Börsipäev 20. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 1171 tehingut ning käive oli 1432 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 930 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 422 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 877 ning 236.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TKM1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 9,24 x 6 880)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    20.02 HansaMatrix HMX1R

    Sel nädalal:
    21.02 LHV Group LHV1T auditeeritud majandusaasta aruanne
    21.02 Harju elekter HAE1T vahearuanne
  • Aktsiaturud jätkasid eile üleilmselt kõrgemale ronimist, kosudes Ühendriikides S&P 500 indeksi näol 0,5% ning Euroopas Stoxx 600 näol 0,8%. Mõlemad saavutasid uued rekordkõrged tasemed.

    USA alustatud elamuehituste annualiseeritud arv kahanes jaanuaris 3,6% 1,567 miljonile, pärast võimsat 17,7% hüpet detsembris. Analüütikud küll ootasid normaliseerumist, kuid prognoosisid oluliselt suuremat kuist kukkumist (-11,2%). Positiivselt üllatas ka väljastatud ehituslubade arv, mis kasvas detsembri baasil annualiseeritult 9,2% 1,551 miljonile, ületades konsensuse 1,45 miljoni suurust ootust ning viidates lähikuudel kõrge ehitusaktiivsuse püsimisele. Tugevaid numbreid soosis tavapärasest soojem ilm kirdeosariikides ja samuti jätkab intressimäärade langus kinnisvaraturu toetamist.



    FOMC jaanuarikuu istungi protokoll tõi koroonaviirust välja kasvava riskina USA majanduse väljavaates ning seepärast jälgitakse arenguid pingsalt, kuid intressimäära langetamine eelmisel aastal peaks andma piisava ruumi väliste šokkidega toimetulekuks. Inflatsioon peaks liikuma lähikuudel keskpanga 2% sihile lähemale, kuid osalt tuleneb see madalatest võrdlusnäitajatest eelmise aasta alguses. Selle jätkusuutlikkuse osas läksid arvamused lahku. Ehkki suur osa FEDi ametnikest ei pea praegu intressimäära langetamist vajalikuks, siis finantsturgudel hinnati pärast protokolli avaldamist futuuride järgi endiselt tõenäoliseks, et aasta lõpuks võiks lühiajaline baasintressimäär olla 1,19% ehk praegusest 43 baaspunkti võrra madalam.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erinevates suundades, andes ära osa avanemisejärgsest positiivsusest ning ka USA aktsiaindeksite futuurid vajusid miinuspoolele pärast uudist, et Lõuna-Koreas kasvas kinnitatud koroonaviirusesse nakatunute arv ühe päevaga rohkem kui kaks korda 82ni, millest suur osa oli seotud ühel kultuseüritusel osalenud inimestega. Hubei provintsis kasvas uute nakatunute arv vaid 349 võrra, aga taaskord on muudetud diagnoosimise meetodit, eemaldades raporteerimisest kompuutertomograafuuringuga tuvastatud juhtumid. Hiinas kauples Shanghai Composite 1,5% kõrgemal tänu ootusele, et keskpank ja valitsus pakuvad majandusele täiendavat tuge.

    Tänase börsipäeva majandusuudistest võiks esile tõsta Suurbritannia jaanuari jaemüügi, USA läinud nädala esmaste töötu abiraha taotluste muutuse ning Philadelphia FEDi töötleva tööstuse veebruarikuu aktiivsusindeksi.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (märts)
    11.30 Suurbritannia jaemüük (jaanuar)
    14.30 Euroopa Keskpanga jaanuari istungi protokoll
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (veebruar)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (jaanuar)
    17.00 Euroala tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
    18.00 USA toornafta varude raport (14. veebruar)
  • Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks on märtsis kahanemas ootuspäraselt 0,1 punkti võrra 9,8 punktile
  • Aasta alguses on Hiinas uue aasta püha tõttu tavapärane, et uute laenude väljastamine kasvab jaanuaris hüppeliselt, suurenedes sel aastal 3,34 triljoni jüaani võrra, mis ületas konsensuse 3,1 triljoni suurust ootust.

  • Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsus üllatas sarnaselt NY-le positiivselt

    USA Philadelphia Fed Manufacturing Index for Feb 36.7 vs 12 Est; Prior 17
    US 14. Feb 2020 weekly jobless claims 210K vs 210K exp, prior 205K.
  • rinx


    Anna teada ka jookvalt, millal keegi teadis osta ja väiksema viivituse ajaga. Parem pool on alati lihtsam selgitusi jagada.
  • Vanasti öeldi selle kohta, et hinnad lähevad üles eskalaatoriga ja tulevad alla liftiga :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon