Börsipäev 6. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 2151 tehingut ning käive oli 3335 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2521 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 762 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1446 ning 625.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,938 x 950 000)
    TSM1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 1,97 x 183 794)

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Klaipėdos nafta KNF1L veebruari müügitulemused
  • Muud uudised on jäänud tagaplaanile ning keskendutakse vaid koroonaviirusele, mis paraku ei näita väljaspool Hiinat nakkusjuhtumite osas leevenemist. See röövib aktsiaturgudel ostjatelt kindlustunde minna igas languses võimalusi püüdma ning põhjustab tugevaid üles-alla kõikumisi. S&P 500 lõpetas neljapäevase sessiooni 3,4% kukkumisega, olles tõusnud või langenud üle 3% viimasest kaheksast päevast viiel korral. Euroopas taganes Stoxx 600 1,4%. Riigivõlakirjade hinnad jätkavad samal ajal tõusu, tuues USA 10a tulususe täna 0,83% peale ning 30aastase oma esmakordselt alla 1,5% taseme.

    Ühendriikide töötu abiraha taotlused alanesid läinud nädalal kolme tuhande võrra 216 tuhandele, osutudes tuhande võrra kõrgemaks analüütikute ootusest, kuid jäädes ajalooliselt endiselt väga madalaks ning rääkides tugeva veebruarikuu tööturu raporti kasuks.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel samuti allapoole, kaubeldes kirjutamise ajal Jaapanis 2,7%, Hiinas 1,2% ja Hongkongis 2,4% madalamal. Kuigi uute viirusjuhtumite arvu kasv Hiinas jätkas langust, hüppas see Itaalias ühe päevaga 25% 3858ni ja Lõuna-Koreas, kus uute nakkusjuhtumite arvu kasv aeglustus viimase neljal päeval, suurenes eile uuesti 518 peale (päev varem 438), mis tõi koguarvu 6284 peale ning surnute arvu 42ni. New Yorgi osariigis tõusis viirusesse nakatunute arv kaks korda 22ni, kuid potentsiaalset levikut peegeldas pigem info, et 2773 inimesel on palutud praegu iseseisvalt kodusesse karantiini jääda, olles hiljuti naasnud viiest peamisest riigist, kus olukord on kõige tõsisem.

    Majandusuudistest võiks täna esile tõsta Saksamaa jaanuari tehaste tellimused ja USA veebruarikuu tööturu raporti, mis aga mõlemad on tagasivaatavad ja seetõttu ei pruugi invsetoritele olulist infot pakkuda.

    09.00 Saksamaa tehaste tellimused (jaanuar)
    10.00 Hispaania tööstustoodang (jaanuar)
    11.00 Itaalia jaemüük (jaanuar)
    15.30 USA tööturu raport (veebruar)
    15.30 Kanada tööturu raport (veebruar)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete naftapuurtornide arv (6. märts)
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (jaanuar)
  • Enne viiruse laiemat puhangut on Saksamaa majandus näidanud jaanuari konjunktuuris väga positiivseid märke, kui tehaste tellimused hüppasid 5,5% võrreldes detsembriga, ületades konsensuse 1,3% ootust. Stabiilsemat laadi vahetoodete tellimused jätkasid samuti positiivset trendi, näidates jaanuaris aastases võrdluses 1% kasvu (detsembris -3,3%). See viitab ka tööstustoodangu paranemisele, kuid edasine tulevik on viiruse tõttu juba ähmasem.
  • Kuidas Hiina tehaste töö taastumine pole ehk päris selline nagu võiks arvata

    Lights go on, but no one goes to work
  • ZM - puhas play viirusevaba ärikohtumise, koosoleku, ärajäänud lennureiside jms jaoks. Turg on seda siin üles ajanud korralikult. Kallis (seda on ta kogu aeg olnud) Lock-up lõpu madalseisudest eelmise aasta lõpu järgselt saabus aasta alguses corona, mis hinda korralikult tõstnud.



    Eilne tulemus ZM. Tulemused olid üleeile aftekal, kõik oli tulemustega hästi, aga kuna stock oli enne rallinud, siis sai koheselt sisse. Eile leimotas premarketis ning openis tuli suur bid taha. Pärast turu edasise languse peale hakati seda shortima, seal on mingi trading short kõvasti lõksus. Ei tea veel, kuidas seda osta, ilmselt pelae openit mingilt levelilt, võimalikult alt (mingi low $120 sisselaks openis ehk). Ja siis istud ning naudid sõitu. Ideaalne olukord, mis mul peas hetkel, selgelt ideaalseid olukordi pole olemas, ju stopib mind välja kuskilt ja pärast vaatan, et oli ikka hea mõte küll. Eile jäi ostmata, kuna seal tundus eelturul olema null huvi, hiljem lihtsalt tuli vaadata ja imestada.
    Mingi ROKU 2 tüüpi momentum play, kus keegi ei hooli valuationist ning täna paneb inertsist edasi, kuna lühiajaline short hakkab välja pugema. Eile tehti all time high kõige kõrgema käibega.



  • USA tööturg püsis veebruaris väga tugevana. Küsimus on selles, mis saab edasi....kas nõudluse kahanemisel vähendavad tööandjad esmalt töötunde ning loodetakse olukorra kiirele taastumisele või hakatakse ka töökohti suuremal skaalal kaotama.
  • See on eilse sulgumisega, kuid arvestades tänast ESi -3%, siis kaupleb S&P 500 praegu 17x selle aasta oodatavat kasumit, kus eeldatakse EPSi 5% kasvu. Eeldades 0% kasvu, siis oleks kordaja 17,8x.
  • ZM - stoppis ära loomulikult. Kiiret squeezi ei tulnud kuskilt, trapiti kogu eilne liikumine ära, seega pole täna corona teemaks, vaid nagu AAPL näitab, siis osta turgu openist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon