Börsipäev 25. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 2244 tehingut ning käive oli 1,164 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 801 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 332 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1709 ning 486.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    MRK1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 8,42 x 2 133)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    24. septembril 2020 sõlmisid AS Merko Ehitus MRK1T kontserni kuuluv AS Merko Ehitus Eesti ja AS Kapiteli tütarettevõte OÜ Veeilu lepingu Nordic Hotel Forumi renoveerimiseks aadressil Viru väljak 3, Tallinn. Lepingu raames uuendatakse üldalad ning kõik hotellitoad, lisaks vahetatakse välja sisustus. Lepingu maksumus on ligikaudu 8 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Tööde valmimise tähtaeg on 2021. aasta kevadel.

    Täna:
    Kl 16.00 LHV Group LHV1T allutatud võlakirjade märkimisperioodi lõpp.
  • Päevasiseselt –0,9% ja +1,3% vahel kõikunud S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,3% võiduga, leides tuge teadmisest, et esindajatekoja demokraadid on hakanud kokku panema umbes 2,4 triljoni dollari suurust stiimulpaketti, mida võiks panna läbirääkimistelauale Valge Maja ning senati vabariiklastega. Euroopas sulgus Stoxx 600 1,0% madalamal, mida osaliselt võis tingida info, et Suurbritannias ja Prantsusmaal tuvastati eelneva ööpäeva jooksul kõrgeimaid nakatunute arvud siiani pandeemia ajal (vastavalt 6634 ja 16096). Viimase taga on ka varasemast oluliselt kasvanud testimine.

    Saksamaa ettevõtete kindlustunne jätkas septembris paranemist viiendat kuud järjest, kerkides 0,9 punkti 93,4 punktile, mis jäi pisut nõrgemaks konsensuse oodatud 93,8 punktist. Peamine vedur oli jooksva olukorra hinnangu indeks, mis tõusis 1,3 punkti 89,2 punktile, samas kui järgmise poole aasta väljavaadet kajastav indeks liikus 0,5 punkti võrra ülespoole 97,7 punktile ja oli ilmselt mõjutatud viruse uuest lainest ning potentsiaalselt täiendavatest piirangutest.

    USA esmased töötu abiraha taotlused kerkisid eelmisel nädalal nelja tuhande võrra 870 tuhandele, valmistades pettumuse analüütikutele, kes lootsid näha langust 840 tuhandele. Abiraha saajate arv kokku oli 12. septembril lõppenud nädalal 12,58 miljonit (eelneval nädalal 12,747 mln), osutudes samuti kõrgemaks oodatud 12,275 miljonist. Mõlemad näitajad püsivad jätkuvalt väga kõrgena, millest johtuvalt on paljud FEDi esindajad pidanud vajalikuks täiendavat fiskaalstiimulit, sh täiendavat abiraha toetust.

    Keerulisest tööturu seistust hoolimata üllatas USA uute majade müük augustis positiivselt, kerkides annualiseeritult 4,8% 1,011 miljonile (oodati 890 tuhat), mis on kõrgeim tase alates 2006. aastast ning märkis mullu sama ajaga võrreldes 43% kasvu. Peamiselt on kinnisvaraturgu toetamas madalad laenumäärad ning pandeemiast tingitud soov omada oma maja linnakeskusest eemal. Uute majade varu alanes augustikuu müügitempo baasil 0,3 võrra 3,3 kuu peale, mis on ajalooliselt üsna madal ning mediaanhind langes 15 tuhande dollari võrra 312,8 tuhandele dollarile.



    USA Kansas City FEDi töötleva tööstuse aktiivsus alanes septembris kolme punkti võrra 11 punktile, jäädes alla konsensuse 14punktisele ootusele. Uute tellimuste indeks langes kolme punkti võrra 23 punktile ja tööhõive indeks kahanes kaks punkti seitsmele punktile, mis viitavad küll kasvule, kuid aeglasemas tempos.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel kõrgemal: Nikkei kerkis kirjutamise hetkeks 0,6%, Kospi parandas taset 0,5%, Sensex 0,9%, S&P/ASX200 1,3%, Hang Seng ja Shanghai Composite tõusid 0,1%.

    Majandusuudistest võiks täna esile tõsta vaid USA augustikuu kestvuskaupade tellimused.

    11.00 Euroala rahapakkumise ja krediidi statistika (august)
    11.00 Itaalia tarbijate ja töötleva tööstuse kindlustunde indeksid (september)
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (august)
    20.00 USA Baker Hughes aktiivsete naftapuurtornide arv (25. september)
  • Euroala majapidamistele väljastatud laenude kasv püsis augustis 3% peal, väljaspool finantssektorit tegutsevatele firmadele väljastatud laenude kasvutempo püsis 7,1% peal
  • Tere!

    Kirjutan teile esimest korda. Mulle meeldivad teie saated väga.
    Minu küsimus täna on, et mis kell saadakse aru, et "NVAX alustab Ph III katsetega" ei ole väärt seda liikumist, mis tal aftekal ja praegu veel eelturul on.

    Aitäh!
  • USA kestvuskaupade tellimused osutusid augustis oodatust paremaks, kerkides ilma kaitse- ja lennutööstuseta MoM 1,8% (prognoositi 1,0%) ning seda lisaks kõrgemaks revideeritud juuli baasil (1,9% asemel 2,5%).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon