Parcelsea - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Parcelsea

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse




  • Parcelsea OÜ
    Registrikood: 16054185
    Asutatud: 16.09.2020

    www.parcelsea.com

  • kindsigo
    Tasuline, aga pealkiri ütleb juba piisavalt palju.

    https://www.aripaev.ee/uudised/2021/01/11/cleveroni-endised-tippjuhid-asutasid-konkureeriva-ettevotte

    Tänavu hakatakse pakiautomaatide teenust pakkuma lisaks Eestile ka Skandinaavias.

    https://www.parcelsea.com/et

    Töötab juba järgnevate teenusepakkujatega: Omniva, DPD, COOP, Selver, Prisma, DHL, UPS & teistega.

    Võeti Cleveroni know-how ja tehti sellega uus firma? Natuke nagu kriminaalne ei ole vä?


    kindsigo, ettevõtte algus on mõtteid tekitav, aga näen, et Cleveroni teemast kasvab see kiire arenguga ettevõte kindlasti eraldi jälgimist väärivaks.
  • Jaa, absoluutselt. E-kaubandus on kasvusektor ja kõiksugu pakiautomaadid ning -robotid on aktuaalne teema juba mõnda aega. Lihtsalt torkas silma selline piltlikult öeldes noa selga löömine. Kas Cleveroni arengukiiruses ja -suunas pettuti või mis sellise "abielulahutuse" põhjustas, oleks huvitav teada. Kas tõesti ühe katuse all ei saanud seda äri ajada.
  • Ma juba kujutan ette, kuidas ratastel veerev pakirobot toob Selverist kotitäie toitu, suhtleb üle Bluetoothi selle koduvärava juures oleva pakiautomaadiga, too avab ukse ja võtab saadetise vastu ning valvab seda kuni pererahvas koju jõuab. Ver 2.0 sisaldab ka jahutuselementi, et piim hapuks ei läheks :)

    Mina oleks kindlasti käpp, jääks ära see tüütu toidupoes käimine. Ja see ajakulu seal lettide vahel jõlkumisega.

    Aga keegi pani juba miinuse, ju siis talle ei meeldi see idee.
  • "kindsigo"
    Ma juba kujutan ette, kuidas ratastel veerev pakirobot toob Selverist kotitäie toitu, suhtleb üle Bluetoothi selle koduvärava juures oleva pakiautomaadiga, too avab ukse ja võtab saadetise vastu ning valvab seda kuni pererahvas koju jõuab. Ver 2.0 sisaldab ka jahutuselementi, et piim hapuks ei läheks :)

    Mina oleks kindlasti käpp, jääks ära see tüütu toidupoes käimine.


    Ver 3 sisaldab ka soojenduselementi, et piim ja õlu ära ei külmuks.
  • "kindsigo"
    Jaa, absoluutselt. E-kaubandus on kasvusektor ja kõiksugu pakiautomaadid ning -robotid on aktuaalne teema juba mõnda aega. Lihtsalt torkas silma selline piltlikult öeldes noa selga löömine. Kas Cleveroni arengus kiiruses ja suunas pettuti või mis sellise "abielulahutuse" põhjustas, oleks huvitav teada. Kas tõesti ühe katuse all ei saanud seda äri ajada.


    Ei noh, palun saa aru. LHV foorumis osad rikkad on hääletanud oma rahaga, et Cleveron on väärt €200M-€300M. Üks staarstartupinvestor on ajakirjanduse veergudel lausa väljendanud mõtet aastat-paar tagasi, et Cleveron on väärt miljardi. Kuna kõik "E-kaubandus" on praeguses kriisis MITU X'inud, siis on mõistlik eeldada, et ta praeguseks hindab Cleveroni juba mitme €B vääriliseks. Paugutan praegu mälu järgi, vabandan, kui kellegile liiga teen. Sellise firma väärtuse juures ei saa töötajatele jagatavad optsioonid moodustada enam suurt osa ettevõtte omakapitalist, seega ilmselt ettevõttega seotud erksamad pead otsustasid, et võtavad kuulda Julius Caesari ja Tiit Vähi aegumatut nõu - parem olla esimene külas, kui teine Roomas. Ehk Cleveron on omaenda edu ohver.

    Kütt & Kuld pole sita pealt riisutud, kui tegu oleks millegi kriminaalsega, küll juriidilist trummi taotaks. Seega pole, seega elu. Move along.
  • adminile - vabandan, olen teinud kaks trükiviga teemat alustades.
    Teema pealkirjas - õige on Parcelsea
    ja domeenis - õige on www.parcelsea.com

    Palun parandada.
  • "Heki Fond"

    Kütt & Kuld pole sita pealt riisutud, kui tegu oleks millegi kriminaalsega, küll juriidilist trummi taotaks. Seega pole, seega elu. Move along.


    Suuremad firmad (ka Eestis) panevad töölepingusse klausli, et peale lahkumist ei tohi x aastat samas sektoris konkureerima hakata. Ju siis Cleveronil jäi see kahe silma vahele ja ongi jokk.
  • Igasuguseid punkte võib lepingusse panna, aga nende jõustamiseks on sisuliselt ainult üks viis - töötajale tuleb selle konkurentsikeelu eest maksta. Kui seda ei ole tehtud, siis kõige pehmemalt öeldes on selliste keeldude rakendamine pisut problemaatiline.
  • Olen isegi elu jooksul sellistele lepingupunktidele alla kirjutanud ja tõepoolest, seal sees oli ka kompensatsioonimehhanism paika pandud.
  • Tunnetus on, et igasugune pakiautomaatide kajastus aitab ka Cleveronile hoogu juurde anda, niiet pikas vaates tundub et nad tegelt võidavad sellest. Isegi kui tulevad uued lahendused nagu antud juhul turule ja toimivad siis kindlasti hakatakse samuti pakkuma. Ehk siis kokkuvõttes on meile kõigile konkurents hea ja viib edasi.
    Hetkel on turg samuti korralikus kasvus ja sellist lahendust vaja. Seega ainult tervitan uusi ja olemasolevaid lahendusi mis aitab meil elu lihtsamaks muuta.

  • "Heki Fond"

    ...Ei noh, palun saa aru. LHV foorumis osad rikkad on hääletanud oma rahaga, et Cleveron on väärt €200M-€300M. Üks staarstartupinvestor on ajakirjanduse veergudel lausa väljendanud mõtet aastat-paar tagasi, et Cleveron on väärt miljardi. Kuna kõik "E-kaubandus" on praeguses kriisis MITU X'inud, siis on mõistlik eeldada, et ta praeguseks hindab Cleveroni juba mitme €B vääriliseks. Paugutan praegu mälu järgi, vabandan, kui kellegile liiga teen.


    Kui viimati siin keskkonnas kirjutasin, Amplerist €1-€1,6 vahel nii 2,5-3 aastat tagasi, oli siin vägagi üksmeelne tagasiside, et nii Ampler, mina kui kõik startupid on pettused/petturid. Paremal juhul ereda leegiga üheööliblikad. Aega on veidi mööda läinud, reaalsus on osutunud veidi teistsuguseks. Isegi mõned siit on hakanud vaikselt aru saama! Kuigi kevadine Bolti kaasus näitas, et siiski ainult mõned. Minu portfell samuti suurusjärgus 5x üleval selle ajaga, Cleveron @ €600. Ei ole põhjust kurta! Loodetavasti on teil ka hästi läinud

    Olge mõnusad
  • See Parcelsea nutipostkast on päris huvitav toode, eriti eramajadele. Saan aru kodulehelt, et maksta tuleb ainult 9.99 kuus ja postkasti eest maksma ei pea? Kodulehel on kirjas, et mahutab korraga mitu pakki:(L, M, XS) Parakui ei loe kusagilt välja nende tähtede mööte.
  • Mu meelest selline suurem Cleveroni kiosk oleks palju funktsionaalsem kui igale eramajale oma pisike. Kortermajadele sellest Parrcelsea pisikesest vist niikuinii vähe. Elamurajoonides ka, mitme maja peale sissesõidu juurde üks selline püsti ja sellele anda/ehitada kümneid funktsioone. Tuleb elanik, vilgutab telefonist QR-koodi ja kiosk näitab, kas on midagi saada sealt või veel parem, keegi sisestab sulle sinna mingi saadetise ja telefon teeb piiksu, et võid minna üles korjata oma lehe, kirja, paki, piima jne jne.
  • "mikker"
    Mu meelest selline suurem Cleveroni kiosk oleks palju funktsionaalsem kui igale eramajale oma pisike. Kortermajadele sellest Parrcelsea pisikesest vist niikuinii vähe. Elamurajoonides ka, mitme maja peale sissesõidu juurde üks selline püsti ja sellele anda/ehitada kümneid funktsioone. Tuleb elanik, vilgutab telefonist QR-koodi ja kiosk näitab, kas on midagi saada sealt või veel parem, keegi sisestab sulle sinna mingi saadetise ja telefon teeb piiksu, et võid minna üles korjata oma lehe, kirja, paki, piima jne jne.

    tead ka palju see Cleveroni kiosk maksab? Isegi 10 peale on sellise ostmine mõttetu, 100 korteriga maja võks ehk kaaluda. Uurisin mingi aeg ühe teenuse pakkumiseks neilt, a la klient saab toote teenuse jaoks automaati jätta ja teine päev uuest sealt valmis toote kätte, no ei tasu mingi valemiga ära.
  • "pahurik"

    tead ka palju see Cleveroni kiosk maksab? Isegi 10 peale on sellise ostmine mõttetu, 100 korteriga maja viks ehk kaaluda.


    Ei tea, aga kuutasuga nt. Ma mõtlen, et 1 maja-1 kast annab vähem funktsionaalsust välja mõelda kui suuremale. Maapiirkondades küla peale üks nt jne. Nupukad inimesed mõtlevad uue toote kasvõi. Minu arvamus lihtsalt, et see Parcelsea on praegusel kujul natuke poolik ja mõttetu (kuulasin mõni aeg tagasi Restart saatest nende ideed).
    Edit
    Cleveron 501 M1 127 600 € + KM
    Cleveron 501 L1 179 600 € + KM
  • Parcelsea toode on täiesti erinev seni turul tegutsevatest. Juba loogika, et ka naaber võib sulle jätta paki ilma, et peaks mingit äppi installima ja integratsioonidega mõllama on lihtsam ja ma olen kindel, et üsna pea näeme ka uusi teenuseid tänu sellele tekkimas. Kindlasti ei jääda ka niisama ootama ja arendatakse toodet edasi, niiet eks aeg näitab.

    Arvestades, et online ostude osakaal on tugevas tõusus ja surve kullerteenuste hinna alla toomisele.. siis näen, et on piisavalt soovijaid kes oma elu mugavamaks tahavad saada.
  • Väga lühikese ajaga suured tegijad kaasa läinud.. DPD https://parcelsea.com/et/blogi/parcelsea-alustab-koostood-dpd-ga ja Selver https://parcelsea.com/et/blogi/parcelsea-alustas-e-selveriga-koostood.
  • PR: Omniva ostis Parcelsea nutipostkastide võrgustiku
    Omniva ostis Parcelsea nutipostkastide võrgustiku, et pakkuda personaalsemat ja kodulähedasemat pakiteenust üle Eesti. Tehinguga omandab Omniva 700 nutipostkasti. Seniste Parcelsea klientide jaoks jätkub teenus tavapäraselt.

    Omniva omandas Parcelsea nutipostkastide võrgustiku Eestis ning Baltikumi teenindusõigused. Nutipostkast on era- ja ärikliendi isiklik postkast, kuhu saab jätta nii suuremaid kui väikseimaid pakke ning ka teele saata. Omniva hakkab nutipostkastide renditeenust pakkuma alates juulist. Seni toiminud avatud võrguteenus jätkub ehk nutipostkasti saavad teenindada kõik Eestis tegutsevad kullerettevõtted.

    Omniva juhatuse esimehe Mart Mägi sõnul investeeritakse pakivaldkonna tulevikutrende silmas pidades ja pikas perspektiivis on soov nutipostikasti teenust pakkuda üle Eesti, s.h haja-asustusega maapiirkondades. „Paki- ja postiteenus muutub üha personaalsemaks ja mida mitmekülgsemalt ning kodu lähedasemalt me saame teenust osutada, seda parem. Näeme, et tulevikus saab igaüks oma kodu juures või naabriga kahasse kasutada nutipostkasti, kuhu on võimalik tellida nii esmatarbe- kui ka muid tooteid,“ ütles Mart Mägi.

    Koostöö Parcelsea´ga jätkub, sest plaanis on kindlasti nutipostkaste edasi arendada, et pakkuda veel paremat ja kliendisõbralikumat teenust. „Omniva on Eestis turuliider pakkide kojukandes ja seetõttu omab laiapõhjalist ülevaadet, millised on kliendi ootused viimase miili teenustele. Koos saame kasvatada nutipostkastide võrgustikku kiiremini ning arendada välja uusi, innovaatilisi tooteid ja teenuseid,“ sõnas Parcelsea OÜ juhatuse liige Andres Sampka.

    „Meie tänaste klientide jaoks teenuse kasutamises midagi olulist ei muutu. Alates juulist võtab uusi klienditellimusi vastu Omniva. Parcelsea aga jätkab pesuteenuse pakkumist ja tulevikus ka teiste lisandväärtusteenuste pakkumist nutipostkasti omanikele,“ lisas Sampka.

    Omniva äriarenduse juht Mait Mikkeri sõnul soovitakse tulla klientidele lähemale muutes teenus kättesaadavamaks ja hind taskukohasemaks. „Positiivse uudisena saavad kliendid Omniva teenust kasutades paki kodusesse nutipostkasti tellida pakiautomaadi hinnaga. Oleme seda lahendust testinud alates veebruarist pilootgrupis ning teenus on klientide seas väga hästi vastu võetud, “ lisas Mikker. „Kuna nõudlus on tänasel päeval väga suur, siis saavad huvilised hetkel esitada eeltellimusi nutipostkastidele. Uued nutipostkastid peaksid jõudma tellijateni juuni keskpaigas,“ märkis Mikker. Nutipostkastide tellimine käib praegu Parcelsea kodulehe https://parcelsea.com/et/ kaudu.


    Ärileht lisab: Omniva ostis Eesti idufirmalt ligi tuhat nutipostkasti. Firma taga peitub hulk tuntud investoreid
    Ettevõtte investorite seas on palju tuntud investoreid: näiteks on nende seas Taavi Kotka, Herty Tammo, Kristi Saare, Triin Hertmann, Paavo Siimann, Erki Lipre, Kristjan Liivamägi, Kristjan Vilosius, Taavi Ilves, Gert Jostov, Taavi Tamkivi, Tanel Padar, Taavi Madiberk, Alvar Lumberg, Kaido Jõeleht, Eerik Oja. Lisaks on firmasse investeerinud riskikapitalifirmad Superangel ja Specialist VC.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon