Börsipäev 20. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 2340 tehingut ning käive oli 2,667 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,392 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,125 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1181 ning 1063.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS LHV Group LHV1T teatas eile, et plaanib nimetada grupi Ühendkuningriiki loodava tütarettevõtte ehk uue panga juhiks Erki Kilu. Sellega seonduvalt plaanib AS-i LHV Pank nõukogu valida AS-i LHV Pank uueks juhatuse esimeheks Kadri Kiiseli. Plaanide kohaselt saavad muudatused ettevõtte juhtkonnas teoks 20. jaanuaril 2021.

    Soome Vabariigi Valitsus kinnitas eile riigipoolse garantii andmise, mahus 90 miljon eurot, 100 miljoni euro suuruse laenulimiidi ulatuses AS-i Tallink Grupp TAL1T tütarettevõttele Tallink Silja Oy. AS Tallink Grupp teavitab laenulepingu sõlmimisest ning detailsemast infost eraldi börsiteatega.

    Täna:
    HansaMatrix HMX1R vahearuanne, 9 kuud
  • Sessiooni esimese poole veetis S&P 500 indeks miinuses, ent liikus kõrgemale pärast senaator Chuck Schumeri kommentaari, mille kohaselt on senati enamuse juht Mitch McConnell valmis jätkama demokraatidega fiskaalstiimuli arutamist. Osade kongressiliikmete abide sõnul aga võis Schumer sellega lubada liiga palju, sest mõlemad parteid on tulemas kokku, et arutada rahastamise küsimust 11. detsembril osaliselt seiskuva valitsuse töö vältimiseks. S&P 500 indeks sulgus 0,4% plussis, Nasdaq tõusis 0,9%. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,8% langusega.

    Ühendriikides eelmisel nädalal esmakordselt sisse antud töötu abiraha taotluste arv valmistas analüütikutele pettumuse, kerkides 31 tuhande võrra 742 tuhandele (prognoositi 700 tuhat). Tegemist oli esimese tõusuga alates oktoobri keskpaigast. Abiraha saajate arv kokku aga alanes 7. novembril lõppenud nädalal 429 tuhande võrra 6,372 miljonile (oodati 6,40 mln) ning kui arvestada juurde veel muud pandeemia programmid, siis alanes abiraha saajate arv 31. oktoobri lõppenud nädalal 841,2 tuhande võrra 20,319 miljonile. Nagu kuupäevadest järeldub, kajastavavad läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused kõige värskemat seisu ja raske on veel öelda, kas see räägib muutusest senises trendis, mis sellisel juhul mõjutaks ilma valitsuse täiendava toetuseta aasta lõpus potentsiaalselt ka tarbimist.

    USA olemasolevate majade müük kasvas oktoobris annualiseeritult 4,3% 6,85 miljonile, ületades konsensuse 6,47 miljoni suurust ootust ja saavutades kõrgeima taseme alates 2006. aasta veebruarist. Ühepereelamute annualiseeritud kuine kasv oli 4,1% ja mitmepereelamute oma 5,8%, mis vähendas majade pakkumise antud müügitempo põhjal 2,5 kuu peale. Tegemist on rekordmadala varude tasemega, millest johtuvalt kerkis mediaanhind 311,4 tuhandelt dollarilt 313 tuhandele dollarile.

    Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsus alanes novembris kuue punkti võrra 26,3 punktile, ent see oli parem prognoositud 22,5 punktist. Uute tellimuste indeks langes 4,7 punkti 37,9 punktile, kuid positiivsema poole pealt kerkis tööhõivet kajastav indeks 14,5 punkti 27,2 punktile, mis oli kõrgeim alates 2019. aasta juulist. Kansas City töötleva tööstuse aktiivsusindeks langes novembris kahe punkti võrra 11 punktile ning vastas sellega konsensuse ootusele.

    Aasia aktsiaturud kauplesid öösel võrdlemisi marginaalsete muutustega, kerkides Hiinas 0,3% ja Hongkongis 0,4% ning alanedes Jaapanis 0,5% ja Austraalias 0,1% võrra.

    Nädal lõppeb majandusuudiste osas üsna vaikselt, kui laual on vaid Suurbritannia oktoobri jaemüük, Itaalia tehaste septembri müük ja tellimused ning euroala tarbijate novembri kindlustunde indeks.

    09.00 Suurbritannia jaemüük (oktoober)
    11.00 Itaalia tehaste tellimused ja müük (september)
    17.00 Euroala tarbijate kindlustunne (november)
  • Suurbritannia jaemüük kasvas oktoobris autosid ja kütust arvestamata 1,3% võrreldes septembriga, ületades konsensuse 0,0% ootust. Mullusega võrreldes tõstis see kasvutempo 6,4% pealt 7,8%le (oodati 5,9%).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon