Börsipäev 5. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi teemadest võib esile tõsta nii koroonaviiruse kui ka USA senati viimaste kohtade valimised, võis eilne vähikäik olla Ühendriikide aktsiaturgudel tingitud vabalt ka tõsiasjast, et pärast novembri ja detsembri ühesuunalist liikumist vajati hingetõmmet. S&P 500 ja Nasdaq sulgusid mõlemad 1,5% madalamal, olles päevasiseselt kaubelnud ka üle 2,5% punases. Euroopas õnnestus Stoxx 600 indeksil sulguda 0,7% plusspoolel.

    Euroala töötleva tööstuse detsembrikuu lõplik näit korrigeeriti 0,3 punkti allapoole 55,2 punktile, kuid sellele vaatamata tähendas see novembriga võrreldes aktiivsuse tõusu kõrgeimale tasemele alates 2018. aasta maist. Ühendriikides revideeriti töötleva tööstuse aktiivsusindeksi detsembri lõplik näit 56,5 punkti pealt 57,1 punktile, märkides paranemist novembris saavutatud 56,7 punktilt ning saavutades kõrgeima taseme rohkem kui kuue aasta jooksul. USA tööstusettevõtete tellimusteraamatud jätkasid kasvu, kuid viiruse hoogsama leviku ja piirangute tõttu veidi aeglasemas tempos ja samuti täheldati probleeme tarneahelates, kuid tänu vaktsiinile ollakse järgneva aasta väljavaate suhtes väga optimistlikud.



    Aasia aktsiaturgudel selget kauplemissuunda ei valitsenud: Nikkei alanes kirjutamise hetkeks 0,5%, Hang Seng kauples ilma muutuseta ja Shanghai Composite ning Kospi kerkisid vastavalt 0,2% ja 1,1%.

    Täna selguvad Hispaania ja Saksamaa töötute arvu detsembri muutused, Prantsusmaal avaldatakse detsembri esmane inflatsiooninäit ja Ühendriikides töötleva tööstuse detsembri aktiivsusindeks (ISM). Samuti hoitakse silm peal USA senati viimase kahe koha valimistel, mis demokraatidele minnes tähendaks Joe Bidenile valimislubaduste elluviimisel tugevamat seadusandlikku toetust.

    09.00 Saksamaa jaemüük (november)
    10.00 Hispaania töötute arvu muutus (detsember)
    10.55 Saksamaa töötuse määr (detsember)
    11.00 Euroala rahapakkumise muutus (november)
    17.00 USA töötleva tööstuse ISM indeks (detsember)
    ??.?? USA autmüük (detsember)
  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 4731 tehingut ning käive oli 3,369 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,612 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,711 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2955 ning 1611.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    AS LHV Varahalduse poolt aktiivselt juhitavate II kogumissamba pensionifondide tootlus 2020. aastal ületas võrdlusindeksi kasvu ja seega teenis LHV Group LHV1T finantsplaanis prognoositust suurema aastatulu. Kuna 2020. aasta oli LHV pensionifondidele edukas, teenisid kõik seitse LHV II samba fondi klientidele kokku 65 miljonit eurot kõikide tasude järgset tootlust. 2019. aastal jõustunud seadusemuudatusega alandas riik arvestatavalt pensionifondide igakuiseid valitsemistasusid ning ühtlasi kehtestas võimaluse teenida edukustasu, juhul kui aktiivselt juhitud pensionifondide tootlus ületab aasta kokkuvõttes võrdlusindeksit, milleks on esimese samba indekseerimist mõjutav sotsiaalmaksu laekumise kasv.

    Sel nädalal:
    04.01-08.01 Tallinna Sadam TSM1T 2020 IV kv ja 12-kuu tegevusmahud
    05.01 Apranga APG1L detsembrikuu müügitulemused
    06.01 Nordecon NCN1T dividendi ex-kuupäev
  • Saksamaa jaemüük kasvas detsembris 1,9% võrreldes novembriga, ületades konsensuse -2,0% ootust. Mullusega võrreldes kasvas hooajaliselt korrigeerimata müük 5,6% vs. oodatud 4,0%.
  • Harilikult Hispaanias töötute arv detsembris väheneb, kuid tänavu suurenes 36,8 tuhande võrra (novembris 25,3 tuhat).
  • Saksamaa töötute arv alanes detsembris 37 tuhande võrra (oodati 10 tuhat kasvu) ning töötuse määr püsis 6,1% peal (oodati 6,2%).
  • Ymera, sul tasuline kanal, miks see 2 päeva lendab , eile +30% ja täna +80%, meeletu käibega.
    Synthetic Biologics, Inc. (SYN)
    Oman juppi, aga uudiseid ei paista ja kust üldse nii väikse asja kohta infi saaks, iga selline lend müüakse maha tavaliselt.
  • "Visahing"
    Ymera, sul tasuline kanal, miks see 2 päeva lendab , eile +30% ja täna +80%, meeletu käibega.
    Synthetic Biologics, Inc. (SYN)
    Oman juppi, aga uudiseid ei paista ja kust üldse nii väikse asja kohta infi saaks, iga selline lend müüakse maha tavaliselt.


    P&D. Turul jõudu üles minna pole, uudiseid ei ole, siis tegeletakse lollustega. Ilmselt on mingi uus XYZ, sest see läks +500% vms.
  • Aga kuidas seda tehakse, et float 19M , siis hetkeks 179M kaubeldud ja +170%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon