NFT(non-fungible token) maailm - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

NFT(non-fungible token) maailm

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuum teema hetkel.

    Digitaalsel kujul olevat loomingut müüakse kuidagi läbi blokiahela süsteemide, mis peaks aitama vist näidata, et need müüdavad tooted on nö originaalid. Maksevahendina on enamasti käigus Etheriumi krüptoraha nagu olen aru saanud, sest need on ehitatud sama süsteemi peale ülesse vms.
    Praegu mõtlevad paljud kiirkorras, et mida kõike saaks buumi laineharjal ruttu müüki panna. Twitteri esimese twiidi screenshoti pani twitteri looja müüki 2,5miljoni dollari eest, ei tea kas on juba müüdud.
    Kõige kallim müüdud teos peaks vist olema hetkel üks lühike videoklipp näoli lamavast Donald Trumpist ja hinnaks kujunes 6,6miljonit dollarit.

    Eestis vist müüsid mingil hetkel mõned artistid oma lugude õigusi. See vist võiks olla ka teema seal maailmas, kui saaks osta näiteks 0,0001% osa kellegi suure artisti loost endale vms.

    Üks NFT süsteemi fänne on paljudele edukatele idufirmadele pihta saanud Gary Vee, kelle üks põhimantra on aastaid olnud "stop buying stupid shit". Tehke ise omad järeldused, et mis see antud juhul olla võiks ;)

  • Ma olen kaalunud mingil ajal tulevikus Ethereumi veidi investeerida, aga seose tõttu sellise "kunstiga" võtan veel pika mõtlemispausi. Kellelgi on ikka raha roppu moodi üle.
  • NFT-d on ikka väike osta Ethereumi keskkonnast. Ei tohiks olla argumendiks miks mitte investeerida Ethereumi. Mis puutub NFT-sse, siis mulli lõhkemisel läheb see essana põhja, see kindel. Aga pikas plaanis perspektiivi on.
  • Tere, olen Igor ja olen gängster. Olen viimastel aastatel teinud äri ja voodi alla on kogunenud miljon euri sularaha. Kahjuks ei saa ma endale osta uhkeid autosid ja maja, sest muidu oleksin kohe ametnike hambus. Kuna ma ei soovi oma ärisaladusi avaldada, siis eelistan nendega suhtlemist vältida.

    Kuna olen koroona ajal veetnud palju aega kodus arvuti taga, siis avastasin internetist sellise toreda asja nagu NFT kunst. Otsustasin osta sealt ühe nunnu kiisu pildi mõne tuhande euri eest.

    Päris nuntsik, eks?
    Siis mulle meenus, et kui aastaid tagasi tegin äri ühe vana nohkarist klassivennaga, siis ta pakkus mulle suures hädas neid samu etherium krüptorahasid millega ostsin digikunsti. Võtsin temaga ühendust ja selgus, et tal on need aastal 2015 ostetud asjad ikka alles. Pakkusin talle võimalust äri teha nii, et ta saaks kõik rahad netona käe peale eurodes.
    Nii ma siis olingi "sunnitud" paar päeva hiljem oma armsa kiisu pildi edasi müüma miljoni euri väärtuses etheriumite vastu. Geniaalne!
    Eks ma pidin kasumi pealt kahjuks maksud maksma, aga vähemalt sain autod ja maja endale osta. Maksuamet küll tundis huvi rahade päritolu kohta. Eks ma üritasin neile seletada, et ostjaks oli anonüümne hea maitsega kuntikollektsionäär. Ega nad eriti seda kunti asja muidugi ei jaganud seal.

    Nüüd on elu lill! Sellest kas mu vana klassivend sularaha ka kätte sai räägin ehk mõni teine kord ;)
  • "teretore"
    . Eks ma üritasin neile seletada, et ostjaks oli anonüümne hea maitsega kuntikollektsionäär. Ega nad eriti seda kunti asja muidugi ei jaganud seal.

    Kunt kirjutatakse C-ga

  • Eks alati on mugav kõigele krüptoga seonduvale kohe esimese asjana rahapesu süüdistusega lajatada - töötab alati.
    NFT ja ETH omavahel sidumine investeerimistingimusena on veel imelikum. NFT pole absoluutselt kuidagi ETH-iga seotud, peale selle, et mõnel juhul seal infot hoitakse ja et ETH ka üks token on, millega soovi korral midagi osta saab.
    Loomulikult ei ole 24x24 pixlit pilt mingi eriline kunst, mille eest miljoneid maksta, aga vaataks natuke puude taha metsa ka? Väga palju luuakse erinevates vormides kunsti täna digitaalselt. See, kuidas neid omandiõiguseid hästi hallata, on täiesti lahendamata tegelikult. Kui lahtub see esimene "krüptost" põhjustatud fuzz, hakkame nägema, mis sellest päriselt mõne aasta jooksul saada võib.
  • "rixa"

    aga vaataks natuke puude taha metsa ka? Väga palju luuakse erinevates vormides kunsti täna digitaalselt. See, kuidas neid omandiõiguseid hästi hallata, on täiesti lahendamata tegelikult.

    Mis probleemid on siis? Tood äkki mõned näited, et mida saab NFT abiga lahendada?

  • Defiant tegi ühe NFT-d tutvustava filmi, kes soovib natukene selgemaks saada, millega tegu. https://www.youtube.com/watch?v=cY9lM73ie0Q
  • A thread on NFT's "ownership"

    My humble opinion from being/observing/learning in crypto space for 5-6 years. The "New breakthrough thing" always comes along. Altocoins, cryptokitties, defi, NFT's, probably a bunch I already forgot.

    From mild Bitcoin maximalist perspective, these have three reasons:
    1. take away your Bitcoin
    2. Take away your fiat
    3. bunch of crypto OG's (basement multimillionaires) experimenting with the space, creating, inventing stuff, experimenting with the market.
  • 5miinust hüppas vagunile: https://opensea.io/collection/5miinust-eimillestki-midagi
  • "siim_s"
    5miinust hüppas vagunile: https://opensea.io/collection/5miinust-eimillestki-midagi


    Eks temalgi seesamane lollus, et NFT sees on dropboxi link. Nii ei tehta asju!
  • Kui ma usun NFT tulevikku, kuidas sellesse investeerida?
  • "Tuul"
    Kui ma usun NFT tulevikku, kuidas sellesse investeerida?


    Pane see postitus müüki.
  • "lauriy"
    "Tuul"
    Kui ma usun NFT tulevikku, kuidas sellesse investeerida?


    Pane see postitus müüki.


    Kas selle eest, et sa mind tsiteerisid, ma juba mingit raha ei peaks saama?
  • "Tuul"
    Kui ma usun NFT tulevikku, kuidas sellesse investeerida?


    Osta täna seda lageraiet, mis ilmselt tulemas on, kus osadele hakkab kohale jõudma, et what the fuck i just bought.
  • Täpsustan, et pidasin silmas ikka tehnoloogiasse investeerimist, mitte kellegi pikslitesse või peerudesse.
  • "Tuul"
    Täpsustan, et pidasin silmas ikka tehnoloogiasse investeerimist, mitte kellegi pikslitesse või peerudesse.


    Hea küsimus. Tõsisemat investeeringut ei julgeks ühtegi neist teha veel. Kui, siis mingisse baastehnoloogiasse, mis panustab, et tulevikus saaks asjad paremini toimida. Ma ise arvan, et järgmine tõsiseltvõetavam areng tuleb mänguplatvormide ja firmade poolt, seal käib kõva töö hetkel.
  • Paar näidet viimastel nädalatel lennanud Hiina NFT-ga seotud aktsiate kodulehtedest:

    http://www.takungart.com
    http://www.ocgroup.hk/

    Hetkel siis 445 mln ja 200 mln MCAP firmad.
  • Muusikud korralikult asja kallal.
    Mick Jagger and Dave Grohl released an NFT based on their new song “Eazy Sleazy,” proceeds going to charities, 3D animated video sold for $50,000 on NFT marketplace Nifty Gateway.
    Brands such as Taco Bell and Charmin released NFTs that generate funds for philanthropic causes. Meanwhile, The New York Times sold a tokenized column for about $562,000, with proceeds to nonprofit Neediest Cases Fund.

    Some popular musicians have also approached NFT sales as another revenue stream, with crypto collectible drops from the likes of Snoop Dogg, Grimes, Kings of Leon, The Weekend, and M.I.A. Grimes’ collection of artwork sold for more than $6 million [keegi Musk ostis?], while The Weeknd’s recent drop on Nifty Gateway generated more than $2 million in sales between open and limited edition pieces. https://decrypt.co/66838/mick-jagger-dave-grohl-nft-50k
  • Tundub, et NFT on saanud konkurendi

    An Italian Artist Auctioned Off an ‘Invisible Sculpture’ for $18,300. It’s Made Literally of Nothing
    “It is a work that asks you to activate the power of the imagination,” Salvatore Garau said of his sculpture."
    "The lucky buyer went home with a certificate of authenticity and a set of instructions: the work, per Garau, must be exhibited in a private house in a roughly five-by-five-foot space free of obstruction."

    https://news.artnet.com/art-world/italian-artist-auctioned-off-invisible-sculpture-18300-literally-made-nothing-1976181
  • A group of University of California at Berkeley alumni exploring the use of blockchain technology to promote research were the winning bidders in a first-of-its-kind auction of digital data related to Nobel-Prize-winning work on groundbreaking cancer treatments.
    Some 30 graduates, many from the university’s Blockchain at Berkeley, formed a venture capital-like group known as a decentralised autonomous organisation, and outbid three anonymous bidders. Last-minute bidding drove the price up to 22 ethereum, equal to a little more than US$55,000, for the non-fungible token of the digitised documents.
    “We are the very proud owners of the world’s first Nobel NFT,” said Justine Humenansky, a Berkeley graduate who’s an investor with Playground Global in Palo Alto, California, which specialises in early-stage companies. https://www.scmp.com/tech/tech-trends/article/3136575/berkeley-nft-contest-auctions-piece-related-nobel-prize-winning
  • The Times tegi sarkasmist nõretava loo "kõige rikkamast luuletajast maailmas" (tema PR inimese idee see aunimi), kes, selgub on 29 aastane Piitrist pärit naine kes nimetab end Arch Hades'eks, keda on haritud kallites erakoolides UKs aga kes pigem mingil põhjusel eelistab rääkida banaalsetes hüüdlausetes.

    Her poem, Arcadia, sold for $525,000 at Christie’s in New York. Arcadia consists of 102 separate lines and is 1,000 words long, so the price works out at $525 per word or $5,000 per line. Given the failure of most poets in history to make any money at all, and the profession’s popular association with dilapidated garrets and bohemian poverty, I had half-expected the world’s highest paid poet of all time to turn out to be somebody enjoying a modest existence. But Hades turns (over Zoom) out to be an intense and glamorous young woman with a peculiarly forceful belief in semi-philosophical platitudes (“we can overcome nihilism by pursuing self-ownership and struggle and art”, “honesty and authenticity is very, very important”). She tells me that “in our society, we assign monetary value to things that may not actually correspond to the actual value that they bring to humanity or to the arts”, but that this is “a different complaint I have about the system in general”.
    According to the catalogue entry Hades wrote for Christie’s, the poem is “a celebration of hybridity, loaded with political, social, historical, and cultural metaphors” which explores how “modern society abounds in fantasy objects of the simulacrum, offering surrogate fulfilment to our true desires, thereby distorting our needs into transactions”. This is actually how Hades speaks. Her conversation is rich in references to existentialism, phenomenology, Baudrillard, Nietzsche, Heidegger, Sartre, Camus and so on." Pool milli suva pseudo-intelligendi luule eest. Kes ostja oli, ta ema?
  • Viimasel ajal on kaks huvitavat asja silma jäänud:
    Line Goes Up – The Problem With NFTs – Põhjalik video NFTdest, mis katab vahemiku 2008 kriisist tänapäevani.
    My first impressions of web3 – Signali suhtlusrakenduse autor Moxie proovis luua mõned dAppid ja NFTd.

    Moxie artiklist:
    I also wanted to create a more traditional NFT. Most people think of images and digital art when they think of NFTs, but NFTs generally do not store that data on-chain. For most NFTs of most images, that would be much too expensive.

    Instead of storing the data on-chain, NFTs instead contain a URL that points to the data. What surprised me about the standards was that there’s no hash commitment for the data located at the URL. Looking at many of the NFTs on popular marketplaces being sold for tens, hundreds, or millions of dollars, that URL often just points to some VPS running Apache somewhere. Anyone with access to that machine, anyone who buys that domain name in the future, or anyone who compromises that machine can change the image, title, description, etc for the NFT to whatever they’d like at any time (regardless of whether or not they “own” the token). There’s nothing in the NFT spec that tells you what the image “should” be, or even allows you to confirm whether something is the “correct” image.
  • Veider artikkel jah. NFT on vähemalt neli aastat käibel, ja nüüd selline tehnokratt kirjutab sellise, pehmelt öeldes nõrga artikli.
    Profaanidel soovitan lugeda https://ethereum.org/en/developers/docs/standards/tokens/erc-721/
  • NFT crash-and-burn on tekitanud 'sanitari' kes hävingu maksunduslikuks miinuseks keerab: graun
  • Nice, 'mitterahaline omakapitali sissemakse' : )

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon