Börsipäev 8. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 2219 tehingut ning käive oli 1,308 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 807 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 451 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1538 ning 620.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna
    Klaipėdos nafta KNF1L juuni müügitulemused.

    Sel nädalal:
    10.07 EfTEN Real Estate Fund III EFT1T dividendi väljamakse.
  • Viimased viis päeva järjest ülespoole liikunud USA aktsiaturul tõmmati eile hinge, mida osaliselt võis ajendada kõrge positiivsete koroonatestide arv Floridas, rekordiline ühe päeva Covid-19 surmajuhtude arv Arizonas ning New Yorki, New Jersey’i ja Connecticuti otsus laiendada 14päevast karantiini nõuet veel kolmele osariigile lisaks eelnevalt määratud 16-le, kust saabuvad inimesed peavad end isoleerima. S&P 500 indeks taganes päeva lõpuks 1,1%, Nasdaq nõrgenes 0,9% ning Euroopas pani Stoxx 600 sessioonile punkti 0,6% langusega.

    Saksamaa tööstustoodang suurenes mais 7,8% võrreldes aprilliga, mil see kukkus 17,5%. Ehkki tegemist oli rekordilise kasvuga, lootsid analüütikud näha isegi võimsamat põrget (11,1%). Pärast maikuud jäi tööstustoodangu tase ligi 20% madalamaks võrreldes veebruariga ning koos eelneval päeval avaldatud prognoositust kesisemaks kujunenud tehaste maikuu tellimustega (kasvasid kuiselt 10,4% vs. oodatud 15,4% ning jäid isegi pärast seda kriisieelse tasemega võrreldes 31% madalamaks), viitavad need näitajad, et ettevõtted ja tarbijad jäävad arvatust ettevaatlikumaks, muutes majandusliku taastumisprotsessi pikemaajalisemaks.

    Mitmed FEDi ametnikud olid oma eilsetes esinemistes murelikud Ühendriikides uuesti hoogustunud pandeemia pärast. Atlanta FEDi presidendi Raphael Bosticu sõnul on ettevaatlikuks muutunud nii ettevõtted kui ka tarbijad, peljates et keeruline olukord võib kesta arvatust kauem ja tuua kaasa töökohtade püsivat kadumist. Cleveland FEDi presidendi Loretta Mesteri kohaselt on tema majanduspiirkonnas aktiivsuse taastumine pidurdunud, mida tõenäoliselt tingib uute nakkusjuhtude arvu kasv ning kutsus valitsust üles inimesi, ettevõtteid ja omavalitsusi täiendavalt toetama. FEDi asepresident Richard Clarida tõdes, et keskpank võib pakkuda täiendavat rahapoliitilist tuge, kui tekib vajadus majandust veel stimuleerida.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel erinevates toonides. Riski eelistati võtta taaskord Hiinas, kus Shanghai Composite kerkis kirjutamise hetkeks 0,7% ja samuti liikusid kõrgemale Hang Seng 0,4% ja India Sensex (0,1%). Allapoole suundusid Nikkei (–0,6%), Kospi (–0,3%) ja S&P/ASX200 (–1,4%).

    Olulisi majandusuudiseid on täna laual pole.

    14.00 USA kinnisvaralaenude taotlused (3. juuli)
    15.00 Brasiilia jaemüük (mai)
    17.30 USA toornafta varud (3. juuli)
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (mai)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon