Börsipäev 12. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 1687 tehingut ning käive oli 1,226 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 241 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 912 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 819 ning 781.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Tallinna Kaubamaja Grupp TKM1T vahearuanne

    Sel nädalal:
    15.10 Novaturas NTU1L septembrikuu müügitulemused
    16.10 Baltika BLT1T vahearuanne
  • Aktsiaturud on Ühendriikides jätkamas taastumist septembrikuu langusest, kosudes reedel S&P 500 indeksi näol 0,9%, ms andis terve nädala tootluseks kokku 3,8% (eurodes 2,9%). Stoxx 600 kerkis reedel 0,6% ning nädala lõikes 2,1%. Fiskaalstiimuli läbirääkimised jätkuvad Washingtonis üsna segaste seisukohtade valguses: kui demokraadid on lauale pannud 2,2 triljoni dollari suuruse paketi ja vabariiklased ei taha üle 1,8 triljoni minna, siis vahepeal selle erinevuse tõttu läbirääkimised peatanud Trump nentis reedel, et soovib hoopiski suuremat stiimulit kui kumbki osapool praegu pakub.

    Aasia aktsiaturud alustasid uut nädalat valdavalt plusspoolel eesotsas Hiina ja Hongkongiga, kus Shanghai Composite kauples kirjutamise hetkel 2,3% ja Hang Seng 2,0% kõrgemal. Nikkei alanes 0,3%, Kospi tõusis 0,5% ja S&P/ASX200 kosus 0,4%. Hiina aktsiaturu tõusu taga võis osaliselt olla keskpanga otsus piirata jüaani tugevust, leevendades reegleid, mis muutsid valuuta vastu panustamise kalliks ja samuti oodatakse president Xi Jinpingi selle nädala visiidilt Shenzeni võimalikku teadet majanduse täiendavast avamisest välisinvestoritele.

    Täna ühtegi olulist majandusuudist laual pole. Kui vaadata ülejäänud nädalale otsa, siis välja võiks tuua New Yorki ja Philadelphia töötleva tööstuse oktoobri aktiivsused, USA esmased töötu abiraha taotlused (neljapäeval) ja USA septembri jaemüügi (reedel). Samuti hakkab sellest nädalast USAs pihta tulemuste hooaeg, kui homme raporteerivad Citigroup, JPMorgan, Johnson & Johnson, kolmapäeval Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, Alcoa, neljapäeval Morgan Stanley, Taiwan Semi, Wallgreens Boots Alliance ja reedel BNY Mellon ja Schlumberger.
  • Metsik kogus SPY optsioone kaubeldi täna.
    Aeg ajalt hea jälgida barchardist mis opts turul toimub, eriti languste ajal, ja kuhu toetusi ehitatakse.

    Aga sellist put ja call päevakogust hästi ei mäletagi. Ning suht 1:1le. Kui tavaline on put kasuks ca 1.5...1.7x. See ei tohiks olla bullish!

    UVXY ka suht paigal täna SPY taustal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon