Börsipäev 16. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 299 tehingut ning käive oli 454 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 420 tuhat eurot ning Riia börsi käive 34 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 268 ning 31. Vilniuse börsil oli kauplemispüha.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:
  • Kuigi aktsiate volatiilsus ja ebakindlus USA-Hiina suhete osas on pannud investorid liikuma vähemriskantsemate varade poole, avanesid Ühendriikide aktsiaturud neljapäeval tänu riigi jaemüügi oodatust parematele tulemustele kõrgemal. Kauplemispäeva lõpuks sulgusid S&P 500 ja Dow Jones samuti väikse võiduga, kus need olid tõusnud vastavalt 0,25% ning 0,39%. Nasdaqi koondindeks kaotas 0,09%, Europe Stoxx 600 langes 0,29%.

    Eilne päev oli USA võlakirjade jaoks üsnagi ajalooline , sest 30a riigivõlakirja tootlus langes esmakordselt alla 2%, kusjuures päeva madalaimas punktis jõudis see 1,94% peale. Ka Inglismaa 30a võlakirja tootlikkus koges suurt langust, kukkudes esimest korda alla 1%.



    USAs raporteeriti eile juulikuu jaemüük, mis kasvas oodatust üllatavalt rohkem. Jaemüük kasvas juulis võrreldes eelmise kuuga 0,7% (oodati 0,3%) ja see oli viimase nelja kuu suurim kuine tõus. Jaemüügi tõusu vedasid peamiselt ameeriklaste veebiostud (2,8%). Selline positiivne uudis pakkus investoritele lohutust olukorras, kus hirmud võimalikust majandussurutisest üha suurenevad. Jaemüügigigant Walmart raporteeris USA-siseselt teises kvartalis 2,8% (like-for-like) käibe kasvu.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erisuunaliselt pärast Hiina kättemaksu hoiatusi, kui Trumpi valitsus läheb oma viimaste tariifi ähvardustega edasi. Sellele vaatamata püsivad lootused kaubandusleppe osas veel üleval. Aktsiaindeksid Jaapanis ja Hongkongis hüppasid kõrgemale, Lõuna-Korea aktsiad kogesid pärast pühi aga langust. Topix indeks kauples kirjutamise ajal 0,21% rohelises, Hang Seng kosus 0,85%, kuid Kospi indeks liikus 0,65% miinuspoolel.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta USAs juulis väljastatud ehituslubade ja alustatud elamuehituste arvu muutuse. Enda tulemusi avaldab täna vaid käputäis firmasid, nende hulgas näiteks Akari Therapeutics ja Deere & Company.

    12:00 Euroala kaubandusbilanss (juuni)
    15.30 USA alustatud elamuehitused ja väljastatud ehitusload (juuli)
    17:00 Michigani tarbijate meeleolu indeks (august)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete nafta puurtornide arv

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon