Börsipäev 31. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Liikumised aasta lõpus on kujunemas üsna uniseks ja sestap ei teinud ka peamised aktsiaindeksid eile Ühendriikides kuigi suuri samme: S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,1% kõrgemal ja Nasdaq parandas taset 0,2% võrra. Väiksemate ettevõtete seas võis täheldada suuremat ostuhuvi pärast kolme päeva väldanud langust, kergitades Russell 2000 indeksit 1,1%. Üheks toetavaks teguriks võib lugeda nõrgenevat dollarit, mis vajus eile peamiste valuutade suhtes madalaimale tasemele alates 2018. aprillist ja tähendas EUR/USDi puhul 1,2300 dollari taseme saavutamist (aasta alguses 1,1200 USD).

    Aasias olid täna juba osad aktsiaturud suletud, kuid üldiselt jäid jõujooni näitama ostjad: Hang Seng kerkis 0,3%, Shanghai Composite 1,0% ja Sensex 0,2%. Hiina erasektori aktiivsusnäitajad tulid detsembris allapoole, kuid ei viita veel sellele, et riigi majandus oleks oluliselt oma hoogu kaotamas. Töötleva tööstuse PMI langes 0,2 punkti 51,9 punktile (oodati 52,0) ning teenindus- ja ehitussektori PMI nõrgenes 0,7 punkti 55,7 punktile, osutudes samuti pisut tagasihoidlikumaks analüütikute prognoositud 56,3 punktist.

    Aastale jäävad täna punkti panema USA läinud nädala töötu abiraha taotlused, kuid pühasid arvestades võib statistika olla sellest mõjutatud.

    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 3107 tehingut ning käive oli 1,752 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,019 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 705 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1985 ning 1011.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    29. detsembri juhatuse otsusega andis Finantsinspektsioon AS-le LHV Kindlustus kindlustusandja tegevusloa kahjukindlustuse tegevustega tegelemiseks. "LHV Groupi LHV1T soov Eestis on kasvada. LHV Kindlustuse tegevusloa saamise ja ettevõtte kapitaliseerimisega on täidetud eeltingimused, et saaksime loodud ärisuunaga alustada ning senist edu ka kindlustusvaldkonnas korrata," ütles LHV Groupi juhataja ja LHV Kindlustuse nõukogu esimees Madis Toomsalu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon