Börsipäev 11. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 2784 tehingut ning käive oli 1,622 miljonit eurot, millesti Tallinna börsi käive moodustas 573 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 1,019 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1519 ja 1194.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    Coop Pank CPA1T veebruari tulemused.
  • Ühendriikide oodatust pisut tagasihoidlikumaks jäänud veebruarikuu inflatsiooninäit pani turuosalisi kergemalt hingama, viies dollari teiste valuutade suhtes teist päeva langusesse ning tuues riigivõlakirjade tulususi allapoole. S&P 500 indeks kosus 0,6% ja kuigi ka Nasdaq kauples sessiooni jooksul isegi üle protsendi jagu kõrgemal, loovutati päeva lõpuks kogu võit. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,4% kõrgemal.

    USA esindajatekoda kiitis heaks varasemalt juba senati poolt vastu võetud 1,9 triljoni dollari suuruse fiskaalabi. Joe Biden annab sellele oma allkirja reedel, mille järel hakkab valitsus juba lähipäevil inimestele 1400 dollari suurusi rahalisi toetusi saatma.

    Ühendriikide inflatsiooni üldine näit kerkis eelmisel kuul energiahindade tõttu ootuspäraselt 0,3pp võrra 1,7% peale, kuid energiat ja toitu arvestamata aeglustus kasv 0,1pp võrra 1,3%le, mis oli madalam konsensuse prognoositud 1,4%st ning viitab tagasihoidlikule inflatsioonisurvele. Kuna järgnevate kuude puhul on mullune võrdlusbaas madalam, siis tingib see lähiajaks näitaja tõusu. Kuid kaasa aitab tõenäoliselt ka majanduse avamine, sest veebruari puhul mõjutasid inflatsiooni negatiivselt koroonaviirusest rohkem puudutatud valdkonnad nagu lennundus ja majutus, mille mõju peaks ümber pöörduma.

    Aasia börsidel domineeris öösel roheline toon: Nikke kerkis 0,5%, Hang Seng 1,5%, Shanghai Composite 1,8% ja Kospi 2,2%. Ka USA aktsiaindeksite futuurid liikusid kirjutamise hetkel 0,4–0,7% kõrgemal.

    Tänastest sündmustest väärib esiletoomist Euroopa Keskpanga nõukogu istung ja sellele järgnev Christine Lagarde’i pressikonverents. Majandusuudistest avaldatakse Ühendriikide läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused.

    14.45 Euroopa Keskpanga intressimäära otsus
    15.30 EKP presidendi pressikonverents
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (jaanuar)
  • Tänasest on LHV klientidele Roblox (RBLX) kaubeldav nii internetipangas kui ka LHV Traderis.
  • Baird analyst Mircea Dobre upgraded Manitowoc to Outperform from Neutral with a price target of $31, up from $17. The growing number of infrastructure initiatives around the world should further boost demand for cranes. Analyst sees earnings potential of greater than $3.50 per share looking towards 2024, which he thinks should push the stock over $30.

    Selline mitu korrust kõrgem tulevik kraanafirmal analüütiku arvates.



  • Kas keegi targem tõlgiks ära, mis see protsendis tõenäosus nakatuda on? Loeks nagu ühe laeva firma või lätlaste uudist.

    March 11, 2021
    Dramatically lower COVID-19 disease incidence rates observed in individuals fully vaccinated with the Pfizer-BioNTech vaccine, based on real-world data gathered by the Israel Ministry of Health
    Data suggest Pfizer-BioNTech vaccine prevents asymptomatic SARS-CoV-2 infection
    Latest data analysis finds unvaccinated individuals were 44 times more likely to develop symptomatic COVID-19 and 29 times more likely to die from COVID-19
  • USA töötu abiraha ttaotlused oodatust veidi paremad

    US Initial Jobless Claims Mar 6: 712K (est 725K; prevR 754K; prev 745K)
    US Continuing Claims Feb 27: 4144K (est 4200K; prevR 4337K; prev 4295K)
  • EKP tõstab tänavust inflatsiooniootust, kuid pikemad prognoosid ei muutu oluliselt

    ECB Sees 2021 GDP Growth At 4.0% (3.9% Seen In Dec)
    -Sees 2022 GDP Growth: 4.1% (4.2% In Dec)
    -Sees 2023 GDP Growth: 2.1% (unch. From Dec.)
    ECB Sees 2021 Inflation At 1.5% (1.0% In Dec.)
    Sees 2022 HICP Inflation At 1.2% (1.1% In Dec.)
    Sees 2023 Inflation At 1.4% (unch. From Dec.)
  • "Visahing"
    Kas keegi targem tõlgiks ära, mis see protsendis tõenäosus nakatuda on? Loeks nagu ühe laeva firma või lätlaste uudist.

    March 11, 2021
    Dramatically lower COVID-19 disease incidence rates observed in individuals fully vaccinated with the Pfizer-BioNTech vaccine, based on real-world data gathered by the Israel Ministry of Health
    Data suggest Pfizer-BioNTech vaccine prevents asymptomatic SARS-CoV-2 infection
    Latest data analysis finds unvaccinated individuals were 44 times more likely to develop symptomatic COVID-19 and 29 times more likely to die from COVID-19


    Tulistan puusalt, aga number, millest jutt, on tõenäoliselt incidence rate ratio, s.t. ühe grupi kordaja suhe teise grupi omasse. Nakatumise tõenäosuse absoluutväärtust ei ole avaldatud, aga on öeldud kahe rühma riski vahe. Oletades, et vaktsineerimata inimesel on tõenäosus haigestuda 100%, siis vaktsineeritul oleks see 100/44=2.3%. Kui tõenäsosus surra oleks vaktsineerimata inimesel 100%, siis vaktsineeritul 100/29=4.3%.
  • tnx, jube raske rahulike numbreid panna, et kaitse 97,7% ja vastavalt 95,7%, nagu kliki püüdmine, selline suuruste rõhutamine. Aktsia mõttes kummaline, et ükski viimase aja uudis ei tekita seal elumärki.
  • "ymeramees"
    Baird analyst Mircea Dobre upgraded Manitowoc to Outperform from Neutral with a price target of $31, up from $17. The growing number of infrastructure initiatives around the world should further boost demand for cranes. Analyst sees earnings potential of greater than $3.50 per share looking towards 2024, which he thinks should push the stock over $30.

    Selline mitu korrust kõrgem tulevik kraanafirmal analüütiku arvates.







    "Hea" müük. Aga $18 juures oli tunne, et ma olen ainuke inimene maailmas, kellele see upgrade korda läks.
  • SEEL sai BTIG initi $14 targetiga. Aftekal on omajagu õhinat. Kuna homme reede ja turud kõikuvad, siis turvalisem oleks sellele reageerida turu avanemisel.
  • SEEL Ah, panin seda shorti openisse hoopis. $200MCap, tihe asi, ei ole 100% materjali, eriti eelturul.
    Open kui on üleval 15% või 20%, on ka hästi.
    Ilmselt eksin.
  • "ymeramees"
    SEEL Ah, panin seda shorti openisse hoopis. $200MCap, tihe asi, ei ole 100% materjali, eriti eelturul.
    Open kui on üleval 15% või 20%, on ka hästi.
    Ilmselt eksin.


    Coverdasin 20% peal ära, osta ei taha esialgu.
  • SEEL Suht esimene kord kui kirjutasid selgelt välja seisukoha. Võtsin sisse riski eelturul 3.55 ja kui ütlesid, et läksid lühikeseks siis sain aru, et korras sellega ka. Siiski mõtlesin, et hoian seni kuni tuleb järsk tõus ja siis kohe välja. No ei tulnud ega tulnud kuniks 5.55 siiski tabasin selle tõusu ära. Tänud ymera
  • No ma võtsin shorti eelturul, avg oli mingi $4.4. Katsin openis juhuslikult kirurgilise täpsusega $3.66, kuid arvasin, et longi hakkan võtma $3.5 juurest. Sinna ta jäi.
  • (POSH) saab korralikult hambasse, -19-20%. Pole nii suuri mune, et nädalavahetuseks osta ja esmasp.põrkele mängida.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon