Börsipäev 8. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 446 tehingut ning käive oli 905 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 369 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 503 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 208 ning 213.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Nordecon AS NCN1T kontserni kuuluv Eston Ehitus AS ning Tallinna Linnateater ja Tallinna Linnavaraamet sõlmisid lepingu Tallinnasse Suur-Sõjamäe tänavale Tallinna Linnateatri tootmiskompleksi ehitamiseks. Lepingu maksumus on 3,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks, ja ehitustööd kestavad kuni 2020. aasta juulikuuni.

    Täna:
    08.08 Nordecon NCN1T vahearuanne
    08.08 Merko Ehitus MRK1T vahearuanne
    08.08 Arco Vara ARC1T vahearuanne
    08.08 Tallinki TAL1T vahearuanne
  • Intressimäära langetamine Uus-Meremaa ja India keskpanga poolt avaldas eile survet ka USA valitsuse võlakirjaturul, pressides nii 10- kui ka 30-aastase paberi tulususe päevasiseselt 2016.a saavutatud rekordmadalate tasemete lähedale (eilne madalpunkt vastavalt 1,59% ja 2,12%). See tekitas koos Saksamaa oodatust nõrgema juunikuu tööstustoodangu näitajaga muret majanduse pärast, mis külvas kerget paanikat aktsiaturul, kuid S&P 500 indeks suutis esmaspäevase põhja juures siiski toetust leida ning põrgata ligi -2% kaotusest 0,1% plussi. Päev oli üsna volatiilne ka Euroopa aktsiaturgudel, kuid sessioon päädis Stoxx 600 indeksi jaoks siiski 0,2% võiduga.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel plusspoolel: Nikkei kerkis 0,5%, Shanghai Composite 1,0% ning Hang Seng 0,7%. Meeleolu toetas Hiina keskpanga otsus fikseerida jüaani vahetuskursi päevane alguspunkt arvatust tugevamal tasemel, vähendades hirmu võimaliku valuutasõja pärast. Hiina juuli eksport osutus oodatust paremaks, kerkides aasta baasil 3,3% (prognoositi -1,0%), kuna langust Ühendriikidesse aitasid kompenseerida Euroopa ning Kagu-Aasia riigid. Import kahanes 5,6%, olles samuti positiivsem kui konsensuse oodatud -9,0%. Kuna septembrist peaks USA rakendama Hiina importkaupadele täiendava tariifi, siis võib see muuta juuli oodatust parema kaubandusstatistika lühiajaliseks nähtuseks.



    Seitsme kuu madalaimale tasemele kukkunud nafta hind leidis tuge uudisest, et Saudi Araabia on arutanud teiste naftatootjatega erinevaid võimalusi, kuidas peatada edasist hinnalangust. OPEC+ tuleb Abu Dhabis kokku septembri teisel nädalal. WTI kauples kirjutamise hetkel eilse sulgumishinnaga võrreldes 3,2% kõrgemal 52,7 dollaril.

    Majandusuudiseid jagub ka tänasesse päeva üsna vähe, kui laual on vaid Hispaania juuni tööstustoodang ning USAs läinud nädalal esmakordselt esitatud töötu abiraha taotluste arv.

    10.00 Hispaania tööstustoodang (juuni)
    10.30 Rootsi majade keskmine hind (juuli)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Hispaania tööstustoodang vähenes juunis eelmise kuu baasil vaid 0,2%, osutudes paremaks kardetud -1,0%st. Mullu sama ajaga võrreldes kiirenes kasv 1,4% pealt 1,8%le, ületades konsensuse 1,1% ootust.
  • Esmaste töötu abiraha taotluste langus viitab USA tugevale tööturule

    US Initial Jobless Claims: 209K (est 215K, prevR 217K)
  • SRPT - an adverse event report was erroneously submitted to the FDA’s adverse event reporting system (FAERs).

    Halted, avaneb 15:45 / 22:45.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon