Börsipäev 15. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Koroonaviiruse leviku tõkestamise piirangud on muutumas rangemaks nii Euroopas kui ka Ühendriikides, tõmmates vaatamata vaktsiini saabumisele investorite järgmise aasta majanduskasvu ootusi allapoole. 0,9% tõusuga sessiooni alustanud S&P 500 indeks pidi lõpuks leppima 0,4% kaotusega, Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 0,4% plusspoolel.

    USA valijameeste kogu kinnitas riigi järgmiseks presidendiks Joe Bideni, saates tulemused edasi kongressile, kes need eeldatavalt jaanuari alguses samuti kinnitab. Biden lubas oma kõnes olla kõigi ameeriklaste president ja teha ühtmoodi kõvasti tööd ka nende heaks, kes tema poolt ei hääletanud.

    Grupp vabariiklastest ja demokraatidest senaatoreid avaldasid 908 miljardi dollari suuruse majandusliku abipaketi eelnõu. See koosneb kahest osast, millest üks hõlmab kahe partei läbirääkimistes suurimat hõõrumist tekitanud ettevõtete kaitsmist koroonaviirusega seotud hagide eest ja osariikide ning omavalitsuste rahastamist. Eelnõu teises osas on siiani üksmeele leidnud ettepanekud. Esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi ja rahandusminister Steven Mnuchin peaksid täna jätkama kõnelusi.

    Aasia aktsiaturud suundusid Wall Streeti järel öösel madalamale, alanedes Jaapanis 0,4%, Hongkongis 0,9%, Lõuna-Koreas 0,8% ja Hiinas 0,5%. Hiina jaemüügi kasv kiirenes novembris 5%ni oktoobris saavutatud 4,3% järel ning tööstustoodang suurenes aastatagusega võrreldes 7% (6,9% oktoobris), mis mõlemad ühtisid konsensuse prognoosiga.

    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Suurbritannia oktoobri ja novembri tööturu statistika ning Ühendriikides New Yorgi töötleva tööstuse küsitluse detsembri tulemuse.

    09.00 Suurbritannia tööturu statistika (oktoober/november)
    15.30 New Yorgi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)
    16.15 USA tööstustoodang (november)
  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 2532 tehingut ning käive oli 1,639 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 699 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 926 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1425 ning 1031.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    IGN1L tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 20,125 x 850)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS LHV Group LHV1T teenis novembris konsolideeritud puhaskasumit 4,3 miljonit eurot. Pank teenis 4,4 miljonit eurot puhaskasumit, sealjuures 0,6 miljonit eurot puhaskasumit Ühendkuningriigi filiaaliga seotud klientide teenindamisest. Varahaldus teenis 0,3 miljonit eurot puhaskasumit. November oli kõigi LHV ärisuundade lõikes tugev kuu. Lisaks ärimahtude kasvule ja klientide aktiivsele tegutsemisele mõjutas novembri tulusid ka varem soetatud laenuportfelli ostuallahindluse osaliselt tuludes kajastamine. Tulemusena oli grupi kulu/tulu suhe 38,9%.

    Täna:
    Novaturas NTU1L novembrikuu tulemused
  • 1. AIV vahetatakse Tesla vastu välja.
    2. AIV tegi spinoffi, mis jõustus tänasest.
    3. Lõvisüdamed ostavad AIV-d, kuna arvatavasti nad usuvad, et AIV on nii palju all indeksist eemaldamise pärast.

    Efektiivne turg, peaks ütlema.
  • Suurbritannia töötu abiraha taotlused kasvasid novembris 64,3 tuhande võrra pärast 64 tuhande suurust langust oktoobris. Kolme kuu keskmine töötuse määr kerkis oktoobris 0,1pp võrra 4,9%le (oodati 5,1%).
  • "ymeramees"
    1. AIV vahetatakse Tesla vastu välja.
    2. AIV tegi spinoffi, mis jõustus tänasest.
    3. Lõvisüdamed ostavad AIV-d, kuna arvatavasti nad usuvad, et AIV on nii palju all indeksist eemaldamise pärast.

    Efektiivne turg, peaks ütlema.


    Tõehetke lüliti

  • New Yorki töötleva tööstuse aktiivsus oli mõnevõrra tagasihoidlikum oodatust

    US Empire Manufacturing Dec: 4.9 (est 6.2; prev 6.3)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon