Börsipäev 29. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 318 tehingut ning käive oli 620 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 484 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 113 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 227 ning 73.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,941 x 200 000)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    28. oktoobril otsustas AUGA grupi juhatus AUG1L algatada rahastamise protsessi emiteerides võlakirju, mida võidakse müüa professionaalsetele investoritele ja/või jaeinvestoritele. Eesmärk on ka noteerida võlakirjad Nasdaq Baltic võlakirjaturul. AUGA loodab emiteerida võlakirjade esimese osa hiljemalt 2019. aasta lõpuks. Emissioonitulu kasutatakse olemasolevate pangalaenude osaliseks tagasimaksmiseks, käibekapitali finantseerimiseks ja ettevõtte üldiste eesmärkide saavutamiseks. Ettevõte sai oma finantseerivatelt pankadelt loa tõsta kuni 20 miljonit eurot läbi võlakirja emissiooni. AUGA valis kavandatud võlakirjaemissiooni nõustajaks ning korraldajaks LHV Panga.

    Täna:
    29.10 Novaturas NTU1L vahearuanne
    29.10 HansaMatrix HMX1R erakorralike aktsionäride koosolek
    29.10 EfTEN Real Estate Fund III EFT1T vahearuanne
    29.10 Baltic Horizon Fund NHCBHFFT dividendi ex-kuupäev

    Sel nädalal:
    30.10 Apranga APG1L vahearuanne
    30.10 Klaipėdos nafta KNF1L vahearuanne
    01.11 Olainfarm OLF1R erakorraline aktsionäride koosolek
  • Donald Trumpil piisas vaid öelda, et läbirääkimised Hiinaga edenevad arvatust kiiremini ning investorid tervitasid seda aktsiaturgude tõusuga, mis viis S&P 500 indeksi 0,6%ga uuele rekordtasemele. Samal ajal aga vähendas kaubandusoptimism nõudlust kaitsvamate investeeringute järele nagu USA riigivõlakirjad, tingides 10aastase võlakirja tulususe tõusu 1,84%le ehk kõrgeimale tasemele alates 13. septembrist. Euroopas jäi tõus mõnevõrra vaoshoitumaks, kui Stoxx 600 lõpetas sessiooni 0,3% võiduga.

    USA Dallas FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks langes oktoobris 6,6 punkti -5,1 punktile, osutudes madalamaks analüütikute 1,0punktisest ootusest. Uute tellimuste indeks kukkus 7,1 punkti pealt -4,2 punktile, tööhõive indeks alanes 18,8 punktilt 11,0 punktile, kuid samad näitajad järgmise kuue kuu väljavaates liikusid kõrgemale, mis peegeldab ettevõtete suuremat optimismi tuleviku osas. Siiani avaldatud viiest regionaalsest töötleva tööstuse küsitlusest on kaks viidanud oktoobris aktiivsuse paranemisele ja kolm tükki olukorra halvenemisele.

    Aasia aktsiaturgudel domineeris jätkuvalt positiivne meeleolu, va Hiinas ja Hongkongis, mille peamised indeksid alanesid vastavalt 0,8% ja 0,5%. Nikkei kerkis 0,5%, Sensex 1,3% ja S&P/ASX200 0,1%.

    Majandusuudistest on täna esiplaanil Prantsusmaa ja USA tarbijate kindlustunde oktoobrikuu näitajad ning samuti selgub Ühendriikides septembris majade pooleliolnud müügitehingute arv. Boris Johnsoni erakorraliste valimiste ettepanek hääletati eile küll maha, kuid ta pole oma plaani veel maha matnud ning proovib täna alternatiivsel viisil parlamendi toetuse saada.

    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunne (oktoober)
    10.00 Hispaania jaemüük (september)
    15.00 USA S&P/Case-Shilleri majade hinnaindeks (august)
    16.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (oktoober)
    16.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (september)
  • Erinevalt ettevõtete kindlustunde indeksist peab tarbijate kindlustunne Prantsusmaal üsna hästi vastu, püsides oktoobris ootuspäraselt 104 punktil.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon