Börsipäev 18. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 641 tehingut ning käive oli 1092 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 690 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 313 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 392 ning 191.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:
  • Ühendriikides lõpetasid olulisemad aktsiaturu indeksid taas plusspoolel, kuid kuna tegemist oli viienda järjestikuse tõusupäevaga ja oktoobri algusest on ülesmäge kihutatud nüüd juba umbes 10%, on ostukoha leidmine muutunud raskemaks. Uute katalüsaatorite otsides piirdus S&P 500 teisipäeval 0,03% võiduga, Nasdaq ja Dow Jones parandasid taset 0,1% võrra. Euroopas võeti kasumit, tingides Stoxx 600 indeksi 0,7% languse.

    USAs novembris alustatud elamuehitused kasvasid annualiseeritult 3,2% 1,365 miljonile, ületades analüütikute 1,345 miljoni suurust ootust. Sellele aitasid kaasa nii ühepereelamute ehitused, mis suurenesid 2,4% kui ka mitmepereelamute ehitused, mis kasvasid 4,9%. Väljastatud ehitusload paranesid novembris annualiseeritult 1,4% 1,482 miljonile, osutudes samuti tugevamaks oodatud 1,410 miljonist ning viidates lähikuudel kinnisvarasektoris soodsa kasvutrendi jätkumisele.



    Aasia aktsiaturud kulgesid öösel erinevates suundades: Hang Seng alanes 0,1%, Shanghai Composite taganes 0,2% Nikkei loovutas 0,6% ning Kospi langes 0,04%. Positiivsem oli sentiment Taiwanis, Indias, Austraalias ja Indoneesias.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Saksamaa ettevõtete detsembrikuu kindlustunde indeksite muutused. Ühendriikides saab tähelepanu all olema Donald Trump, kes seisab õhtul esindajatekojas silmitsi tagandamise hääletamisega. Kuna senatis on enamus vabariiklaste käes, siis tõenäoliselt seal on presidendi seljatagune kaitstud.

    11.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks (detsember)
    11.30 Suurbritannia inflatsioon (november)
    12.00 Euroala inflatsioon (novembri lõplik)
    12.15 FEDi Brainard esineb
    17.30 USA toornafta varude raport (13. detsember)
    19.40 FEDi Evans esineb

    Ettevõtete uudised:
    --FedExi teise kvartali käive kahanes mullusega võrreldes 2,8% 17,3 miljardi dollarini, jäädes alla analüütikute oodatud 17,69 miljardile ning samuti valmistas pettumuse aktsiakasum (2,51 dollarit vs oodatud 2,78 dollarit aktsia kohta). Kuigi FedEx tõi põhjustes muuhulgas välja nõrka makromajandust, leidus ka ettevõtte spetsiifilisi põhjuseid, muuhulgas näiteks ühe suure kliendi kaotamine (Amazon). 2020. fiskaalaasta aktsiakasumi ootust langetati teist korda järjest sedapuhku 11,0-13,00 dollari pealt 10,25-11,50 dollarile, mis osutus samuti negatiivseks üllatuseks (konsensus ootas 12,02 dollarit aktsia kohta). Aktsia liikus järelkauplemise ajal ligi 7% madalamale.
    --Fiat Chrysleri nõukogu kiitis väidetavalt heaks liitumise PSAga. Mõlemad ettevõtted peaksid teate avalikustama täna enne turgude avanemist. Ühinemiseks on vaja veel mõlema firma aktsionäride, USA ja Euroopa konkurentsiametite ja ka erinevate pankade heakskiitu. Eduka protsessi korral kujuneks lõpuks 50 miljardi dollari suurune autotootja, mis kuuluks müügi poolest maailma suurimate sekka.
  • Nüüd on vesi alles piisavalt soe, et sisse minna :)

    *Citigroup Inc. upgraded its recommendation for American stocks to an overweight position, betting the Federal Reserve will step in as needed if economic data deteriorate.
  • Saksamaa ettevõtete hinnang jooksvale olukorrale paranes detsembris 0,8 punkti 98,8 punktile (oodati 98,1) ning järgmise kuue kuu indeks kerkis 1,5 punkti 93,8 punktile (oodati 93,0). Ootuste indeks on nüüd tõusnud kolmandat kuud järjest ning viitab sellele, et Saksamaa konjunktuur võiks hakata lähikuudel paranemise märke näitama.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon