Börsipäev 14. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 1607 tehingut ning käive oli 793 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 520 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 249 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1090 ning 455.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    TAL1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 6,88 x 87 081)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Sel nädalal:
    15.09 LHV Group LHV1T augusti tulemused.
    15.09 Novaturas NTU1L augusti tulemused.
    16.09 LHV Group LHV1T allutatud võlakirjade märkimisperioodi algus.
  • Ühendriikide aktsiaindeksid andsid reedel ära futuuride plussi ning S&P 500 indeks sulgus võrdlemisi vaikseks kujunenud sessiooni lõpuks 0,1% rohelises, jäädes nädala lõikes 2,5% miinusesse. Ka Euroopas vahetas Stoxx 600 päeva jooksul korduvalt värvi, sulgudes lõpuks 0,1% plussis. Nädala lõikes õnnestus Stoxx 600 indeksil välja võidelda 1,7% tõus.

    Uus nädal algas Aasia börsidel rohelise lainega, mis kergitas aktsiaid Jaapanis ja Hongkongis 0,7%, Hiinas 0,5% ja Austraalias 0,4%. Osaliselt võis riskivõtmist motiveerida koroonaviiruse vaktsiini optimism, kui nädalavahetusel käivitasid AstraZeneca ja Oxford uuesti Suurbritannias katkestatud vaktsiini kliinilise katse ja Pfizeri tegevjuht hindas tõenäoliseks aasta lõpuks Ühendriikides vaktsiini kasutuselevõttu.

    Samuti jõudsid nädalavahetusel meediasse uudised kahest võimalikust suurtehingust: Gilead soovib 21 miljardi dollari eest ära osta Immunomedicsi, laiendades oma haaret vähiravimite turul ja Nvidia kavatseb Softbankilt 40 miljardi dollari eest ära osta Arm Holdingsi, mis oleks kiibitööstuses läbi aegade kõige suurem tehing.

    Nädal algab majandusuudiste osas üsna vaikselt, kui täna on laual vaid euroala juulikuu tööstustoodang. Kui vaadata veidi ettepoole, siis suuremaks sündmuseks saab olema FEDi kolmapäevane istung ning lisaks langetavad intressimäära otsuse veel Jaapani ja Inglise keskpank. Konjunktuurist võiks esile tõsta Hiina jaemüügi ja tööstustoodangu augusti muutuse, mis selgub homme ja samuti rapoteeritakse jaemüügi statistika Ühendriikides (kolmapäeval).

    12.00 Euroala tööstustoodang (juuli)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon