Igale eestlasele miljon eurot! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Igale eestlasele miljon eurot!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Plaan lihtne: iga eestlane võiks saada miljon eurot laenu ükstapuha mille jaoks. Kõik laenutaotlused automaatselt aktsepteeritud, laene väljastavad kommertspangad, mis omakorda saavad selleks raha Eesti Panga käest.

    Eesti Pank lihtsalt müüks ECB -le mingi 1.3 triljoni jagu negatiivse intressiga AAA-rated võlakirju, backitud kolme tilga verega & that's it.
  • Ühtlasi teeksin ettepaneku kasutada vanasõna "võlg on võõra oma" asemel "võlg on võõra oma, aga PAPP ON KONTOL"
  • See on tegelikult väga tõsine küsimus, ehk kuidas peaks Eesti riik Euroopa Liidus käituma rahatrüki osas. Seda peaks arutama Eesti kõige targemad ajud, kuna see on üks Eesti riigi kõige suuremaid küsimusi hetkel. Samas on küsimus "Kes on Eesti riik?" Kas välismaalane Eestis? Aga eestlane välismaal? Aga eestlane Eestis, kes saadab oma raha välismaale? Tõenäoliselt on parem ehitada Saaremaa Silda, Rail Balticut jne kui lihtsalt jaotada raha. Selliste projektide kaudu tuleb raha Eesti territooriumi kasuks, ja suuresti Eesti tööjõu kasuks, ja ka Eesti tulevaste põlvkondade kasuks.

    1 MEUR/eestlane on liiga kõrge võrreldes näiteks Itaalia võlaga, aga kuskil 30-50 tuhat EUR/eestlane vastaks Euroopa kõige rohkem võlgnenud riikide tasemele.
  • Need laenud võiks olla mingi 50 aastased bullet laenud.. intressiga näiteks 1% aastas. Seega saaks riik koheselt mingi 700 miljardit vaba raha (noh, default rate on 0.1%, aga NIM on 1% - (-0.2%) = 1.2%, 50 aasta peale intressitulu 1300 miljardit * 1.2% * 50 aastat, sellest maha 0.1% * 1.3 triljonit write-offe.. ehk siis 700 miljardit puhast, mõnikümmend miljardit siia-sinna, kesse ikka viitsib arvutada)
    Bonanza!
  • Stefan, 30-50k on mõttetu, go big or go home. Iga eestlane miljonäriks!
  • Mõtleme selle peale, milline wealth effect! Okei, 50% läheb bustosse (ECB -le muidugi ütleme, et default rate on 0.1%).
    Aga see-eest, teine 50% saab rikkaks! Ja no eks siis tiksub natukene teistele ka. Trickle down!
    Ja see pole üldse tähtis, mismoodi see 50% rikkaks saab, AMZN leap callid näiteks, mis betivad AMZN aktsia 50 triljoni väärtusele tundub suhteliselt okei mulle.
  • Kommertspangad ei saa Eesti Panga käest mingit raha väljalaenamiseks. See on plaani esimene nõrk koht. Eesti Pank ei saa müüa ECBle mingeid negatiivse intressiga võlakirju. See on teine nõrk koht. .
  • 113366
    Kommertspangad ei saa Eesti Panga käest mingit raha väljalaenamiseks. See on plaani esimene nõrk koht. Eesti Pank ei saa müüa ECBle mingeid negatiivse intressiga võlakirju. See on teine nõrk koht. .


    Krt no ära tule ütlema, et ei saa, tule ütle, KUIDAS SAAB? YES WE CAN!
    Eks vahepeale tuleb lihtsalt mingisugused pakendamisvabrikud panna, aga no seleta siis ära, kuidas?
  • Eesti Pank tellib lennukitäie 500 euroseid ja kui lennuk Eesti piiri ületab, siis läheb kogemata luuk lahti.
  • Kiire googe: A million euros in €500 notes weighs just 2.2kg (4.8 pounds), fitting easily into a laptop bag.Jan 27, 2019

    Hea üritus, aga väheks jääb, proovime veel.
  • jim
    Krt no ära tule ütlema, et ei saa, tule ütle, KUIDAS SAAB? YES WE CAN!



  • jim vaatasid tänast spy rallit ja läksid tilti:)
  • Riik laenab ja arveldab eraisikutega läbi maksuameti. Maksuamet saab täiesti uue tähenduse.
  • jim
    Plaan lihtne: iga eestlane võiks saada miljon eurot laenu ükstapuha mille jaoks. Kõik laenutaotlused automaatselt aktsepteeritud, laene väljastavad kommertspangad, mis omakorda saavad selleks raha Eesti Panga käest.

    Eesti Pank lihtsalt müüks ECB -le mingi 1.3 triljoni jagu negatiivse intressiga AAA-rated võlakirju, backitud kolme tilga verega & that's it.


    Nimetatud laene saab teenindada vaid piisava sissetuleku korral ja seetõttu oleks mõistlik riiklikult otsustada kõikidele eestlastele lisa aastapalga määraks alates 100 000 eurot ja rohkem, osalt maksuvabana.
  • Fake McCoy
    Eesti Pank tellib lennukitäie 500 euroseid ja kui lennuk Eesti piiri ületab, siis läheb kogemata luuk lahti.


    Hiinast?
  • miks 500 euroseid.. siis vöix/peax
    kohe 2000 eurostele üle minna
  • Ah, mis 2000 eurosed, kaugel need miljoni ja miljardi eurosed kupüürdiki enam on.
  • no aint üx kupüür per feiss olx ka lahja
  • Lennukiga 500ste vedamine sellises koguses on üsna tüütu ettevõtmine. Eelmise kriisi ajal olid raha visualiseerimise pildid popid, otsige mõni üles.

    Euroaluse täis sajalisi on 100 miljonit.
    Triljoni saab, kui Tallinnast Varssavisse minev maantee sajalistega ääristada nii, et neid võimalikult palju mahuks: sedelid serva peal püsti ja sedeli pilt sõidusuunda vaatamas. Sama summat 500stes lapiti ladudes saaks 200 km kõrguse torni.
  • Mingi äpp luua, kus saaks ise triljoni endale kanda, milleks seda lennukit vaja?
  • tglt, kui juriidikasse minna, siis.. nt pärijal on öigus pärandist loobuda, kui nähtub et pärandix on völad.. taandades selle poliituka ja majanduse peale, kuskohast vöwtakse öigus vötta völgasid mis jäetakse "järeltulijatele" pärandix.. ja kui " järeltulijad" keelduvad neid völgasid vastu votmast, siis.. (oma)valitsuste default.. juriidiliselt tulex sellistele valitsustele rakendada tegevusekeeld, kas ma eksin?!
  • vipvalve
    tglt, kui juriidikasse minna, siis.. nt pärijal on öigus pärandist loobuda, kui nähtub et pärandix on völad.. taandades selle poliituka ja majanduse peale, kuskohast vöwtakse öigus vötta völgasid mis jäetakse "järeltulijatele" pärandix.. ja kui " järeltulijad" keelduvad neid völgasid vastu votmast, siis.. (oma)valitsuste default.. juriidiliselt tulex sellistele valitsustele rakendada tegevusekeeld, kas ma eksin?!


    Kohati sul nagu ju k ja s tähe klahvid toimivad?
  • Annab riik tuhande, annab ka miljoni!

    - Zimbabwe vanasõna
  • Tundub, et pandeemiaga on mingi viirus siia siia sisse löönud. Vabad teemad vales kohas. Aina läbumaks see asi kisub.
  • jim
    Plaan lihtne: iga eestlane võiks saada miljon eurot laenu ükstapuha mille jaoks...


    Teostus ka lihtne - etapiviisiline:
    - I etapp - piiks-piiks ja raha tuleb, keskmiselt 100-10000 €. Summa ja tähtaeg väike, vaid intress tiba suur. Väga paljudel juba edukalt läbitud.
    - II etapp - kõigile, kel vähegi tööd, valdavalt 10000-100000 €. Summa ja tähtaeg pikem, intressi ka natuke. Paljudel edukalt käes ja raha kasutatud.
    - III etapp ... jim - kuis iganes, aga anna tuld! Mulle meeldib just see 50 aastat tagasimaks (tööd ei tee juba ammu ja vanust 60+ :-))

    Vabandus: See teema ja investeerimine - ühte nägu, nagu siga ja kägu.
  • Teeme uue teema igale eestlasele 10 miljonit, miks nii tagasihoidlikult.
  • Kuulge, miks te arvate, et ma nalja teen? 1 miljon eurot on 50 aasta pärast umbes big maci hind, kui inimesed neid bullet laene tagasi hakkavad maksma. Tuleb võimalust ära kasutada. Praegu saab ju negatiivse intressiga seda raha laenata, tuleb maksimum sellest võtta!
  • et paber poleks kallim kui raha, vöib otsustada sellised laenud ka kustutada
  • Märtsi keskel tegin nalja sõpradega - et mlllal näeme mõnes uudises kahekohalise USD/EUR trillion sõna mainituna. (noh kas FEDi bilans või ming abipaketi suurus telekas või paari asja kokku liitmine) pakkusin ise 30.6.2020. Hetkel Usa osas vist mingi 6tr saab juba kokku lugeda. Kuna aga nad ei saa aru (keskpankurid) et velocity ei tööta ja 80% sellest rahast ronib kuidagi kuratlkul moel varade hindadesse ja excess reservidesse - mitte aga SMEdesse ja tarbimisse... siis ilmselt ei oleks ka kohatu küsida kas 100trillioni sõna mainitakse 2021?
  • Veider on see tõesti. Riik , kes peaks keskkonda hoidma, paneb käsukorras osa majandust kinni.
    Siis ütleb Riik osale ,et maksan Teile toetust.
    Eraisikutele ütleb, et elage säästudest.
    Osad erasiikud peavad vist nälga surema kui eriolukord aasta lõpuni kestab?
    Lisaks veel see kelle firma töötab saab vaadata kuidas naaber saab toetust selle eest ,et ei viitsinud reserve koguda?

    Kas natuke palju pole seda segadust juba?

    Viirusest ei ole mõtet rääkida. Keegi midagi ei tea, ainult oletavad.



Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon