Börsipäev 14. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ummikusse jooksnud Brexit ja samuti puuduv progress USA fiskaalstiimuli läbirääkimistes lõid reedesel sessioonil negatiivsema meeleolu, mis tiris päevasiseselt S&P 500 indeksi 0,9% madalamale, kuid ostjad on valmis võimalusi haarama juba väiksematestki langustest, vähendades indeksi kaotuse lõpuks –0,1%ni. Nädala lõikes jäi S&P 500 indeksi tulemuseks ligi protsendine langus. Euroopas sulgus Stoxx 600 reedel 0,8% punases, millega suurenes nädala kaotus samuti ühe protsendini.

    Vaatamata pandeemia levikule, selle tõkestamiseks kasutusele võetud uutele piirangutele ja tööturu olukorra halvenemisele tundsid Ühendriikide tarbijad ennast detsembri küsitluse kohaselt üllatuslikult kindlamalt. Michigani ülikooli küsitluses kerkis tarbijate kindlustunne 4,5 punkti võrra 81,4 punktile (oodati 76,0), taastudes novembri langusest. Jooksva olukorra indeks paranes 4,8 punkti 91,8 punktile ja järgmise kuue kuu ootuste indeks tõusis 4,2 punkti 74,7 punktile. Küsitluse läbiviija sõnul on viimase kahe kuu tulemusi mõjutanud presidendivalimised, mis tõukasid ülespoole demokraate pooldavate majapidamiste kindlustunde ja kukutasid vabariiklaste oma.

    Aasia aktsiaturud tervitasid uut nädalat valdavalt positiivsete liikumistega, mida võisid motiveerida nii Pfizeri/Biontechi koroonavaktsiini heakskiit ja väljajagamisega alustamine Ühendriikides ja samuti võimalik edasiminek USA fiskaalstiimulini jõudmisel. Nikkei kerkis 0,5%, Shanghai Composite kosus 0,2% ja S&P/ASX200 tõusis 0,3%, kuid negatiivsemaks jäi meeleolu Hongkongis, kus Hang Seng nõrgenes 0,6%.

    Olulisematest majandusuudistest võiks täna välja tuua vaid euroala oktoobri tööstustoodangu. Ühendriikides koguneb valijameeste kogu, et valida hääletamistulemuste põhjal riigi järgmine president. Kui vaadata ettepoole, siis võiks selle nädala kalendrist välja tuua veel homme selguvad Hiina novembri tööstustoodangu ja jaemüügi muutuse, kolmapäeval euroala ning USA erasektori detsembri esmased aktiivsusindeksid, USA novembri jaemüügi ja FOMC istungi ning neljapäeval Ühendriikide läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused.

    12.00 Euroala tööstustoodang (oktoober)
  • Balti põhinimekirjas tehti reedel 2094 tehingut ning käive oli 1,991 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 598 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1,375 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1170 ning 878.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    SAB1L tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,493 x 800 000)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Baltika Grupp BLT1T jätkab uuenenud strateegial põhineva ärimudeli elluviimist, keskendudes edaspidi vaid naisterõivaste brändi Ivo Nikkolo arendamisele ja turustamisele. Ühele brändile keskendumine võimaldab vähendada kulubaasi ja võimaldada lihtsamini siseneda võtmeturgudele müügivõimaluste laiendamiseks. Ettevõtte eesmärk on arendada Ivo Nikkolost rahvusvaheline bränd, alustades Baltikumist ja liikudes edasi teistesse Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse. Osaliselt alates 2021. aasta kevadsuvest ja täismahus sügistalvest saab Ivo Nikkolo kollektsioon olema kaasaegne ning eesmärk on pakkuda klientidele kvaliteetseid tooteid mõistlikul hinnatasemel. Samuti pakkuda ühtlaselt tugevat kliendikogemust nii kauplustes kui ka veebipoodides ja -platvormidel.

    Sel nädalal:
    15.12 LHV Group LHV1T novembrikuu tulemused
    15.12 Novaturas NTU1L novembrikuu tulemused
  • Euroala tööstustoodang osutus oktoobris arvatust veidi suuremaks, millega aeglustus aasta baasil langus 3,8% peale.

    Eurozone Industrial Production SA (M/M) Oct: 2.1% (est 2.0%; prevR 0.1%; prev -0.4%)
    Eurozone Industrial Production WDA (Y/Y) Oct: -3.8% (est -4.2%; prevR -6.3%; prev -6.8%)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon