Börsipäev 10. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 5984 tehingut ning käive oli 4351 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 2988 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1255 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 4265 ning 1537.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS LHV Group LHV1T teenis 2020. aasta veebruaris 3,0 miljonit eurot puhaskasumit. AS LHV Pank teenis 3,0 miljonit eurot ja AS LHV Varahaldus 0,1 miljonit eurot puhaskasumit.
    Veebruar paistis silma rekordilise uute pangaklientide lisandumise poolest, panga klientide arv suurenes 5300 võrra. Volatiilsus turgudel ja Balti aktsiatehingutelt teenustasude kaotamine paisutasid veebruaris investeerimisklientide aktiivsust. Investeerimistehingute arv oli rekordiline, 43% tehingutest Balti turgudel tehti LHV kaudu, millega oli LHV selge turuliider. Hoiused kasvasid kuuga 50 miljoni euro võrra 2,85 miljardi euroni. Grupi konsolideeritud laenuportfell suurenes 5 miljoni euro võrra, jaelaenud kasvasid 11 miljoni euro võrra ja ettevõtete laenuportfell vähenes 6 miljoni euro võrra peale jaanuarikuist kiiret kasvu.

    Sel Nädalal:
    09.02-18.03 Baltic Horizon Fund NHCBHFFT majandusaasta aruanne
  • Koroonaviiruse hirmule lisandus eile ka nafta hinna 25% langusest tingutud mure energiatööstuse pärast ja teadmatus, mida see võib kaasa tuua nii krediiditurgudel arvestades viimase suurt osalust ning ettevõtete kapitaliinvesteeringutes. S&P 500 indeks kukkus 7,6%, millega on indeks alates aasta algusest tulnud alla 15% ning Euroopas sulgus Stoxx 600 7,4% madalamal, mis suurendas tänavust langust 17,3%ni.

    Aasia aktsiaturud stabiliseerusid hommikul, kerkides Jaapanis 0,9%, Hiinas 1,7% ja Hongkongis 1,9%. Samuti põrkasid öösel USA aktsiaindeksite futuurid (3,5%) ja nafta (+7%) osalt tänu uudisele, et Donald Trump kavatseb senatiga arutada tööjõumaksude alandamist ja suuremat stiimulit viirusest mõjutatud majandusele. Samuti on FED ja teised USA regulaatorid kutsunud pankasid üles tulema vastu klientide finantsvajadustele, kes on koroonaviiruse tõttu kannatanud.

    Kui Hiinas külastas president Xi Jinping koroonaviiruse keskmes olnud Wuhani esimest korda alates haiguse levimise algusest mullu detsembris, üritades sellega näidata valitsuse edu saada viiruse levik Hiinas kontrolli alla, siis Itaalias laiendati karantiin kuni 3. aprillini üle terve riigi. Eilse päevaga suurenes uute nakkusjuhtumite arv seal taas 25% 9172ni ning surmajuhtumite arv kerkis 366 pealt 463 peale.

    Tänastest majandusuudistest avaldatakse Prantsusmaa ja Itaalia jaanuari tööstustoodangu muutused ning USA väikefirmade veebruari kindlustunde indeks. Viimase kohta näib info juba olevat Bloombergis väljas, püsides võrdlemisi stabiilsena (104,5 vs 104,3 jaanuaris), kuid rivist väljas olev koduleht seda veel ei kinnita.

    09.45 Prantsusmaa töötustoodang (jaanuar)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (jaanuar)
    12.00 Euroala neljanda kvartali SKP lõplik näit
    12.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (veebruar)
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse toodang suurenes jaanuaris 1,2% võrreldes detsembriga, jäädes alla konsensuse 1,7% ootusele seda lisaks positiivsele detsembri revideerimisele (-2,6% pealt -2,2%le). Aasta baasil aeglustus langus 3,2% pealt 2,2%le, osutudes madalamaks konsensuse -1,7% ootusest.
  • EVP of J.C. Penney Company just disposed of 39,649 shares omanikud müüvad, kas splitt ja siis CH 11 varsti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon