Börsipäev 11. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 1555 tehingut ning käive oli 1494 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 973 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 501 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1085 ning 424.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    LHV Group LHV1T teenis 2020. aasta jaanuaris 3,5 miljonit eurot puhaskasumit. AS LHV Pank teenis sellest 3,2 miljonit ja AS LHV Varahaldus 0,4 miljonit eurot. Aktiivse kuu olulisemad sündmused olid reaalajas naelamaksete avamine panga maksevahendajatest klientidele, Moody’se poolt investeerimisjärgu krediidireitingu kinnitamine tasemel Baa1, sularahaautomaatide võrgustiku asukohtade lisamine ja populaarse Kasvukonto investeerimisteenuse 10 000 kliendi täitumine. Kuuga lisandus 4900 uut pangaklienti. Kuu lõpuks kasvas ettevõtete laenuportfell 41 miljoni euro ja jaelaenude portfell 11 miljoni euro võrra. Hoiuste maht kasvas 95 miljoni euro võrra.

    Vilkyškių pieninė VLP1L konsolideeritud käive jaanuaris 2020 oli 9,74 miljonit eurot - 1,6% vähem kui 2019. aasta jaanuaris.

    Coop Pank CPA1T kasvatas 2019. aastal kolmandat tegutsemisaastat järjest ärimahtusid 40%. Coop Panga laenuportfell kasvas 2019. aastal 460 miljoni euroni, kasvades aastaga 131 miljoni euro võrra ehk 40%. Äriliinidest näitasid suurimat kasvu autoliising ja ärilaenud, kasvatades portfelli mahtu vastavalt 60% ja 50%. Kodulaenu portfell kasvas aastaga 29% ning tarbimis-finantseerimise portfell 25%. Panga laenude turuosa oli 2019. aasta lõpus 2,3%, tõustes aastaga 0,6 protsendipunkti võrra.

    Täna:
    11.02 Novaturas NTU1L vahearuanne

    Sel nädalal:
    12.02 SAF Tehnika SAF1R vahearuanne
    13.02 Merko Ehitus MRK1T vahearuanne
    13.02 Arco vara ARC1T vahearuanne
    14.02 Novaturas NTU1L jaanuari müügitulemused
    14.02 EfTEN Real Estate Fund III EFT1T vahearuanne
  • Töö taastamine osades Hiina tehastes ning samuti sealse keskpanga ja valitsuse poolt pakutav odav laenuraha kohalikele ettevõtetele hoidsid eile investorite meeleolu üleval ning aitasid S&P 500 indeksil tõusta 0,7%ga uuele rekordkõrgele tasemele. Euroopas veetis Stoxx 600 suurema osa päevast miinuspoolel, ronides sulgumise ajaks 0,1% plussi.

    Aasia aktsiaturgudel domineeris öösel samuti roheline värv kui Shanghai Composite indeksil õnnestus tõusta kuuendat päeva järjest, kerkides 0,6%. Hongkongi Hang Seng indeks parandas taset 1,4%, Jaapani börs oli püha tõttu suletud.

    Täna on tähelepanu keskpunktis FEDi presidendi Jerome Powelli esinemine esindajatekojas, kus ta annab ülevaate majandusest ja rahapoliitikast. Majandusuudistest avaldatakse Suurbritannia neljanda kvartali SKP, detsembri tööstustoodang ning USA väikefirmade jaanuarikuu kindlustunde indeks.

    11.30 Suurbritannia neljanda kvartali SKP
    11.30 Suurbritannia tööstustoodang (detsember)
    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (jaanuar)
    17.00 Jerome Powell esineb esidajatekoja komitee ees
    19.15 FEDi Quarles esineb
    20.30 FEDi Bullard esineb
    21.15 FEDi Kashkari esineb
  • Suurbritannia SKP kasv püsis neljandas kvartalis aastatagusega võrreldes 1,1% peal, ületades konsensuse 0,8% ootust


    Töötleva tööstuse toodang kerkis detsembris 0,3% võrreldes novembriga, jäädes alla oodatud 0,5%le (novembri langus korrigeeriti 1,7% pealt 1,6%le). Aastases võrdluses vähenes toodangu langus 3,3% pealt 2,5%le (oodati -1,0%).
  • HAS on back in business. Eelmine kole kvartal siluti suhteliselt ilusaks. Peaks täna päris ilus õhtuks olema.
    Tundub nagu $115.
  • USA väikefirmad on alustanud uut aastat optimistlikuma väljavaatega, mida peegeldab kindlustunde indeksi tõus 1,6 punkti võrra 104,3 punktile (oodati 103,5 punkti).

    “2020 is off to an explosive start for the small business economy, with owners expecting increased sales, earnings, and higher wages for employees,” said NFIB Chief Economist William Dunkelberg. “Small businesses continue to build on the solid foundation of supportive federal tax policies and a deregulatory environment that allows owners to put an increased focus on operating and growing their businesses.”
  • ymeramees
    HAS on back in business. Eelmine kole kvartal siluti suhteliselt ilusaks. Peaks täna päris ilus õhtuks olema.
    Tundub nagu $115.



    $115 materjali siit ei tule vist, siiski kulupoole kokkuhoid enamjaolt parandab EPS-i. Aga arvestades, mis FNKO siin tegi ning eelmist HAS tulemust, siis peaks positiivne kokkuvõttes olema. Kassid seda esialgu väga osta ei taha, keskendub ise ka mujale.
  • LYFT - kuigi on turuga koos tõusnud, seda eriti nüüd UBER-i sümpaatiana done deal olnud, siis 2020 ei ole midagi erilist oodata. Vaatab, kas otse või tugevust müa, aga mu meelest crowded long tulemustesse.

    BBBY - long story short. Pikemat aega langenud, kuna esindab brick and mortar lõiku, mida on onlines kõige lihtsam müüa, odavamalt - kodukaubad. Aasta tagasi olid bagholderid vihased ja hakkasid aktivistideks. "BBBY suudab teenida $5 EPS-i " jms. Said directorid boardi ja kangutasid CEO lahti, stock müüdi kevadise eufooria peale suveks ikka maha, kuna midagi paremuse poole ei läinud.
    Sügisel leiti uus CEO, milleks sai seni Targetis töötav CMO. Arvestades, kui edukas on TGT, siis sai järjekordse happy boosti.
    Jaanuaris tuli niiöelda kitchen sink Q3 numbritega ning ei andnud täisaasta guidot. Aktsia tegi aftekal esialgse algolaksu peale korraliku squeeze, järgmisel päeval enam tõusta ei jaksanud, küll aga on seniajani tugev olnud.
    Minu jaoks üllatav, et eilne Q4 hoiatus sellise ootamatusega vastu võeti. Ei kujuta ette, kuidas see sai šokeerida.
    Tegelevad üleliigse inventoryga, teevad markdowne, compsud all, tavapärane lammutamine ning kliente polnud ennegi.
    Positiivne catalyst, mida jätkuvalt oodatakse, on uue CEO turnaround plan, selles osas pole midagi muutunud. Normaalses maailmas peaks afteka level olema ost, aga eks peab teipi jälgima. Täna on turul võimalus osta uue CEO plaani kõige madalamate hindade juurest tema tulekust saati.

    (Disclaimer, ise ei usu LT asja toimimisse, kuna tuleb kusagilt CEO ja keerab otsa ringi, eriti retailis)
  • Ma istusin kuu BBBY lühikestes 14.430 peale tulemusi ja see oli uskumatu, et üles läks ning alla ei tahtnud tulla ja panin kerge lossiga kinni (minu jaoks oli sarnasus PIR-ga) , ehk eeldasin, et langeb kohe. Oleks pidanud veel 12 päeva ootama, pre -25%
  • täna targem pikk 11,05@3000
    11,35 läks just ka kinni ära
  • LYFT - idee oli huvitav, ei teostanud, kuna arvasin, et BBBY on potentsiaalikam, aga võta näpust.
    Aga BBBY hakkab minema huvitavaks. 37 M käivet, väga kitsas ranges, allamurdmine oleks ebaõiglane, jääb ülesminek?
  • ymeramees
    LYFT - idee oli huvitav, ei teostanud, kuna arvasin, et BBBY on potentsiaalikam, aga võta näpust.
    Aga BBBY hakkab minema huvitavaks. 37 M käivet, väga kitsas ranges, allamurdmine oleks ebaõiglane, jääb ülesminek?




    out
  • Pane harimise mõttes ka sisenemise hind juurde, saab ajastust hinnata. Ülesmineku keeramist soosis osade majade hinnasiht, mis oli 11 kõrgemal. Ma olin pre-st sees veits enne kella 16
  • Visahing
    Pane harimise mõttes ka sisenemise hind juurde, saab ajastust hinnata. Ülesmineku keeramist soosis osade majade hinnasiht, mis oli 11 kõrgemal. Ma olin pre-st sees veits enne kella 16


    "Soosis osade majade hinnasiht" Jajah, mida iganes.
  • Õpi ajaloost, eelmine kvartal avanedes laks sisse ja sadasid ka positiivsed tõsted peale ja ronis loetud päevadega 2 $
  • Visahing
    Õpi ajaloost, eelmine kvartal avanedes laks sisse ja sadasid ka positiivsed tõsted peale ja ronis loetud päevadega 2 $


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon