Börsipäev 16. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olles neljapäeval läbi teinud suurima languse alates 1987. aastast, põrkasid Ühendriikide aktsiaturu olulisemad indeksid reedel veidi üle 9%, millele aitasid kaasa erinevate keskpankade ja valitsuste lubadused stimuleerida majandust. Sealhulgas kuulutas Donald Trump välja eriolukorra, mis võimaldab eraldada majandusele täiendavat fiskaalressurssi. USA börside sulgumise järel avaldasid esindajakoja demokraadid kokkuleppe Valge Majaga, et koroonaviiruse eelnõu näeb muuhulgas ette tasuta testide tegemist ja karantiiniperioodil garanteeritakse inimestele palga säilimine kaheks nädalaks.

    Kuna nädalavahetusel hakkas mitmel pool maailmas, sealhulgas Ühendriikides, laekuma juba uudiseid, kuidas ettevõtted panevad koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kaupluste uksi kinni ning osad ka koondavad, otsustas FED enne käesoleva nädala korralist istungit kärpida veelkord intressimäära nulli ning lisaks käivitada uuesti 700 miljardi dollari suurune võlakirjade ostuprogramm.

    Aasia aktsiaturud jäid öösel keskpankade sammude mõju suhtes skeptiliseks: Jaapani Nikkei langes 2,4%, Austraalia börsiindeks S&P/ASX200 kukkus 9,7%, Hang Seng taganes 3,9% ja Hiina Shanghai Composite kaotas 2,2%. Hiina jaanuari-veebruari majandusnäitajad peegeldasid riigi karantiinimeetmete tugevat mõju: jaemüük kukkus 20,5%; tööstustoodang alanes 13,5% ja investeeringud fikseeritud varadesse 24,5%.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta vaid Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitluse, mis annab esmase ülevaate koroonaviiruse leviku mõjust märtsi aktiivsusele. G7 riikide esindajad arutavad videosilla vahendusel, kuidas koordineeritult viirusega võidelda.

    11.00 Itaalia inflatsioon (veebruar)
    14.30 Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsus (märts)
  • Elukorraldus on Hiinas vaikselt taastumas

    Takeaways Beat Dining Out as China Grinds Slowly Back to Life
    Elsewhere in China, ports are ramping up operations as trains and buses take migrant workers to coastal areas, and construction sites are coming back to life. More cars are on the streets of Beijing, though everyone is still obliged to wear masks and have their temperatures constantly checked. In Shanghai, metro passenger traffic on Monday was up 17% on a week earlier.
  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 7310 tehingut ning käive oli 8635 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 6299 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 2235 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 5304 ning 1847.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Novaturas NTU1L müügitulemused

    Sel Nädalal:
    16.03-22.03 Baltic Horizon Fund NHCBHFFT auditeeritud majandusaasta aruanne
    17.03 Coop Pank CPA1T auditeeritud majandusaasta aruanne
  • Tallinna Börs annab teada: väärtpaberitega kauplemine jääb igal juhul avatuks.

    Börsi ja kogu Eesti väärtpaberituru usaldusväärsus sõltub suures osas turu läbipaistvusest ja õiguskindlusest, samuti vastavusest heale turutavale. Seda mitte ainult Eestis, vaid ka rahvusvahelises plaanis.

    Börsi peamine roll on pakkuda keskkonda, kus ostjad ja müüjad saavad väärtpaberitega kaubelda õiglaselt, turvaliselt ja korrapäraselt. Börs ei määra väärtpaberite turuhindu – hinnad kujunevad turul tehinguid tegevate osapoolte nõudluse ja pakkumise tulemusena.

    Seoses COVID-19 viiruse puhanguga ja Eestis ajutiselt välja kuulutatud eriolukorraga, tahame investoritele kinnitada, et Nasdaq Tallinna börsil jääb kauplemine praegu tavapäraselt avatuks. On oluline, et investoritel oleks võimalik avalikult kaubeldavaid väärtpabereid soovi korral osta ja müüa. Täpselt samamoodi on kauplemine avatud kõigil Nasdaqi börsidel ülemaailmselt, kaasa arvatud Põhjamaades ja mujal Baltikumis. Oleme seda teavet jaganud ka Vabariigi Valitsuse moodustatud kriisikomisjoniga.

    Lõpetuseks soovitan kõigil investoritel ja turuosalistel säilitada sel ajutiselt segasel ajal rahu ning tuletada meelde oma investeerimisteesid. Investeerimine on alati panus paremale homsele.
  • USA NY töötleva tööstuse aktiivsus sai märtsi esimestel nädalatel juba tugevalt pihta

    U.S. MARCH EMPIRE STATE INDEX FALLS BY RECORD 34.4 PTS TO -21.5
  • Pildiseeria sellest, kuidas Pekingis on elu uuesti taastumas

    Life in China (or at least in Beijing) is definitely reviving. I decided to do my food shopping today around the evening rush hour to see how busy things were. The picture on the left is in Gulou and on the right near Sanlitun. I’d say that with a few exceptions things are 50-70% back to normal.
  • ...I do not have an CCP agent behind my back holding a Gun to my head while writing this...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon