Börsipäev 2. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 672 tehingut ning käive oli 1182 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 595 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 149 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 330 ning 126.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,973 x 100 000)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    Olainfarmi OLF1R reedel avaldatud vahearuanne näitas tugevat müügitulu ja kasumi kasvu. Grupi kolmanda kvartali müügitulu kasvas aastavõrdluses 17% 32,4 mln euroni, 9 kuu müügitulu kasvas 10% 98,8 mln euroni. Kolmanda kvartali puhaskasum kasvas aastavõrdluses hüppelised 317% 5,3 mln euroni ning aasta esimese üheksa kuu sama näitaja kasvas 158% 11,7 mln euroni. Ettevõte teatas ka börsile uuest dividendipoliitikast, mille kohaselt makstakse investoritele dividendi vähemalt 20% eelmise aasta puhaskasumist.

    AUGA groupi AUG1L üheksa kuu müügitulu kasvas aastavõrdluses 12% 47,1 mln euroni ning üheksa kuu brutokasum oli 8 mln eurot, mida on 6,2 mln eurot rohkem, kui eelmise aasta esimese üheksa kuuga. Ettevõtte korrigeeritud EBITDA (jättes välja IFRS 16 mõju) oli aasta esimese üheksa kuuga 7,9 mln eurot, kasvades aastavõrdluses 352%. Perioodi jaanuar-september kasumireale tuli ettevõttel 1,3 mln euro suurune kahjum, mis näitab aastavõrdluses paranemist, kui eelmise aasta 9 kuuga oli puhaskahjum 4,9 mln eurot.

    Täna:
    02.12 Apranga APG1L müügitulemused

    Sel nädalal:
    02.12-06.12 AUGA group AUG1L võlakirjade avalik pakkumine
    02.12-06.12 Klaipedos nafta KNF1L müügitulemused
    02.12-06.12 Tallink Grupp TAL1T müügitulemused
  • Vaatamata sellele, et aktsiaturgudel on selja taga pea kaks kuud ilma suuremate tagasilöökideta kestnud tõus, suutis Ühendriikides tänupühaga seotud tavapärane positiivsus pakkuda väärtpaberitele täiendavat tuge. S&P 500 indeks sulgus reedesel lühendatud kauplemispäeval 0,4% madalamal, ent registreeris nädala peale siiski protsendise tõusu. Euroopas sulgus Stoxx 600 reedel samuti 0,4% kaotusega, mis vähendas nädala tootlust 0,9% peale.



    Nädalavahetusel endale uued liidrid valinud Saksamaa Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) seab ohtu koalitsioonivalitsuse jätkumise Angela Merkeli kristlike demokraatidega (CDU). Uued juhid Norbert Walter-Borjans ja Saskia Essen nõuavad vasakpoolsemat valitsust ning on andnud märku, et on valmis riskima valitsuse lagunemisega pärast 14aastast liitu Merkeliga, mis on tinginud nende erakonna toetuse languse. SPD liikmed hääletavad reedel selle üle, kas jätkata koostööd CDUga.

    Uus nädal algas Aasia aktsiaturgudel positiivsete emotsioonide saatel pärast Hiina oodatust paremaid majandusnäitajaid. Hiina töötleva tööstuse PMI kerkis 0,9 punkti 50,2 punktile, ületades konsensuse 49,5punktist ootust ning saavutades kõrgeima taseme alates märtsist ning samasuunalist arengut kinnitas ka väiksemate ning keskmise suurusega töötleva tööstuse firmade seas läbi viidud Caixini küsitlus (kerkis 0,1 punkti võrra 51,8 punktile). Teenindus- ja ehitussektori PMI hüppas novembris 1,6 punkti 54,4 punktile (oodati 53,1 punkti), mis oli parim tulemus alates märtsist. Novembri aktiivsuse põrge on üsna tavaline pärast nädalast püha oktoobris, mistõttu ei pruugi ühe kuu statistika olla väga ülevaatlik.



    Töötleva tööstuse novembri lõplikud näitajad selguvad täna ka Euroopas ning Ühendriikides, millele lisaks võib tähelepanu pälvida veel Christine Lagarde'i esinemine Euroopa Parlamendi ees, kus ta võib välja käia plaani muuta Euroopa Keskpanga strateegiat, hõlmates edaspidi lisaks inflatsioonile ja finantsstabiilsusele ka kliimat.

    10.15 Hispaania töötleva tööstuse PMI (november)
    10.45 Itaalia töötleva tööstuse PMI (november)
    10.50 Prantsusmaa töötleva tööstuse PMI (novembri lõplik)
    10.55 Saksamaa töötleva tööstuse PMI (novembri lõplik)
    11.00 Euroala töötleva tööstuse PMI (novembri lõplik)
    11.30 Suurbritannia töötleva tööstuse PMI (novembri lõplik)
    16.00 EKP president Christine Lagarde esineb
    17.00 USA töötleva tööstuse ISM (november)
    17.00 USA ehituskulutuste muutus (oktoober)
  • Rootsi töötleva tööstuse PMI alanes novembris 0,6 punkti võrra 45,4 punktile, mis jäi alla analüütikute 46,9punktisele ootusele ning ütleb, et euroala majandus ei pruugi veel olla allkäigust pääsenud.
  • koto
    https://fp.lhv.ee/balticanalysis/news/5489491

    On see LHV hommiku-uudiste Skano kasum 700 000 ikka õige?


    Peaks olema kahjum, muutsin ära
  • Hispaania töötleva tööstuse PMI paranes novembris 0,7 punkti 47,5 punktile (oodati 46,5), viidates aktiivsuse väiksemale langusele kui oktoobris

    Markit: "Companies widely reported facing goods markets characterised by client hesitancy and general uncertainty, the net impact being ongoing falls in demand, both from domestic and international sources.
    "This is having an inevitable effect on firm retrenchment, with the respective employment, purchasing and stocks indices all inside negative territory in November."

  • Hongkongi jaemüük kukkus oktoobris 24,3% vs oodatud -22,6%
  • Itaalia töötleva tööstuse aktiivsus püsis suhteliselt stabiilsena, uued tellimused aga kogesid kiiremat langust

    Italian Markit Manufacturing PMI Nov 47.6 (est 47.5; prev 47.7)
    New Orders fall to 46.7 vs 47.1 in Oct.
  • Euroala töötleva tööstuse novembri PMI korrigeeriti 0,3 punkti kõrgemaks, mis tähendab kolme kuu tippu ja samuti on ka ettevõtete järgmise kuue kuu väljavaate indeks taastunud viie kuu kõrgeimale tasemele pärast augustis saavutatud seitsma aasta madalpunkti.

    Final Eurozone Manufacturing PMI at 46.9 in November (Flash: 46.6, October Final: 45.9)
    New Orders rise to 46.7 vs 45.3 in Oct.

  • Poliitiline ja majanduslik ebakindlus survestasid novembris Briti töötleva tööstuse aktiivsust

    UK Markit Manufacturing PMI Nov F 48.9 (est 48.3; 49.6 in October)


  • Trump lajatab tariifid Ladina-Ameerika riikidele

    Trump: Brazil and Argentina have been presiding over a massive devaluation of their currencies. which is not good for our farmers. Therefore, effective immediately, I will restore the Tariffs on all Steel & Aluminum that is shipped into the U.S. from those countries.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon