Börsipäev 30. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 1825 tehingut ning käive oli 1,036 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 529 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 503 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1286 ning 512.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Novaturase NTU1L esimese poolaasta müügitulu ulatus 23,5 miljoni euroni võrreldes eelmisel aastal teenitud 83,3 miljoni euroga. Puhaskahjum oli 2,2 miljonit eurot (Puhaskasum 2019 I poolaasta: 0,4 miljonit eurot). Ettevõte on taastanud oma reisid mitmesse turvalisse Euroopa sihtkohta, millest Balti turistide seast populaarseim on Kreeka.

    Harju Elektri HAE1T müügitulude mahtu maailmas ja Eestis leviv koroonaviiruse (Covid-19) pandeemia aruandekvartalis oluliselt ei mõjutanud. 2020. aasta II kvartali konsolideeritud auditeerimata müügitulu oli 39,0 (2019 II kv: 40,6) miljonit eurot. Mõningast müügitulu langust mõjutas üksikute materjalide ning komponentide tarne viivitused, mille tõttu osade tellimuste realiseerumine lükkus edasi järgmisse kvartalisse. Kokkuvõttes kasvas Kontserni esimese poolaasta konsolideeritud müügitulu kokku 5,9% ehk 4,1 miljonit euro võrra, jõudes 74,0 miljoni euroni.

    Täna:
    Arco Vara ARC1T vahearuanne
    Apranga APG1L vahearuanne
    EfTEN Real Estate Fund III EFT1T vahearuanne
    Pro Kapital Grupp PKG1T vahearuanne

    Sel nädalal:
    31.07 Ekspress Grupp EEG1T vahearuanne
    31.07 Klaipėdos nafta KNF1L vahearuanne
    31.07 Šiaulių bankas SAB1L vahearuanne
    31.07 Tallinna Vesi TVEAT vahearuanne
  • Föderaalreserv eile üllatusi ei pakkunud, kuid teadmine, et intressimäärade tõstmine on kaugel ning majandusele pakutakse igakülgset tuge, aitas S&P 500 indeksil lõpetada 1,2% võiduga. Dollari viis lõdva rahapoliitika pikaajaline väljavaade aga teiste valuutade suhtes rohkem kui kahe aasta madalaimale tasemele (EUR/USD lõpetas eile 1,1792 dollaril). Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 0,1% kaotusega.

    Föderaalreservi rahapoliitikat koordineeriv komitee jättis intressimäära ootuspäraselt 0,0-0,25% vahemikku ning Jerome Powelli sõnul jääb see antud tasemele veel mõnda aega, kuna koroonaviiruse nakkusjuhtumite arvu kasv on hakanud uuesti majandusaktiivsust survestama. Veel nentis Powell pressikonverentsil, et intressimäära osas täpsema tuleviku väljavaate andmist arutatakse edasi järgnevatel istungitel, kuna siiani pole otsust veel langetatud.

    USA rahandusministri Steven Mnuchini sõnul on vabariiklased ja demokraadid järgmise stiimulpaketi osas üksmeele leidmisel endiselt väga kaugel. Sama nentis ka Donald Trump, kes kutsus üles leidma ajutist lahendust juulis lõppevale täiendavale töötu abiraha pikendamisele. Erinevad osapooled kohtuvad täna uuesti, et üritada erimeelsustele lahendust leida.

    Aasia aktsiaturgudel kaubeldi öösel ilma selge suunata: Nikkei loovutas tasemest 0,1%, Shanghai Composite kosus 0,1%, Hang Seng parandas taset 1,1%, Kospi kerkis 0,3%.

    Tänane päev on täis üsna olulist infot. Esiteks selguvad Saksamaa ja USA teise kvartali SKP esmased näitajad, kuid värskemast statistikast võiksid USA läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused minna turuosalistele isegi rohkem korda. Samuti saabub pärast USA börside sulgumist tehnoloogiaettevõtete tulemuste laviin, kui korraga raporteerivad oma lõppenud kvartali näitajad Apple, Amazon, Alphabet ja Facebook. Kuna need firmad on olnud aktsiaturu peamised vedurid, läheb vaja tugevaid tulemusi, et investorid saaksid tuleviku osas optimistlikuks jääda.

    10.00 Hispaania inflatsioon (juuli)
    10.55 Saksamaa töötute arv (juuli)
    11.00 Saksamaa teise kvartali SKP
    11.00 Itaalia töötuse määr (juuni)
    12.00 Euroala majandusliku kindlustunde indeks
    12.00 Euroala töötuse määr (juuni)
    15.00 Saksamaa inflatsioon (juuli)
    15.30 USA teise kvartali SKP
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Hispaania deflatsioon süvenes 0,3% pealt 0,6%le (oodati püsimist -0,3% peal)
  • Oodatud 41 tuhande suuruse kasvu asemel Saksamaa töötute arv hoopis kahanes juulis 18 tuhande võrra
  • Saksamaa majandus kahanes teises kvartalis 10,1% võrreldes esimesega (oodati -9,0) ja mullusega võrreldes oli langus 11,7% (oodati -11,5%).
  • Itaalia töötuse määr kerkis juunis 0,5pp võrra 8,8% peale (oodati 8,6%).
  • Euroala töötuse määr kerkis juunis 0,1pp võrra 7,8%le (mai revideeriti 7,4% pealt 7,7%le), mis osutus pisut kõrgemaks oodatud 7,7%st
  • SINGLE DOSE OF JOHNSON & JOHNSON COVID-19 VACCINE CANDIDATE DEMONSTRATES ROBUST PROTECTION IN PRE-CLINICAL STUDIES
    J&J - PHASE 3 CLINICAL TRIAL EXPECTED TO COMMENCE IN SEPTEMBER
  • USA töötu abiraha saajate arv on liikus pärast seitsmenädalast langust taas kõrgemale 17,018 miljonile

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon