Börsipäev 21. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 1309 tehingut ning käive oli 683 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 411 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 256 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 874 ning 353.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    SAB1L tehingute seas kaks plokktehingut (EUR 0,432 x 20 000) ja (EUR 0,433 x 20 000)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Sel nädalal:
    25.09 LHV Group LHV1T allutatud võlakirjade märkimisperioodi lõpp.
  • USA keskpankurite kommentaarid majanduse taastumise pidurdumisest ning võimalikest sügavamatest koroonaviiruse tagajärgedest ilma valitsuse täiendava stiimulita jäid kõlama nädala lõpuni, mis juhatasid S&P 500 indeksi reedel 1,1% madalamale (nädala lõikes –0,6%). Euroopas lõpetas Stoxx 600 reedel 0,7% kaotusega, mis vähendas nädala peale tõusu 0,2% peale.

    Ühendriikide tarbijate kindlustunde indeks osutus Michigani ülikooli küsitluse kohaselt arvatust tugevamaks, kerkides septembris 4,8 punkti 78,9 punktile (oodati 75,0) ning saavutades sellega kõrgeima taseme alates märtsist. Siiski veebruari 101 punktini on veel üksjagu taastumisruumi. Küsitlus tõi välja, et tarbijate ootusi tuleviku osas on hakanud tugevamalt mõjutama nii presidendivalimiste tulemus kui ka vaktsiini kättesaadavus.

    Aasia aktsiaturud alustasid uut nädalat valdavalt punases värvitoonis: Shanghai Composite alanes 0,4%, Hang Seng langes 1,0%, Kospi 0,5% ja S&P/ASX200 andis ära 0,7%. Lõuna-Korea septembrikuu esimese 20 päeva kaubandusstatistika pakkus positiivseid märke, näidates ekspordi 3,6% kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, mis oli esimene positiivne muutus alates märtsist. Kuna Lõuna-Korea tehnoloogia-, masina- ja autotööstus mängivad olulist rolli üleilmses lõppnõudluses ja pakkumisahelas, võiks seda tõlgendada julgustava märgina maailmamajanduse seisukohast, kuid statistikat mõjutasid tänavu kaks täiendavat tööpäeva, mida arvestades oleks keskmine päevane eksport kahanenud 9,8% võrreldes mullusega.



    Olulisi majandusuudiseid täna ei avaldata, kuid ettepoole vaadates võiks esile tõsta euroala ja USA septembrikuu esmased PMI indeksid (kolmapäeval), Saksamaa ettevõtete septembri kindlustunde, USA esmased töötuabiraha taotlused (neljapäeval) ja USA kestvuskaupade augusti tellimused (reede). Ühtlasi võib huvi pakkuda ka Jerome Powelli esinemine kongressi ees nii homme kui ka kolmapäeval.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon