Börsipäev 27. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 3274 tehingut ning käive oli 3917 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2682 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1204 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2463 ning 768.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Tallink Grupp TAL1T ja Tallinki suuraktsionär Infortar sõlmisid Tallinna linnaga ühiste kavatsuste kokkuleppe Tallinna linnahalli rekonstrueerimiseks, investeeringu suurus on ligikaudu 300 miljonit eurot. Osapoolte ühine visioon on rajada linnahalli ja selle ümbrusse atraktiivne ning terviklikult toimiv konverentsi- ja kontserdikeskus koos reisisadama, hotelli, ärikeskuse ja vaba aja veetmise võimalustega, teatas Tallink Grupp börsile.

    Täna:
    27.02 Apranga APG1L vahearuanne
    27.02 Tallink Grupp TAL1T vahearuanne

    Sel nädalal:
    28.02 Auga group AUG1L vahearuanne
    28.02 Ekspress Grupp EEG1T vahearuanne
    28.02 Grindeks GRD1R vahearuanne
    28.02 Olainfarm OLF1R vahearuanne
    28.02 Pro Kapital Grupp PKG1T vahearuanne
    28.02 Šiaulių bankas SAB1L vahearuanne
    28.02 Tallinna Sadam TSM1T vahearuanne
    28.02 EfTEN Real Estate Fund III EFT1T auditeeritud majandusaasta aruanne
  • Ehkki päevasiseselt õnnestus USA aktsiaindeksitel korraks kaubelda isegi 1,7% plussis, müüdi sessiooni teises pooles uute koroonaviiruse juhtumite ilmnemise valguses kogu tõus ära ning S&P 500 pidi leppima lõpuks 0,4% kaotusega, mis süvendas kukkumist 19. veebruaril saavutatud tipust 8%ni. Ka Euroopas taastusid aktsiaturud hommikusest langusest jõuliselt, lõpetades Stoxx 600 näol eelneva päeva sulgumistaseme juures.

    Aasia börsidel domineeris öösel punane värv, va Hiinas, kus Shanghai Composite püsis muutumatuna. Eile hilisõhtul liitus suurematest tehnoloogiaettevõtetest Apple’iga ka Microsoft, hoiatades et personaalarvutite üksuse kolmanda kvartali müügitulu jääb alla varasemalt prognoositud 10,75-11,15 miljardile dollarile, kuna pakkumisahel liigu Hiinas arvatust aeglasemas tempos. Kõikide teiste üksuste prognoosid seevastu jäeti samaks. Jaapani Nikkei kukkus 2,1%, kui sealsetele ettevõtetele tekitas lisasurvet jeeni tugevnemine. Hongkongi Hang Seng alanes 0,6%, Lõuna-Korea Kospi taganes 1,1%.

    Uudised viirusest püsivad tänagi esiplaanil. Saksamaal tuvastati eile viis uut haigusjuhtumit, kus tervishoiuministri sõnul ei saa enam nakkusahelas tuvastada viiruse algset allikat Hiinas ja seega näib haigus olevat jõudnud uude faasi. Samuti raporteeriti Ühendriikides esimene koroonaviiruse juhtum, kus inimene pole kokku puutunud teada olevate nakkuskolletega, viidates potentsiaalselt sellele, et Ühendriikides liigub viirus teadmatult ringi.

    Majandusuudistes avaldatakse täna Ühendriikides kestvuskaupade tellimuste jaanuari muutus, läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused ning samuti jaanuaris pooleli olnud majade müügitehingud.

    11.00 Euroala rahapakkumise statistika (jaanuar)
    11.00 Itaalia ettevõtete ja tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
    12.00 Euroala majandusliku kindlustunde indeks (veebruar)
    15.30 USA neljanda kvartali revideeritud SKP
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (jaanuar)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (jaanuar)
    18.00 USA Kansas City FEDi töötleva tööstuse küsitlus (veebruar)
  • Päris hea uudissõna.


    Eile aftekal tuli veel Nutanix kehvema müügilutuga :)
  • Itaalias näib olukord kontrollia alla liikuvat, Lõuna-Koreas aga on koroonaviirusesse nakatunute arvu kasv suurenenud
  • Itaalias peaks juhtumite arv eilse seisuga olema kokku 470, sh neist 145 eilse jooksul tuvastatud, seega see tabel ilmselt aegunud. Puudu ka viimane info Lõuna-Koreast, kust 334 uut juhtumit.
  • See ilmselt kuigi palju vist ei mõjutanud Itaalia numbreid eile

    Italy coronavirus cases are inflated due to testing errors - WHO official. It is reported that the Veneto region (71 cases as of yesterday) did not follow test guidelines when testing patients.
  • Itaalia tarbijate kindlustunne oli ootuspärane, ettevõtete oma parem aga suurt väärtust need kiiresti muutunud oludes ei paku

    - Italy Consumer Confidence Index (Feb): 111.4 (est 111.4, prev 111.8)
    - Italy Manufacturing Confidence (Feb): 100.6 (est 99.4, prevR 100)
    - Italy Economic Sentiment (Feb): 99.8 (prev 99.2)
  • Viiruseaktsiad on üleval siin täna varahommikul 20%-60%.
    Vaid üks on teistest allpool, kuna sai downgrade, VIR.
    Siin on kaks võimalust. Kõik teised stockid tulevad alla või on see downgrade huge trap.

    Baird analyst Madhu Kumar downgraded Vir Biotechnology to Underperform from Neutral with an unchanged price target of $17. The stock closed Wednesday up 61% to $34.98. The shares have more than doubled in the past five business days despite an absence of significant data for the company's pipeline, Kumar tells investors in a research note. As such, Vir is now "deeply over-valued,"

    VIR on tehniliselt sellest bundlest kõige ilusam jätkupeo kandidaat, seega kui teised ei kuku, olen mina seda ostmas pärast. Aga et teised kukuks, peaks turg üles minema, siis need paanikastockid, mis selgelt üle kuumenenud, ka kukuvad. Igal juhul aga oleks lollus seda eelturul shortida sellise rohelise sümpaatiavaiba taustal.



  • Tegin popcorni. Siin on kolm varianti:
    A) Keegi tasakaalustab vahe ülejäänud stockidega kümne minuti pärast.
    B) Kõige tõenäolisemalt tuleb openis potentsiaalne kukkumine, millest sünnib short squeeze, kuna seltskond, kes on piimale viidud, no neil ei ole olnud võimalust exitit teha.
    C) Teised alla, see ka alla ja turg üles. Võib ka juhtuda.

  • Seleta lollile - miks sa VIRis pikka positsiooni ei võta ja mõnes ülejäänutest lühikest? Su prognoos on ju eelkõige liikumiste vahe tasandumine, mitte liikumine mingis konkreetses suunas.
  • invictus
    Seleta lollile - miks sa VIRis pikka positsiooni ei võta ja mõnes ülejäänutest lühikest? Su prognoos on ju eelkõige liikumiste vahe tasandumine, mitte liikumine mingis konkreetses suunas.


    Nii ma tegingi tegelikult väikselt. MRNA short ja VIR long. Anyway, eilne katse turu põrget saada ning aftekal Trumbi esinemine, lisaks tundide-päevadega saabuma hakkavad headlined kusagil USA pinnal leitud viirusekandjast ei jäta palju ruumi turu ülesminekule, esialgu vähemalt.
  • ymeramees
    invictus
    Seleta lollile - miks sa VIRis pikka positsiooni ei võta ja mõnes ülejäänutest lühikest? Su prognoos on ju eelkõige liikumiste vahe tasandumine, mitte liikumine mingis konkreetses suunas.


    Nii ma tegingi tegelikult väikselt. MRNA short ja VIR long. Anyway, eilne katse turu põrget saada ning aftekal Trumbi esinemine, lisaks tundide-päevadega saabuma hakkavad headlined kusagil USA pinnal leitud viirusekandjast ei jäta palju ruumi turu ülesminekule, esialgu vähemalt.


    Nagu ma ütlesin, et hakkavad saabuma, aga hoopis minutitega
  • USA kestvuskaupade tellimused oodatust paremad, töötu abiraha taotlused veidi tõusid, kuid tase ajalooliselt endiselt väga madalal

    GDP Annualized QoQ (4Q S) 2.1% vs 2.1% Expected
    Initial Jobless Claims 219K vs 212K Expected
    US Durables Goods Orders Jan P: -0.2% (exp -1.5%; R prev 2.9%)
    Non defense ex air 1.1% vs 0.0% exp, prior -0.3%, revised to -0.1%


  • Mina olen out, , läks $49-ga, sellist laksu edasi ei oodanudki

  • AMD -10%, turud peaks siit kusagilt küll mingi põrkelaadse tegevuse sooritama ehk. Tiba long AMD.
  • ymeramees
    AMD -10%, turud peaks siit kusagilt küll mingi põrkelaadse tegevuse sooritama ehk. Tiba long AMD.


    Vabandust, rohkem ei risusta, liiga hoogu sattunud. Out kah.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon