Mainor Ülemiste (aktsiad) börsile - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Mainor Ülemiste (aktsiad) börsile

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse



  • Mainor Ülemiste on 1899. aastal asutatud masinaehitustehase Dvigatel õigusjärglane. Ettevõtte eesmärgiks on arendada endise Dvigateli tehase 36 hektari suurusele territooriumile kaasaegne linnaosa Ülemiste City, kus leiavad endale kodu uuendusmeelsed ja teadmisi hindavad ettevõtted. AS Mainor Ülemiste on ettevõte, mis loob uut tüüpi ärikeskkondi Smart City kontseptsiooni järgi. Tänaseks on Baltimaade suurimas ärilinnakus leidnud koha 500+ ettevõtet ja 12 000 töötajat. Välja on arendatud 150 000 m2 kaasaegset büroopinda. Piirkonnas tegutsevate ettevõtete, töötajate ja välja arendatud büroopinna maht kasvab kiiresti.

    Alates 01.02.2018 on Tallinna First North võlakirjanimekirjas juba noteeritud Mainor Ulemiste 5.5% 5Y bond, emissiooni mahuga 10 000 000 EUR, ja seoses sellega on ettevõte regulaarselt avaldanud nii börsiteateid kui ka majandusaruandeid.

    Tänase päeva seisuga ettevõtte aktsiaid noteeritud ei ole. Ettevõte ei välista aktsiate noteerimist praegu või tulevikus: ÄP: Mainor Ülemiste on börsile minekuks valmis
    Vaadates Ülemiste City rahakaasamisvoore, ollakse arenguetapis, kust peagi võib jõuda ka börsile, rääkis Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak Pärnu finantskonverentsil.

    Nõlvak ütles, et ettevõtete rahastamistsükkel algab omavahenditest, millele võib järgneda tänapäeval omavahendite kaasamine ühisrahastuse või äriinglite kaudu. „Siis tulevad juba pangalaenud ning võimalikud kapitalikaasamised investorite näol,“ kirjeldas ta ettevõtte rahastamistsüklit. „Seejärel on võimalik mõelda võlakirjaemissioonile ning sealt edasi First Northile ja põhimõtteliselt võibki börsile välja jõuda,“ sõnas Mainor Ülemiste juhatuse esimees.


    Äsja teatas ettevõte uue massiivse pangalaenu võtmisest: Mainor Ülemiste AS tütarettevõte sõlmis üle 64 miljoni eurose laenulepingu
    Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste tütarettevõte Öpiku Majad OÜ sõlmis SEB Pangaga ja Luminor Pangaga 64,1 miljoni euro suuruse sündikaatlaenulepingu.

    Uus laen sätestab 2018. aastal SEB Pangalt Öpiku kvartali arendamiseks võetud 39,8 miljoni euro suuruse laenu refinantseerimise ja lisab Alma Tominga büroohoone ehitamiseks täiendavad 24,3 miljonit eurot. Sepise 7 aardessil asuva hoone ehitamist alustati detsembri alguses ning valmimise tähtajaks on 2022 aasta november.

    Mainor Ülemiste põhitegevus on Baltimaade suurima ärilinnaku Ülemiste City arendamine. Linnaku 36 hektaril on välja ehitatud 150 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda. See on koduks ligi 500 ettevõttele ning töö-, õpi- ja elukeskkonnaks üle 12 000 inimesele.

    Ülemiste Cityt arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.


    2020 aasta kolmanda kvartali aruandest (PDF) selgub, et ettevõttel on ca 44.64% suurune lanukohustus bilansi kogumahu suhtes:



    Kui uue laenuga suureneb laenukohustus 24.3m EUR võrra, siis oleks laenukohustuste maht bilansi kogumahu suhtes juba üle 50%. Ehk ... ettevõte võib tulevikus bilansi tugevdamise eesmärgil tõesti vajada omakapitali mahu kasvatamist. Ja selleks sobikski aktsiate emiteerimine avalikkusele.
    Kas ja millal see juhtuda võiks, see selgub tulevikus.
  • PR: Intressimakse hilinemine
    Mainor Ülemiste AS vabandab, et tehnilistel põhjustel on viibinud Mainor Ülemiste 4.75% võlakirjade (lunastustähtaeg 10.06.2026; ISIN kood EE3300002138) intresside tähtaegne väljamaksmine.

    Intressimaksed jõuavad investoriteni hiljemalt 15.12.2022. Viivitatud kolme päeva eest makstakse võlakirjaomanikele võlakirjade tingimustes ettenähtud viivist 0,05% päevas.

    Toimunut ei saa käsitleda võlakirjade tingimuste rikkumisena vastavalt tingimuste punktile 10.1.1. ja kinnitame, et Mainor Ülemiste AS on likviidne ning võimelime täiel määral täitma kõiki oma rahalisi kohustusi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon