Börsipäev 13. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 417 tehingut ning käive oli 816 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 400 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 392 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 224 ning 169.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TSM1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 1,98 x 60 000)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    AS LHV Group LHV1T teenis juulis 2,5 miljonit eurot konsolideeritud puhaskasumit: AS LHV Pank teenis sellest 1,9 miljonit eurot ja AS LHV Varahaldus 0,8 miljonit eurot. Juulis jätkusid ka varasemaid kuid iseloomustanud tugevad trendid. Laenumahud kasvasid 45 miljoni euro ning hoiused 383 miljoni euro võrra, sh Danske tehingu lõpuleviimiseks hoiuseplatvormide kaudu kaasatud hoiused 99 miljoni euro võrra. Panga klientide arv suurenes 3000 võrra. Olulisematest sündmustest nimetas Euromoney LHV Eesti parimaks pangaks, lisaks võttis alates augusti algusest Riigikassa kasutusele konto LHV Pangas.

    Olainfarmi OLF1R juulikuu käive kasvas aastavõrdluses 14% 9,5 miljoni euroni. 2019. aasta esimese seitsme kuu käive kasvas 8% 75,9 miljoni euroni. Positiivset kasvu on näha kõikidel ettevõtte peamistel turgudel – Lätis, Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas. Käesoleva aasta jooksul müüdi Olainfarmi tooteid 54 turul üle maailma.

    Sel nädalal:
    14.08 SAF Tehnika SAF1R vahearuanne
    14.08 Tallinna Sadam TSM1T vahearuanne
    14.08 Novaturas NTU1L juuli müügitulemused
  • Uus laine negatiivset sentimenti ägestuva kaubandussõja osas kui ka poliitilised arengud Argentiinas ja Hongkongis panid USA aktsiad ning valitsuse võlakirjade tootlused esmaspäeval kukkuma. New Yorgi etalonindeks S&P 500 langes 1,22%, mida juhtisid peamiselt pankade aktsiad. Tehnoloogiaaktsiad, mis on USA-Hiina kaubandussõja suhtes eriti tundlikud, kukkusid samuti, tõmmates endaga Nasdaqi koondindeksi 1,20% madalamale. Dow Jones langes 1,48%.

    Euroopas, kus süvenes ka poliitiline ebakindlus, vähendas Stoxx 600 enda taset 0,31%. Pingeid keris üles nii Itaalia, mis korraldab arvatavasti erakorralised valimised juba oktoobris, kui ka Argentiina, mille president Mauricio Macri sai eelvalimistel lüüa. Kusjuures Argentiina börsi liikumisi kajastav Merval indeks lõpetas seepeale esmaspäevase kauplemispäeva 37,93% punases. See on teine suurim ühepäevane langus kõikide Bloombergi poolt jälgitavate börside seas alates aastast 1950.

    Ka Aasia börsidel valitses üsnagi negatiivne meeleolu. Hongkongi Hang Seng kauples kirjutamise ajal 1,77% punases ja see peegeldas eelkõige esmaspäevast situatsiooni, kus protestide tõttu pandi kinni Hongkongi rahvusvaheline lennujaam. Hiina suurim aksiaindeks – Shanghai Composite – vilkus 0,63% suurust kaotust. Ka indeksid Jaapanis ning Lõuna-Koreas olid madalamal: Topix kaotas 1,20% ja Kospi indeks 0,79%.

    Täna on päevakavas andmed Saksamaa, Hispaania kui USA tarbijahinnaindeksite (CPI) kohta, avaldamisele tuleb ka Suurbritannia tööturu statistika, sh Suurbritannia juunikuu töötuse määr.

    09:00 Saksamaa tarbijahinnaindeks (juuli)
    10:00 Hispaania tarbijahinnaindeks (juuli)
    11:30 Suurbritannia tööturu statistika
    12:00 Saksamaa ja euroala ZEW indeksid (august)
    15:30 USA tarbijahinnaindeks (juuli)
    23:30 USA naftavarude muutus (9.august)


  • Saksamaa tarbijahinnaindeksi kasv kiirenes juulis 1,7% peale Y/Y ning tulemus vastas analüütikute ootusele.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon