Börsipäev 11. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sessioon Ühendriikide aktsiaturgudel algas positiivses võtmes pärast oodatust tagasihoidlikumaks osutunud jaanuarikuu inflatsiooninäitu (ilma toidu ja energiata aeglustus USA tarbijahinnaindeksi aastane kasv 0,2pp võrra 1,4%le, prognoositud 1,5% asemel), ent järsult võeti seejärel suund alla, mis viis S&P 500 indeksi 0,7% miinusesse. Pärast taastumist kulges päev suuresti külgsuunas liikudes, jättes laiapõhjalise indeksi lõpuks eelmise päeva taseme juurde. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,2% madalamal.

    FEDi president Jerome Powell ütles eilses esinemises, et Ühendriikide tööturg on üsna kaugel veel täielikust taastumisest ning kutsus valitsust üles majandust toetama. Kosumine kriisist võib tema sõnul võtta aastaid ning samuti ei näe ta eriti märke inflatsiooni hoogustumisest.

    Aasia aktsiaturgusid Wall Streeti närvilisem sessioon ei mõjutanud ning kirjutamise hetkeks oli suurem osa indeksitest näitamas tõusu. Nikkei kerkis 0,2%, Hang Seng 0,5%, Kospi 0,5%. Hiinas suunduti nautima pikemat uue aasta püha.

    Majandusuudiseid on tänagi vähe. Esile võiks tuua vaid USA läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas Arcelor Mittal, AstraZeneca, BorgWarner, Brookfield Asset Mgmt, Duke Energy, Kellogg, Kraft Heinz, Laboratory Corp, Molson Coors, Brewing, Pepsico, Telus, Tyson Foods, Walt Disney.

    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 5058 tehingut ning käive oli 2,829 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,528 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,280 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 3365 ning 1625.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    EfTEN Real Estate Fund III AS EFT1T aktsia puhasväärtus (NAV) seisuga 31.01.2021 oli 17,06 eurot. EPRA aktsia puhasväärtus (raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata) oli 31.01.2021 seisuga 18,17 eurot. Nii NAV kui EPRA NAV suurenesid jaanuari jooksul 0,8%. EfTEN Real Estate Fund III AS teenis jaanuaris 946 tuhat eurot müügitulu, mis on Covid-19 tulenevatest piirangutest Leedu kaubanduskeskustes 60 tuhat eurot (6%) vähem kui kuu varem. Samas teenis fond jaanuaris väiksematest kuludest tulenevalt konsolideeritud EBITDA-d 786 tuhat eurot, mis on samal tasemel detsembri tulemusega. Fondi konsolideeritud üüri puhastootlus oli jaanuaris 912 tuhat eurot, mis hoolimata Covid-19 piirangute mõjust annab aastaseks kinnisvarainvesteeringute puhastootluseks 7,6%.

    Täna:
    Arco Vara ARC1T vahearuanne, 12 kuud
    Coop Pank CPA1T vahearuanne, 12 kuud
    Merko Ehitus MRK1T vahearuanne, 12 kuud
    Nordecon NCN1T vahearuanne, 12 kuud


  • Huvitav kooslus. Haip stocki hakatakse katma street high targetiga. Breakout?

    REKR - Northland initiated coverage of Rekor Systems with an Outperform rating and $24 price target.
  • USA esmsed töötu abiraha taotlused oodatust kõrgemad

    US Initial Jobless Claims (Feb 6) 793K (est 760K; prevR 812K; prev 779K)
    - US Continuing Claims (Jan 30) 4.545 Mln (est 4.420 Mln; prevR 4.690 Mln; prev 4.592 Mln)
  • "ymeramees"


    Huvitav kooslus. Haip stocki hakatakse katma street high targetiga. Breakout?

    REKR - Northland initiated coverage of Rekor Systems with an Outperform rating and $24 price target.


    Minu fail. Esimesest hetkest 0 huvi. Väike loss sisse kasseeritud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon