Itaalia - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Itaalia

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Itaaliast on juba saanud omaette nähtus koroonaviirusega seoses. Kogu riik karantiinis. Küsimus, mis täna eksisteerib on mis meetmeid võetakse vastu ja mis mõju neil hakkab olema.

    Hetk tagasi peatati kõik kodulaenumaksed üle riigi.
    https://in.reuters.com/article/health-coronavirus-italy-mortgages/payments-on-mortgages-to-be-suspended-across-italy-after-coronavirus-outbreak-idINR1N2A900G?fbclid=IwAR3YCErUnegaeiwadN8vJdbfBVRXwVcAx786q_7dKVoKLDtQZnN0i0kxWM8

    Kiirelt võiks oletada, et kodulaenu makseid ei taastata enne 6 või 12 kuud. Inimestel jääb rohkem raha kätte ja võib olla kaetakse osa laenudest üldse mingi hetk.
  • Põnevam küsimus on, et kuidas Itaalia pangad sellega hakkama saavad? Riik peab neile eeldatavasti läbi helesinise toru korralikult pappi peale pritsima, et nood põhja ei läheks.
  • Ilmselt kirjutatakse kõikide maksete eest vastav tšekk iga kuu pankadele. Aga ei pruugi.
  • Just tabasin ennast mõttelt seoses Börsikrahhi teemas toodud postitusega (et Itaalia on muuhulgas nende riikide nimstus kus 2/5 kogu ettevõtete laenukohustustest on täpselt investeerimisjärgu piirmail - ehk downgrade by 1 notch muudaks need võlad junkiks - midagi mis võib ju tarneraskuste ja jahtuva majanduse kontekstis üsna lihtsalt juhtuda.

    Teine aspekt mida arvestada, on see et Itaala debt to gdp ratio on endiselt ca 135% (!!) mis tähendab jällegi sama - sensitiivsus on suurem. Ehk isegi kui GDP peaks langema üsna väikeses mahus siis see ratio suureneb pigem märgatavalt. Eks kindlasti keskpangad teevad oma parima, et hoida püsti seda plaanimajandust (sest olgem ausad, normaalsete intressitasemete ja turumajanduse juures hakkaks selline asi vägisi defaulti poole kiskuma) ja neljapäeval on oodata intressimäärade langetamist, aga intressid juba on nii madalal, et vähemalt minul tekkib küll juba küsimus - kui kaua turud sellist joga alla neelavad?
  • abesiki
    Ilmselt kirjutatakse kõikide maksete eest vastav tšekk iga kuu pankadele. Aga ei pruugi.


    Votjah. See on võimalik küll.
    Aga selles kontekstis vaadates minu postituse II lõiku - siis peaks valitsussektori võlg veelgi suurenema.
    Langeva GDP kontektsis. 135% Debt to GDP foonilt.

    Ei kõla liiga positiivselt.
  • abesiki
    Ilmselt kirjutatakse kõikide maksete eest vastav tšekk iga kuu pankadele. Aga ei pruugi.


    Samas on Itaalia valitsuse enda finantsid juba mõnda aega nutused. Eks ilmselt siis tuleb meil samuti oma osa maksta.
  • Valitsuse võla ostab ECB ära. And its gone. Inimestel rohkem raha. Pankadel kindlus. Majandus halbadest kohustustest lahti. Aint jah .."natuke" inflatsiooni. Loodame, et seal ahelas kedagi ilma ei jäeta ala pankasid nt.
  • Mõelge mitu televiisorit, telefoni, autot saab osta selle eest kui aasta otsa kodulaenu ei maksa.
  • abesiki
    Valitsuse võla ostab ECB ära. And its gone. Inimestel rohkem raha. Pankadel kindlus. Majandus halbadest kohustustest lahti. Aint jah .."natuke" inflatsiooni. Loodame, et seal ahelas kedagi ilma ei jäeta ala pankasid nt.


    Jah, saan mõttekäigust aru, aga kui kaua selline must finantsmaagia toimida saab? Kui kaua investorid sellesse usuvad?

    Paar korda olukorra üle juureldes olen tabanud ennast mõttelt, et kui sageli mainitakse, et tulev majanduslangus "ei pruugi olla üldse nii sügav kui 2008 aasta oma" siis vaadates seda kui nurka on keskpangad ennast mänginud juba niigi röögatult madalate intressidega, kui kunstlikult ja kui pikalt on olusid headena hoitud ning kuidas selle juures on valitsussektorite võlakoormused endiselt üüratud - siis kui ükskord usaldus kaob ja pauk käib siis see võib tulla hoopis oluliselt karmim kui 2008. A'la 1932...
  • See pole vahet mida investorid arvavad. Investoritel pole sellisel levelil midagi teha. 5-6 aastat tagasi näitena ECB ütles väga lihtsalt kui teile Euroopa riikide võlakirjad ei meeldi ostame kõik ära - pandi lõpmatu null level kust läbi ei saa kukkuda.
  • Pankadele pealesunnitud laenupuhkus on üks loogilisemaid asju, mida praeguses olukorras teha. Kui kõik teised sektorid kannatavad, miks siis pankurid peaksid olema need, kes igal juhul oma raha kätte saavad?
    Kui lasta pankadel võlgu kruvida samal ajal, kui ettevõtted on sunnitud oma tegevuse peatama, siis pärast ei ole ettevõtteid, kes neid võlgu maksma hakkaks ja majandus kukuks ikka kokku. Ja ikkagi peaksid keskpangad uue rahatrükiga asja parandama hakkama.
    Minule naiivsele tunduks eriolukorras peale sunnitud paus palju väiksema destruktiivse mõjuga.
  • Täpselt sama nimega teema muide on samas sektsioonis siin olemas. Äkki võiks need kuidagi merge'da....
  • Itaalia kogu household debt on natuke üle triljoni. Peak oli 2011 aastal 1,3 triljonit
    https://www.ceicdata.com/en/indicator/italy/household-debt
  • Itaalia teema on SIIN , milleks oli vaja uut luua?

    Palume moderaatoril tõsta kommentaarid õigetesse kohtadesse ja minu oma kustutada!
  • abesiki
    See pole vahet mida investorid arvavad. Investoritel pole sellisel levelil midagi teha. 5-6 aastat tagasi näitena ECB ütles väga lihtsalt kui teile Euroopa riikide võlakirjad ei meeldi ostame kõik ära - pandi lõpmatu null level kust läbi ei saa kukkuda.


    Ooohoohh, no sellist pulli ma kuulen küll esimest korda, et investorite arvamus turust ei oma tähtsust.
    Jah, investorid ei saa mõjutada keskpankade otsuseid näiteks intressimäära osas. Aga ei tasu unustada, mida keskpangad oma intressimäärade ja teiste majanduspoliitiliste otsustega mõjutada tahavad.

    Ma olen keskmisest kindlasti rumalam, aga oman siiski sellist illusiooni, et kui ikkagi investoritel piirkondliku süsteemi ja aparaatuse (või täpsemalt selle, et nende abinõud aitavad turgu/majandust toetada v august välja aidata) vastu usaldus ära kaob (!!) ja nad teevad otsuse oma varad näiteks aktsiatest välja tõmmata siis sellel ikka mingi mõju on. Noh aktsiahindadele näiteks. Kui kõik kollektiivselt müüma tormavad. Ja ostjaid pole.

    Seda, et ECB nüüd kõik börsid aktisatest ka tühjaks ostaks ei taha justkui häste uskuda :D
  • For greater good on tõestatud aeg-ajalt, et valitsused ja/ või keskpangad võivad turust üle sõita. Üks näide ongi erinevate riikide võlgade ostmine. Turg arvas, et mitu riiki on omadega õhtul aga ECB arvas, et ok ma garanteerin siis. Selliseid garantiisid on vajadusel võimalik rakendada kodulaenudele või mis iganes sektorile. Üks garantii võib muuta kogu turgu. Lihtsam on seda võtta nii, et kogu turu arvamus on võimalik ümber pöörata mõne hetkega.
    Nii ei pea minema. Aga võimalikest stsenaariumitest on see üks.
  • Huvitav, et air Peldic teavitas mind just et mai lõpu lend Rooma on tühistatud. Garantiin pidi nagu 1 kuu kestma?
  • Italy may raise deficit limit, discussing up to EUR16B stimulus

  • Sügisel Itaalias (taaskord) valimised ja kui nii läheb nagu pilt all näitab, siis võimalik 1. nais-PM, Georgia Meloni 'Itaalia Vennad' parteist. Populist ja pole ammu riigitüüri juures olnud, saab teisi poliitikuid kõigis hädades süüdistada. Õnneks see punt pole putleri puudlid, erinevalt mitmetest Itaalia poliitikas. Abi Ukrainale jätkuks.



    Not only Italy's first female leader but also its first from a party that can trace its roots back to Benito Mussolini - just in time for the 100th anniversary in October of the March on Rome that brought the Fascist dictator to power.
    “She comes across as extremely authentic and doesn’t seem like a particularly polished figure, and I think that’s part of her appeal,” Luigi Scazzieri, a senior research fellow at the Centre for European Reform, said. “The heavy Roman accent also kind of helps.” At a cafe middle-aged woman said: “She is certainly a strong character.” So would she vote for Meloni? She shook her head: “She has always been a fascist and always will be.” This is not necessarily a disadvantage in Italy, where many speak warmly of Mussolini’s achievements during his early years in power.

    It is not known how voters will react to the ousting of Draghi, given that polls suggested that 2/3 of Italians wanted his gov. to stay on until next June, the last date by which elections could be held. This could lead to a surge in support for the Democratic Party on the left, which was loyal to him to the end. Draghi might also be persuaded to return.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon