Börsipäev 23. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ehkki reedel suutsid eelturul USA aktsiaindeksite futuurid näidata kohati kuni 5% tõusu, kaotasid investorid päeva peale optimismi, kui koroonaviirusesse nakatunute arvu hoogsama kasvu tõttu teatasid Californiale lisaks veel New Yorki, New Jersey ja Illinoisi osariigid täielikust karantiinist ning ilmuma hakkasid analüütikute järgmise nädala töötu abiraha taotluste ootused. Osadel juhtudel küündivad prognoosid kordades kõrgemale võrreldes 1982.a rekordiga, mis toona ulatus 695 tuhandeni.

    S&P 500 lõpetas päeva 4,6% langusega, mis suurendas nädala peale kogunenud kaotust 15%-ni ning tähendas seda, et veebruari tipust on indeks kukkunud nüüdseks 32%. Euroopas õnnestus Stoxx600 indeksil sulguda reedel 1,8% plussis, tänu millele kerkis indeks nädala peale 2%. Sellele vaatamata on ka Stoxx600 indeks kukkunud veebruari tipust 33%.

    Ühendriikide olemasolevate majade annualiseeritud müük suurenes veebruaris 6,5% 5,77 miljonile, mis ületas 5,51 miljoni suurust ootust ning saavutas 13 aasta kõrgeima taseme. Selle taga oli ühepereelamute 7,3% kuine annualiseeritud tõus, samas kui mitmepereelamute müük püsis paigal. Varude tase jäi veebruaris väga madalaks, alanedes antud kuu müügitempo baasil 3,6 kuu pealt 3,1 kuu peale, samas kui normaalseks hinnatakse kaks korda kõrgemat näitajat. Tugev nõudlus ja madal varude tase toetasid mediaanhinna 8,1% tõusu 272,4 tuhandele võrreldes mullu sama ajaga. Statistika peegeldas kinnisvaraturu tugevat seisu veebruaris tänu madalale tööpuudusele ja intressimäära langusele, mis aga koroonaviiruse tõttu lähikuudel muutub.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel allapoole eesotsas Austraaliaga, kus peamine börsiindeks kukkus kirjutamise hetkel 6% ning Uus-Meremaa oma langes ligi 7%. Shanghai Composite kauples 2,5% madalamal, Hang Seng loovutas tasemest 4,5%, Jaapani Nikkei aga kerkis 2,2%, olles reedel olnud püha tõttu suletud. Ka USA aktsiaindeksite futuurid liikusid 4% allapoole pärast uudist, et senat hääletas Donald Trumpi 2 triljoni dollari suuruse stiimulpaketi vastu, kuna ettevõtete huvid on seatud kõrgemale ja Ameerika tööliste jaoks on sellest vähe abi.

    Majandusuudiste osas algab nädal vaikselt: tähelepanu võiks pälvida vaid euroala tarbijate märtsikuu kindlustunde indeks. G20 riigid peavad Eesti aja järgi kell 13.00 konverentsikõne, pärast mida võidakse avaldada ka pressiteade.

    17.00 Euroala tarbijate kindlustunde indeks (märts)
    23.00 FEDi Esther George esineb
  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 5708 tehingut ning käive oli 4341 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 3015 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1251 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 4158 ning 1425.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Baltic Horizon Fundi NHCBHFFT 2019. aasta puhaskasum oli 8,8 miljonit eurot, 12% väiksem kui 2018. aastal, mil puhaskasum oli 10 miljonit eurot. Langus tulenes eeskätt kinnisvarainvesteeringute ümberhindamisest. Portfelli väärtus vastavalt hindamistele jäi suures pildis samale tasemele kui 2018. aastal. Kui ümberhindamisest tingitud kasumid (kahjumid) 2018. ja 2019. aasta puhaskasumist välja arvata, siis Fondi äritegevusest teenitud puhaskasum kasvas aastaga 36,1%.

    Sel Nädalal:
    26.03 AS LHV Groupi LHV1T dividendi ex-kuupäev
    26.03-24.04 Baltika BLT1T auditeeritud majandusaasta aruanne
    27.03 Tallinna Vesi TVEAT auditeeritud majandusaasta aruanne
  • Saksamaaal täheldatakse nakatunute kasvu võimalikku pidurdumist

    WE ARE SEEING FIRST SIGNS THAT EXPONENTIAL UPWARD CURVE IN CORONA INFECTIONS IN GERMANY IS FLATTENING - PUBLIC HEALTH INSTITUTE HEAD
  • Karantiin on aidanud võita aega, et toota ventilaatoreid juurde aga nende taha on vaja ka vastavate teadmistega inimesi

    UK's Health Secretary says there are now over 12,000 ventilators available to the NHS, up from 5,000. And manufacturers continue to help with more. But challenge now is staffing them
  • Erko Rebane
    Karantiin on aidanud võita aega, et toota ventilaatoreid juurde aga nende taha on vaja ka vastavate teadmistega inimesi

    UK's Health Secretary says there are now over 12,000 ventilators available to the NHS, up from 5,000. And manufacturers continue to help with more. But challenge now is staffing them


    Võrdluseks Venemaa deklareerib 40 000 statsionaarset.
  • David Tepper, kelle kommentaarid on varasemalt ka turule mõju avaldanud, esineb CNBCs Eesti aja järgi kella kuuest. Veebruari alguses hoiatas koroona võimaliku mõju eest:

    Tepper: Investors must be cautious because coronavirus may be a game changer
  • Tepper said not 'balls to the wall' now
    On CNBC, David Tepper says he's buying some tech and healthcare stocks, but market may have 10% to 15% more to fall
    On CNBC, David Tepper says you have to be 'very selective' buying stocks
    On CNBC, David Tepper ready to go (on stocks) when he sees a plan get together
    On CNBC, David Tepper said he sees things going mostly back to normal besides a few industries
    On CNBC, David Tepper said we have to get out of the 'lockdown' once the health equipment is produced... can't go on lockdown mode forever
    On CNBC, David Tepper sees 20-30 days before things can start coming back, but must get the medical equipment
  • Nii nagu Saksamaal näib lockdown andvat tulemust ka Põhja-Itaalias

    MILAN REGION SEES LOWERING TREND FOR NEW CORONAVIRUS CASES
    LOMBARDY REGISTERS DECREASE OF HOSPITALIZED VIRUS PATIENTS
  • ITALY HAS 4,789 NEW CORONAVIRUS CASES, VS 5,560 SUNDAY
    REPORTS 601 NEW DEATHS, DOWN FROM 651 ON SUNDAY
  • Senat ei leia endiselt piisavalt poolthääli, et seaduseelnõuga edasi liikuda

    U.S. SENATE CORONAVIRUS BILL FAILS TO GET ENOUGH VOTES TO CLEAR FIRST PROCEDURAL HURDLE; VOTING CONTINUES
  • Morgan Stanley leiab täna, et juhul kui praegune majandussurutis ei jäta tugevamat jälge krediiditurule, mis kahjustaks raha kättesaadavust ja selle nõudlust, siis võivad kõrge hirm viiruse pärast, kõrge volatiilsus ning kõrged finantsstressi näitajad olla pigem viiteks, et lähedal ollakse turu põhjale. Värskendatud S&P 500 aastalõpu siht on neil ka negatiivse stsenaariumi korral kõrgem praegusest.

    With our base case now reflecting a recession, we lower our 2020 base case S&P 500 EPS to $142 (-13%) and bear case to $130 (-20%). Year-end bear/base/bull targets are now 2400/2700/3000, and in an extreme bear case we see downside to 2000, though we view this as a low probability tail risk.
  • Ajalooline SPY madalam P/E suhe on 8. Hetkel ennustavad inimesed asju, mida keegi ei tea. Ajalooline madalaim keskmine on - 42% tipust ehk 20.. ja metsikum langus 80%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon