Börsipäev 10. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 2128 tehingut ning käive oli 1,551 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 810 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 716 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1292 ning 796.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    EfTEN Real Estate Fund III EFT1T AS-i aktsia puhasväärtus (NAV) seisuga 30.06.2020 oli 15,95 eurot. EPRA aktsia puhasväärtus (raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata) oli 30.06.2020 seisuga 17,00 eurot. NAV vähenes juunis kokku 8,4%, s.h seoses dividendide väljakuulutamisega juunis toimunud üldkoosolekul 4,1% ning tulenevalt Covid-19 majandusliku ebakindluse mõjust kinnisvarainvesteeringute õiglase väärtuse hindamisele 5,1%.

    Täna:
    EfTEN Real Estate Fund III EFT1T dividendi väljamakse
  • Märgid Ühendriikide vaevaliselt taastuvast tööturust ning samuti ööpäeva jooksul registreeritud rekordkõrged koroonaviiruse surmajuhtumid Californias, Texases ja Floridas vähendasid eile börsidel investorite riskiisu ning aitasid dollaril tugevneda peamiste valuutade suhtes. S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,6% kaotusega, Nasdaq suutis siiski hoida momentumit ning sulgus 0,5% kõrgemal. Euroopas tuli Stoxx 600 indeks 0,8% allapoole.

    Läinud nädalal anti Ühendriikides sisse 1,314 miljonit töötu abiraha taotlust, mis oli pisut madalam võrreldes konsensuse ootusega ja on olnud selges langustrendis alates märtsi keskel registreeritud 6,9 miljonist taotlusest, kuid isegi 1,3 miljonit oli kaks korda kõrgem kui 1982. aastal registreeritud varasem rekord enne käesolevat aastat. Töötu abiraha saajate arv kokku alanes 27. juunil lõppenud nädalal ligi 700 tuhande võrra 18,06 miljonile (oodati 18,75 miljonit), mis viitab sellele, et tööle tagasi naasvate inimeste arv on olnud suurem uusi taotlusi esitavatest inimestest. Arvestades viiruse leviku uut hoogustumist mitmetes osariikides ning majandustegevuse taaspiiramist, võivad lähikuudel senised positiivsed trendid USA tööturul pidurduda.

    Kui alles loetud päevad tagasi andis Hiina valitsus meedia vahendusel teada, et pulliturg saab olema majanduse jaoks edaspidi väga oluline, siis täna saadab Hiina kahe riikliku pensionifondi otsus vähendada aktsiapositsioone signaali, et meeleolu aktsiaturgudel on liiga eufooriliseks muutunud. Uudis viis öösel Shanghai Composite 0,9% langusesse ning negatiivsem sentiment valitses ka mujal Aasias: Nikkei taganes 0,6%, Hang Seng loovutas 1,7% ja Kospi tuli 1,0% allapoole.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Prantsusmaa ja Itaalia mai tööstustoodangu muutused, kuigi turgude sentimenti need tõenäoliselt kuigi palju ei mõjuta.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (mai)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (mai)
    15.30 USA tootjahinnaindeks (juuni)
    15.30 Kanada töötuturu raport (juuni)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete naftapuurtornide arv (10. juuli)
  • Mõned pandeemia pealkirjad veel Aasiast

    TOKYO CONFIRMS MORE THAN 240 NEW CASES OF CORONAVIRUS INFECTION FRIDAY - NHK
    India reports record 26,506 new cases of coronavirus and 475 new deaths
    HONG KONG TO CLOSE ALL SCHOOLS AMID SPIKE IN LOCALLY TRANSMITTED CORONAVIRUS CASES -SOUTH CHINA MORNING POST
    HK reported 42 new coronavirus cases on Thursday, of which 34 were locally transmitted, fuelling fears of renewed community spread.
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse toodang kasvas mais 22,0% võrreldes aprilliga, ületades veidi konsensuse 22,8% ootust. Mullusega võrreldes aeglustus langus 37,9% pealt 25,2%le (oodati -23,6%).
  • Itaalia tööstoodang kasvas mais 42,1% võrreldes aprilliga, ületades konsensuse 24,0% ootust. Mullusega aeglustus langus 43,4% pealt 20,3%le (oodati -30,7%)

  • Korrektsiooniootused küll aina kasvavad, kuid S&P 500 puhul on tekkinud golden cross, mis tehniliselt muidu on positiivne märk

  • Samas MACD jooned väga lähedal 0 le ja lahknemine õhus. Augustini pole palju jäänud, siis alati mingi litakas.
  • Võiks arvata, et töökohtade või palga vähenemise tõttu võiks ka Saksamaal täheldada deposiitide langust, kuna inimesed kasutavad raskel ajal säästusid, siis tegelikult deposiitide maht tegi seal aprillis uue rekordi, kasvades 22,4 miljardi euro võrra 2,46 triljoni euroni. Investeeringutes niigi konservatiivsed sakslased muutusid veelgi riskikartlikumaks?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon