Börsipäev 9. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sessioon Ühendriikides kujunes eile võrdlemisi vaikseks, kuid sellest piisas, et S&P 500 indeks saaks kerge 0,3% tõusuga registreerida uue rekordi 3702 punktil. Senati enamuse juht Mitch McConnell nentis teisipäeval, et võib fiskaalstiimuli läbirääkimistes taganeda oma peamisest prioriteedist (ettevõtete kaitse pandeemiaga seotud kohtuhagide eest), kui demokraadid loobuvad samuti oma peamisest nõudest (osariikide ja kohalike omavalitsuste rahastamine), mis annaks võimaluse saavutada pikalt veninud läbirääkimistes kokkulepet. Euroopas lõpetas Stoxx 600 marginaalse muutusega.

    Saksamaa investorid ja analüütikud muutusid detsembrikuu küsitluses tänu vaktsiini saabumisele tuleviku osas märksa optimistlikumaks. Seda peegeldas vastava indeksi tõus 39,0 punktilt 55,0 punktile, ületades konsensuse 46,0punktist prognoosi. Jooksva olukorra indeks aga jätkas langust –64,3 punktilt –66,5 punktile (oodati –66,0 punkti) tingituna koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud piirangutest, mis aeglustavad majanduse aktiivsust.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel kõrgemale, kaubeldes Jaapanis 1,2%, Hongkongis 1,0%, Lõuna-Koreas 1,7% ja Austraalias 0,6% plussis. Ainsana liikus allapoole Hiina börs, kus Shanghai Composite kauples kirjutamise hetkel 0,4% miinuspoolel. Hiina tootjahinnaindeksi langus aeglustus novembris 2,1% pealt 1,5%le (oodati –1,8%) ning tarbijahinnaindeksi aastane muutus pöördus 0,5% kasvust 0,5% languseks, mis osutus nõrgemaks oodatud 0,0%st. Toitu ja energiat arvestamata püsis alusinflatsioon stabiilsena 0,5% peal.

    Majandusuudiseid jätkub ka tänasesse päeva võrdlemisi vähe, kui esile võiks tõsta vaid Saksamaa oktoobri ekspordi ja impordi statistika, Hispaania oktoobri tööstustoodangu ja Kanada keskpanga intressimäära otsuse.

    09.00 Saksamaa kaubandusstatistika (oktoober)
    10.00 Hispaania tööstustoodang (oktoober)
    17.00 Kanada keskpanga intressimäära otsus
    17.00 USA Jolts tööturu küsitlus (oktoober)
  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 2930 tehingut ning käive oli 1,706 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 760 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 927 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1720 ning 1144.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Saunam Group AS aktsiate märkimisperioodi lõpp

    Sel nädalal:
    09.12-11.12 IMEPILT AS aktsiate märkimisperiood
  • Saksamaa oktoobri kaubavahetuse kasv osutus oodatust nõrgemaks

  • Hispaania tööstustoodang suurenes oktoobris 0,6% võrreldes septembriga, ületades konsensuse 0,0% ootust. Mullusega võrreldes aeglustus langus 3,1% pealt 1,6% peale.

  • Uusi laenusid väljastati Hiinas eelmisel kuul 1,43 triljonit jüaani, mis oli üsna ootuste lähedal (oktoobris 0,69 triljonit)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon