Börsipäev 10. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 3961 tehingut ning käive oli 2,717 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,429 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,257 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2500 ning 1380.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Klaipedos Nafta KNF1L naftaterminalide esialgne müügitulu 2020. aasta oktoobris oli 2,2 miljonit eurot ja on 0,4 miljoni euro ehk 15,4% võrra madalam võrreldes 2019. aasta oktoobriga. Ettevõtte naftaterminalide esialgne müügitulu 2020. aasta esimesel kümnel kuul on 26,0 miljonit eurot ja on samal tasemel võrreldes 2019. aasta sama perioodiga.

    Täna:
    LHV Group LHV1T oktoobri tulemused

    Sel nädalal:
    10.11-15.11 Baltic Horizon Fund BHF vahearuanne, 9 kuud
    11.11 Coop Pank CPA1T oktoobri tulemused
    13.11 Ignitis grupe IGN1L vahearuanne, 9 kuud
    13.11 Tallinna Sadam TSM1T vahearuanne, 9 kuud
  • Pfizeri ja BioNTechi positiivsed vaktsiini väljatöötamise uudised andsid lisatõuke aktsiaturgudele, kus riskijulgust oli motiveerimas veel USA presidendivalimiste tulemus. Päevasiseselt koguni 3,9% plusspoolel kaubelnud S&P 500 indeks pidi viimase tunni müügisurve tõttu leppima lõpuks siiski vaid 1,2% tõusuga ning Nasdaq jäi tehnoloogiasektorist välja roteerunud raha tõttu 1,5% miinusesse. Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 4% kõrgemal.

    Finantsstabiilsuse raportis hoiatas FED, et varade hinnad võivad järsult langeda, kui tervisekriis halveneb ja see avaldab mõju majandusele. Suurem osa varadest on taastunud tänu valitsuse sekkumisele ja investorite riskiisu taastumisele, kuid see võib muutuda kiiresti, kui ilmneb tõrkeid vaktsiini väljatöötamisel või valmistab viiruse tõkestamine pettumuse. Teistest varadest jääb seis endiselt nõrgapoolseks kommertskinnisvara puhul, mis on olnud pandeemia suhtes tundlikum.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel valdavalt kõrgemale, välja arvatud Hiinas, kus Shanghai Composite näitas 0,5% miinust. Hiina inflatsioon aeglustus oktoobris 1,2pp võrra 0,5%le, jäädes alla analüütikute 0,8% ootusele ning tootjahinnaindeksi langus püsis 2,1% peal (oodati –1,9%). Tarbijahinnaindeksi disinflatsiooni mõjutas toidu hinnakasvu aeglustumine, ent ka alusinflatsioon püsis tagasihoidlikuna 0,5% peal.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Saksamaa investorite ja analüütikute novembri kindlustunde indeksid ning USA väikefirmade oktoobri kindlustunde.

    09.00 Suurbritannia tööturu statistika (september/oktoober)
    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (september)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (september)
    12.00 Saksamaa investorite ja analüütikute kindlustunde indeksid (november)
    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (oktoober)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (september)
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse toodang kasvas septembris 2,2%, ületades konsensuse 1,5% ootust, mis aeglustas aasta baasil languse 7,2% pealt 6,3% peale.

  • Suurbritannia töötu abiraha taotlused kahanesid oktoobris 29.8 tuhande võrra, septemberi 28,1 tuhande suurune kasv korrigeeriti 40 tuhande suuruseks languseks. Kolme kuu keskmine töötuse määr püsis septembris 4,8% peal.
  • Itaalia tööstustoodang näitas septembris 5,6% langust võrreldes augustiga, osutudes kehvemaks oodatud -2.0%st. Mullusega võrreldes oli kukkumine 5,1% vs prognoositud -1,3%.

  • Saksamaa investorite ja analüütikute hinnang jooksvale majanduslikule olukorrale alanes -59,5 punktilt -64,3le (oodati -63,5) ning järgmise poole aasta väljavaadet kajastav indeks langes 56,1 punktilt 39,0 punktile, jäädes alla konsensuse prognoositud 44,3 punktile.

    ZEW says:
    -According to experts, neither Brexit nor US elections are having an impact on the econ expectations for Germany.
    -There is worry the econ could head back into recession.
    -Financial experts are concerned about the econ impact of a second wave of coronavirus and what it will entail.

  • USA väikefirmade kindlustunde indeks püsis novembris 104,0 punktil, mis jäi ka üsna ootuse lähedale
  • FEDi Robert Kaplani sõnul ootab ilma fiskaalstiimulita USA majandust ees paar rasket kvartalit, kuid pikemas plaanis on ta siiski optimistlik

    Fed's Kaplan: Lack Of New Fiscal Stimulus Will Hurt The Economy And Weaken Spending
    -Next Two Quarter Are Going To Be Difficult
    Fed's Kaplan: Fiscal Stimulus Is Going To Run Out; Would Not Surprise Me To See Some Extension Sooner Than Later

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon