Börsipäev 3. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 1436 tehingut ning käive oli 412 tuhat eurot. Vilniuse börsil oli eile kauplemispüha.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Baltic Horizon Fund BHF dividendi ex-kuupäev

    Sel nädalal:
    03.11-06.11 Klaipedos Nafta KNF1L oktoobrikuu müügitulemused
    03.11-08.11 Tallink Grupp TAL1T oktoobrikuu müügitulemused
  • Ühendriikides minnakse valimistepäevale vastu koroonaviirusesse nakatunute arvu rekordilise päevase kasvuga ning hospitaliseerimiste tõusuga 44 osariigis, kuid üsna tugevaks osutunud töötleva tööstuse aktiivsus aitas hirmu majanduse pärast leevendada ning toetas S&P 500 1,2% põrget. Tehnoloogiasektoris oli ostuhuvi vaoshoitum, päädides Nasdaq indeksi 0,4% tõusuga. Euroopas taastus Stoxx 600 eelmise nädala kukkumisest 1,6% võrra.

    Eile avaldatud töötleva tööstuse oktoobrikuu aktiivsuse lõplikud näitajad viitasid sellele, et neljas kvartal on selles sektoris alanud üleilmselt kiirenenud kasvuga. JPMorgani ja Markiti koostatud üldindeks kerkis 0,6 punkti võrra 53,0 punktile, saavutades parima tulemuse alates 2018. aasta maist. Euroalal oli see 32 kuu kõrgeim tulemus eesotsas Saksamaaga, kus aktiivsus saavutas ligi kümne aasta kiireima kasvu.

    Ühendriikides kerkis sarnastel alustel koostatud ISM indeks 3,9 punkti 59,3 punktile, lüües konsensuse 56,0punktist prognoosi ja jõudes kõrgeimale tasemele alates 2018. aasta septembrist. Seejuures hüppas uute tellimuste indeks 7,7 punkti 67,9 punktile ja ka tööhõive paranes 3,6 punkti 53,2 punktile, kerkides esimest korda alates eelmise aasta suvest üle 50 punkti piiri ja viidates sellega töötlevas tööstuses tööhõive kasvule.



    Positiivsem meeleolu naasis öösel ka Aasia börsidele, kergitades Shanghai Composite indeksit 1,1%, Hang Sengi 2,2% ja Kospit 1,8%. USA aktsiaindeksite futuurid kauplesid kirjutamise hetkel 0,1-0,6% plussis.

    Peamise fookuse alla jääb täna USA presidendi valimine, kuigi sõltuvalt sellest, kui tasavägiseks esialgsed tulemused osutuvad, siis ei pruugi veel homme hommikuks lõplik tõde selguda, kuna osades osariikides võib häälte lugemine võtta mitu päeva.

    09.45 Prantsusmaa valitsuse eelarve (september)
    17.00 USA tehaste tellimused (september)
    ??.?? USA autode müük (oktoober)
  • Prantsusmaa valitsuse eelarve kumulatiivne puudujääk oli üheksa kuu seisuga 161,59 miljardit eurot, mis septembris isegi paranes 4,1 miljardi euro võrra

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon