Börsipäev 24. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 1885 tehingut ning käive oli 1,169 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 737 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 413 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1310 ning 511.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,756 x 170 000)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:
  • Ühendriikide töötu abiraha taotluste tõus ning USA-Hiina vaheliste pingete kasv andsid eile alust võtta kasumit eelkõige kuumemates tehnoloogiaettevõtetes, tingides S&P 500 indeksi 1,2% ja Nasdaqi 2,3% languse. Järsu päevasisese pöörde tegi ka väiksemaid ettevõtteid esindav Russell 2000 indeks, mis suutis sessiooni lõpetada siiski eelneva päeva tasemel (erinevalt S&P 500 ja Nasdaq indeksitest kaupleb Russell 2000 aasta alguse tasemest jätkuvalt ligi 6% madalamal). Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 0,1% kõrgemal.

    Ühendriikides ulatus eelmisel nädalal esitatud töötu abiraha taotluste arv 1,416 miljonini, mis oli rohkem kui 1,307 miljonit eelneval nädalal ning samuti ületas analüütikute 1,30 miljoni suurust ootust. Tõusu taga on ühest küljest majandustegevuse piiramine osades osariikides, kuid mõju võib avaldada ka hooajaline korrigeerimine, mis lähtub autotööstuse tehaste ümberseadistamisest harilikult juulis, kuid autotootjad on pandeemia järel kiiresti taastunud nõudluse tõttu pidanud uute mudelite tootmiseks tehaste ümberseadistamist seekord edasi lükkama.

    Tugevamalt punases kauplesid öösel ka Aasia aktsiaturud eesotsas Hiinaga, kus Shanghai Composite liikus kirjutamise hetkel 2,7% madalamal. Kinnitust sai eilne spekulatsioon, et Hiina on andnud Ühendriikidele käsu sulgeda oma konsulaat Chengdus. Kaasa ei aidanud ka USA välisminister Mike Pompeo, kes nimetas oma kõnes Hiina presidenti Xi Jinpingi pankrotis totalitaarse ideoloogia tõeliseks austajaks.

    Täna hoitakse silm peal euroala ja USA erasektori juulikuu esmastel aktiivsusnäitajatel ning Ühendriikide uute majade juuni müügil. Ettevõtetest avaldavad oma lõppenud kvartali näitajad teiste seas American Express, Honeywell, NextEra Energy, Schlumberger ja Verizon.

    09.00 Suurbritannia jaemüük (juuni)
    10.15 Prantsusmaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (juuli esialgne)
    10.30 Saksamaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (juuli esialgne)
    11.00 Itaalia tarbijate ja ettevõtete kindlustunde indeksid (juuli esialgne)
    11.00 Euroala töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (juuli esialgne)
    11.30 Suurbritannia töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (juuli esialgne)
    16.45 USA töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (juuli esialgne)
    17.00 USA uute majade müük (juuni)
  • Suurbritannia jaemüük kasvas juunis autosid ja kütust arvestamata 13,5% võrreldes maiga, ületades analüütikute 7,9% ootust. Aasta baasil kerkis müük 1,7% (mais -9,6%), osutudes paremaks konsensuse prognoositud -3,7%st.
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse aktiivsus andis veidi järele juulis, teenindussektori oma seevastu kasvas kiiremas tempos

    France Manufacturing PMI Jul P 52.0 (est 53.0; prev 52.3)
    -France Service PMI Jul P 57.8 (est 52.4; prev 50.7)
    -France Composite PMI Jul P 52.6 (est 53.5; prev 51.7)

  • Majanduse avamine on toonud kaasa aktiivsuse edasise kasvu ka Saksamaal

    Germany Manufacturing PMI Jul P 50.0 (est 48.0; prev 45.2)
    -Germany Service PMI Jul P 56.7 (est 50.5; prev 47.3)
    -Germany Composite PMI Jul P 55.5 (est 50.2; prev 47.0)


  • Euroala majandus näitab kiire taastumise märke, kuid küsimus on selles, kas see on jätkusuutlik

    Eurozone Manufacturing PMI Jul P 51.1 (est 50.1; prev 47.4)
    -Eurozone Service PMI Jul P 55.1 (est 51.0; prev 48.3)
    -Eurozone Composite PMI 54.8 (est 51.1; prev 48.5)

    “The concern is that the recovery could falter after this initial revival. Firms continue to reduce headcounts to a worrying degree, with many worried that underlying demand is insufficient to sustain the recent improvement in output. Demand needs to continue to recover in coming months, but the fear is that increased unemployment and
    damaged balance sheets, plus the need for ongoing social distancing, are likely to hamper the recovery.”


  • MIST

    Kuu tagasi - Link

    Eile - Link

    Eilne käive oli 224M aktsiat. Oletan, et käive on crowded short, kuna niikuinii tõstab raha, ilmselt odavama hinnaga kui eilne close nt.

    Üllatuskülaliseks on täna Jefferies oma upgrade to buy ja $15 targetiga. See lööb rahuliku feidimise teesile naela põlve natuke. Kui täna mingisugust suuremat tõstet välja ei kuulutata, siis läheb olukord üpris pingeliseks. Arvatavasti korraliks sagimine, võimalik ka squeeze.
  • Pandeemia tingib mitmel pool maailmas ettevõtete pankrotte, kuid Ühendriikide statistika näitab, et ka uusi asutatakse

  • USA uute majade müük oodatust tugevam

    US New Home Sales Change Jun: 776K (est 700K; prev R 682K)
    - New Home Sales (M/M) Jun: 13.8% (est 3.6%; prev R 19.4%)
    - Median Sale Price (USD) June: 329.2K (prev 317.9K), +5.6% From June 2019
  • ymeramees
    MIST

    Kuu tagasi - Link

    Eile - Link

    Eilne käive oli 224M aktsiat. Oletan, et käive on crowded short, kuna niikuinii tõstab raha, ilmselt odavama hinnaga kui eilne close nt.

    Üllatuskülaliseks on täna Jefferies oma upgrade to buy ja $15 targetiga. See lööb rahuliku feidimise teesile naela põlve natuke. Kui täna mingisugust suuremat tõstet välja ei kuulutata, siis läheb olukord üpris pingeliseks. Arvatavasti korraliks sagimine, võimalik ka squeeze.





    Pime kana>tera.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon