrumentide suunas, mis peegeldus näiteks Šveitsi frangi ja Jaapani jeeni tugevnemises, valitsuse võlakirjade hindade tõusus, kulla kallinemises 1,6% 1463,7 dollarile (kõrgeim alates 2013.a maist) ning Bitcoini hinna 12% rallis 11723 dollarile. Aktsiaturgudel seevastu vähendati jõuliselt riski, tingides S&P 500 indeksi 3% kukkumise ning Euroopas Stoxx 600 indeksi 2,3% languse.

    Riskiisule ei aidanud kaasa ka euroala ning Ühendriikide teenindussektori juulikuu aktiivsusnäitajad, mis esimese puhul alanes juunis saavutatud seitsme kuu tipust 0,4 punkti 53,2 punktile ning USAs taganes 55,1 punktilt 53,7 punktile, osutudes ligi kolme aasta nõrgimaks ning jäädes selgelt alla analüütikute oodatud 55,5 punktist. Kommentaarides tõid mitmed USA teenindussektori ettevõtted välja tariifide negatiivset mõju, mis on tõstnud kulusid ning ebakindlust. Küsitlust viidi läbi aga enne kui Trump Hiinale täiendavad tariifid määras, millest johtuvalt jälgitakse huviga augusti näitajat.

    Aasia aktsiaturud jätkasid liikumist miinuspoolel pärast seda, kui USA rahandusministeerium nimetas Hiinat valuuta manipuleerijaks, kuna keskpank laseb nende hinnangul jüaanil nõrgeneda. USA administratsioonile annab see võimaluse konsulteerida IMFiga leidmaks lahendusi, kuidas valuutameetmetest tulenevat eelist riigi jaoks kaotada. Hiina keskpanga juhi sõnul tuleneb langus jüaani vahetuskursis turu jõududest, kuid keskpank ise ei kavatse kasutada valuutat kaubandussõjas relvana. Seda kinnitas jüaani vahetuskursi tänane alguspunkti fikseerimine valuutakorvi suhtes arvatust kõrgemale tasemele (6,9871 dollarit vs eilne sulgumine 7,0507), mis aitas tuua Aasia aktsiaturgusid päeva põhjadest kõrgemale ning samuti vedas USA aktsiiaindeksite futuurid plusspoolele.

    Majandusuudiste valik on täna väga tagasihoidlik, pakkudes Saksamaa juunikuu tehaste tellimuste muutust ning Ühendriikide JOLTS tööturu küsitlust, ent seda juuni kohta.

    09.00 Saksamaa tehaste tellimused (juuni)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (juuni)
    19.00 FEDi Bullard esineb
  • Saksamaa tehaste tellimuste põrge pakub turgudele ehk veidi leevendust, kui juunis suurenesid need 2,5% võrreldes maiga (oodati 0,5%), mis vähendas aasta baasil hooajaliselt korrigeerimata langust -8,4% pealt -3,6%le (oodati -5,2%). Huvitava asjaoluna vähenesid tellimused nii Saksamaal (MoM -1,0%) kui ka euroala riikide seas (MoM -0,6%), ent kasvasid väljaspool euroala (8,6%), mis maalib üleilmse majanduskasvu aeglustumise kontekstis hoopis euroalast endast nõrgema pildi.
  • Novartis saab pihta - ostis eelmisel kevadel 88% preemiaga, $8,7B cashis AVXS-i. Selgus, et see on sutsu susserdanud.
    Money well spent.

    FDA opens probe into 'data manipulation' used to gain an FDA OK for a landmark Novartis gene therapy
  • Seesama Zolgensma ravi mille jaoks kogu Eesti raha korjas väiksele Annabelile....
  • opex
    Seesama Zolgensma ravi mille jaoks kogu Eesti raha korjas väiksele Annabelile....


    Kindel? Väidetavalt ravi ikka toimis aga eks praegu veel vara hõisata.

    https://tervis.postimees.ee/6745604/vaike-annabel-sai-tana-5-kuu-vanuseks-ja-arstide-sonul-ravi-tulemus-on-paljulubav
  • Sama ravi jah, ega ei tea ju mida FDA taga ajab, tahab hinda alla või sveitslastelt raha nati. Nad vist ei väidagi, et see ei toimi, protsess loa saamiseks oli kahtlane.
  • Ravim ise oli lõppfaasis väidetavalt toimiv ja safe ja seda maha ei võeta. FDA jaoks on probleem selles, et AVXS varasema faasi manipulatsioon, millest AVXS/NVS sai teadlikuks enne approvalit, aga nad varjasid seda üle approvali, et väike inside investigation korraldada.
    NVS-i poolne asja avaldamine oleks toonud kaasa approvali edasilükkamise ja võimalikud täiendavad uuringud.
    Arvatavasti saavad vastu näppe, kuna FDA peab nägu näitama ja elu läheb edasi. Ja kui sa oled MCap $200B, siis see võib olla lihtsureikule päris suur number peale vaadata.

    Ilmselt poleks tüdruk seda ravi saanud, kui NVS oleks käitunud reeglitekohaselt.
  • Spinraza (Biogen) on ka sama SMA raviks olemas, aga jätkuv, mitte ühekordne ravi. Odavam? Vbl seda ka kaaluti.
    https://icer-review.org/announcements/icer-issues-final-report-on-sma/
  • opex
    Spinraza (Biogen) on ka sama SMA raviks olemas, aga jätkuv, mitte ühekordne ravi. Odavam? Vbl seda ka kaaluti.
    https://icer-review.org/announcements/icer-issues-final-report-on-sma/

    Mingis artiklis oli juttu, et on Annabeli probleemide vastu on 2 ravimeetodit, üks on ühekordne ja väga kallis, teine on aastaid kestev, üks annus on mitte nii kallis. Aga teise ravimiga ravi pidi lõppkokkuvõttes rahaliselt kogusummana palju kallimaks minema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon