Börsipäev 13. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 1424 tehingut ning käive oli 608 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 318 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 271 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 997 ning 370.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Sel nädalal:
    14.08 Novaturas NTU1L juuli müügitulemused.
    14.08 Tallinna Sadam TSM1T vahearuanne.
  • Kuigi kaua ei lase ostjad end oodata, sööstes pärast teisipäevast langust uuesti turule ning aidates S&P 500 indeksil lõpetada 1,4% kõrgemal. Korraks õnnestus laiapõhjalisel indeksil ületada ka 19. veebruari rekordtase, kuid lõpuks sulgus sellest siiski 0,2% kaugusel. Ka Nasdaq suutis 2,1% tõusuga suure osa eelnevate päevade langusest tagasi võita. Euroopas lõpetas Stoxx 600 1,1% plusspoolel.

    Euroala töötleva tööstuse toodang kasvas juunis 9,1% võrreldes maiga, mil see näitas 12,3% tõusu pärast rekordilist kukkumist märtsis ja aprillis. Kiirele tõusule vaatamata pole taastumine olnud siiski nõnda jõuline nagu analüütikud prognoosisid (juuni kuiseks kasvuks oodati 10% ja mais 15%). Aastatagusega võrreldes jäi tööstustoodang juunis 12,3% võrra madalamaks.

    Boston FEDi president Eric Rosengren leidis eilses esinemises, et sotsiaalse distantseerumise nõuete tõttu on tööturu taastumine endisele tasemele kiiresti hoogu kaotamas ning pelgab, et järjest suurem osa ajutiselt töölt lahti lastud inimestest seisab silmitsi püsiva töötusega. Dallas FEDi president Robert Kaplan prognoosib vaatamata koroonaviiruse uuele levikule USA majanduse tugevat kasvu nii kolmandas kui ka neljandas kvartalis. Töötuse määra näeb ta aasta lõpuks langemas 9% juurde, kuid see võib sattuda ohtu, kui inimesed ei järgi viiruse tõkestamiseks antud soovitusi.

    Tänastest majandusuudistest väärib suuremat tähelepanu Ühendriikide töötu abiraha taotluste iganädalane statistika.

    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon